< Tilbake til oversikten

Bakt brie eller camembert

#1

danielve sa for siden:

Kom plutselig på at vi før (da jeg bodde i Tyskland) spiste mye fritert eller ovnsbakt brie eller camembert. Stort sett den typen med grillermel rundt, men etterhvert kom det en spesialitet fra Sveits hvor osten er stekt uten noe rundt. Og det er verdens deiligste måltid (passer til alle klokkeslett hehe).

Man tar en vanlig helst rund ost (Brie eller Camembert), skjærer et lite kryss i toppen og steker den i stekeovn i ca 10 min på 180 grader, Osten smelter inne. Vanligvis spises det med toast, men jeg synes det er like godt uten noe som helst.

Masse fett, ikke karbo og en himmelsk smak. Her er det bare å prøve seg frem.:D


#2

smgj sa for siden:

Oh... jeg tror jeg kan ofre magen engang for den der.... (Tåler ikke melk så bra i store mengder.) Høres vanvittig godt ut. Kanskje med litt rørt rips med sukrin til...


#3

Ana sa for siden:

Åhh, sånn er kjempegodt, jeg har en trekantet ost i kjøleskapet, den har kant rundt hele så det må jo gå like bra. mmmm, frokost


#4

AntoniaM sa for siden:

Jeg kjører Brie og Camenbert noen få sekunder i mikroen og får omtrent samme resultat som baking. Bruker fra 15 - 20 sekunder avhengig av hvor bløt jeg vil ha den og hvor fettholdig osten er.

Oppvarminga får fram mye mer og anderledes smak i osten, synes jeg. Deilig!


#5

Livsglede sa for siden:

Eller du kan servere den som dette:)
[color=#000000][/color]
Nøttepanert brie
200 g brie
1 stk. Eggeplomme
100 g valnøttkjerner finhakket
[color=#000000][/color]
Pensle osten med sammenvispet eggeplomme, og dypp osten i finhakkede valnøtter slik at det dekker alle ostens sider. Sett osten på stekebrett og lun den i ovnen på 200 grader i 8-10 min. Skjæres i serveringsstykker og serveres


#6

danielve sa for siden:

Høres digg ut med nøttepanert også, Eller mandler kanskje? Vet at mange spiser osten med tyttebær til, men det liker ikke jeg. Velger da heller en mer pikant saus- gjerne litt asiatisk.


#7

Kanutten sa for siden:

Dytter på denne jeg. :sikle:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.