I morgen skal vi steike ribbe til middag... vi har liggende noen ribber i frysern fra jul, og må spise det før vi flytter (vi holder på å spise opp innholdet i frysern :D )
Jeg er vant å spise poteter, surkål, tyttebær og kålrabistappe til ribbe, men hva er bra lavkarbo tilbehør?? Blomkål og brokkoli spiser vi så og si hver dag hele uka ellers, så vil helst slippe det... Noen gode gratenger/fløtekoke grønnsaker vi kan lage?? Finnes det noe tyttebær syltetøy som er greit for lavkarbo? Har ikke tilgang til ferske tyttebær akkurat nå, så får ikke laget selv... Er ikke blitt tyttevær sesong enda....
Er generelt dårlig på tilbehør og vi ender ofte opp med smørstekte brokkoli og blomkål, men det er begynt å bli ganske kjedelig...
Ingredients
1 ts - Salt, bordsalt
3 dl - Hvitost, type Norvegia, Gulost
1 beger 1/3 liter - Fløte, kremfløte, 38%
2 fed - Hvitløk, rå (gjerne litt mere om du liker hvitløk)
1000 g - Sellerirot, norsk, rå
Vis kun markerte matvarer
Fremgangsmåte
Sett oven på 200 grader.(gjerne varmluft.)
Rens selerirotet ved å skjære av det utvendige skallet.
Skiv opp den rensede seleriroten i ca 4-7mm tykke skiver.
Bruk gjerne en kjøkkenmaskin til dette om du vil det.
Har funnet at du gjerne kan dele opp skiven i ca potetskive størrelse for et så jevt gjennomkokt resultat som mulig.
Legg skiven i en ilfast form
salt og pepper etter smak.. Liker også å ha i en spisskje med rosmaring fersk eller tørket.
Knus 2 fed hvitløk(er lov med mindre om du ikke er glad i så mye) og bland inn
tillsett ca 1 boks fløte til det nesten dekker seleriroten.
Dekk med ost. og sett i oven i ca 40 min. eller til de er myke når du stikker i den med en gaffel.
Bruk gjerne gill funksjon de siste 5 minutter for å fin å brunet ost.
Ikke sikkert du trenger så mye som 3 dl ost men jeg liker at det er riklig på toppen.
Har også prøv å tilsette en blokk med kylling buljong til fløten for litt ekstra smak og der var veldig godt.
står 6 prosjoner med dette er så digg at det ofte går litt mere..
Denne er så god at jeg måtte slutte å lage den så ofte da jeg bare overspiser den..
Vet flere har brukt fløte og sennepstuet rosenkål til :)
Selv ville jeg laget kålrabistappe med godt med smør og/eller ribbefett i - og spist av den også.
Kokte, rensa rosenkål, godt med smør i panna, ha i rosenkålen med salt, pepar og godt med muskat. Nam! Det går også an å lage stappe av rosenkål, del rosenkåla i mindre bitar, kok dei, ha i fløte og nemnde krydder, og mos med stavmiksar.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.