< Tilbake til oversikten

Hjelp med Pavlova/marengs?

#1

krem sa for siden:

Skal lage Pavlova til sønnens bursdag i helgen, gjorde ett forsøk igår men det ble ikke vellykket:( Brukte en oppskrift jeg fant her inne, tror det var Nannahs; 4 eggehviter, 100g sukrinmelis, 0,5 ts stevia og 2 ss splenda, 0,25 ts salt, 1 ts Johannesbrødkjernemel og 1 ts hvitvinseddik. Pisket eggehvitene ganske stive først, tilsatte søtning og pisket (med mikser) i 10 min, tilsatte resten av ingrediensene og piska i 5 min til. Stekte på 150 grader i 50 min, også stod kaka i ovnen til den ble kald. Men den har blitt nesten helt flat, synes også den ser litt for brun ut, og mer som at den har flytt litt utover:(
Noen som vet hva jeg evt har gjort feil, eller har forslag til hvordan få en vellykket kake? :confused: Kan jo seff lage høykarbovarianten, den pelier å bli bra, men hadde vært hyggelig å servere noe jeg kan spise litt av selv også:).


#2

Thomasina sa for siden:

Jeg lager det med bare eggehvitene og sukrin, blir litt kald på tungen, men god konsistens. Splenda virket ikke i marengs for meg, senket helt inn.

Hvor mye sukrin? smakte meg litt fram der...

Pass på at både skålen og miksegreiene er helt fett-frie... vask med veldig varmt vann og oppvask før du begynner!


#3

krem sa for siden:

Takk for svar! Da skal jeg prøve å kutte ut splendaen, og kanskje senke temperaturen litt. Smaken ble helt ok, bare litt kaldt, men det kan jeg leve med:).


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.