Hei!
Har lest veldig mye om lavkarbo og kjenner ei som har gått ned veldig mye av dette, samt hun har fått bedre helse. Sånt inspirerer jo...:D Jeg har veldig lyst til å forandre kostholdet til familien vår, mest for helsefremmende årsaker. Men jeg er usikker på hvordan jeg skal gå frem:confused:.Hvor strikt skal man være? Tenker særlig på barna i forhold til besøk til venner, få besøk, selskap, ferie... ja enkle settinger som kan komme i konflikt med en slik lavkarbo-diett. Ja og i SFO og barnehage er det umulig å følge opp ett slikt kosthold. Jeg er ganske sikker på at minstemann ikke har godt av sukker. Blir veldig urolig. Men hos besteforeldre og venner er det jo vaffel, kake, nugatti og is. Noen tips??? De er også kjempeglade i frukt... er det da nok å kutte ned på sukker og stivelse til de?
Å endre kostholdet til barna på hjemmeplan er ikke noe vanskelig. Utfordringene kommer når man er borte. Man må bestemme seg for hvor striks man vil være. Vi lar snuppa få det som er i de bursdagene hun har vært i. Videre hender det at slektninger skal ha is til dessert osv, og serverer det, til nå har barna også fått det. Det er ikke snakk om store mengdene, det er helst min mor som serverer sånt. Svigerfar har diabetes og der går det også i lavkarbo, så da blir det litt enklere, selv om svigermor har en tendens til å bake muffins (høykarbo) til ungene....!!
Til lørdag får hun lov å kjøpe seg noe godteri på butikken...jeg er imot det, men syns det er veldig vanskelig å si nei. Nå har jeg imidlertid kjøpt kakaomasse, og må skaffe kakaosmør, så vi kan lage vår egen sjokolade. Det tror jeg hun ville likt, hun liker veldig godt å lage sin egen mat og spiser aldri så godt som da.
Når det gjelder barnehagen..der har de feks sukker på grøten, selv om vi aldri har brukt det hjemme. (Her lager vi grøt med store havregryn blandet med cc og malte nøtter og en diger klatt smør) Lunsjmaten de lager er vi stort sett fornøyd med, de bruker grove produkter og villris/naturris, men pastaen er et minus. Ellers er de flinke til å bruke grønnsaker, og alt er økologisk. Maten de får klokka tre er ikke så super, knekkebrød eller grove brødskiver med brunost og syltetøy på...jeg får ikke gjort stort med det med mindre jeg skal si at barna ikke tåler det, og da blir det jo løgn...så noen kameler har jeg bestemt meg for å svelge, enn så lenge. Men lurer på å ta det opp på foreldremøte da, at det går an å ha andre ting på brødskiva enn brunost og syltetøy..og at sukker på grøten ikke er nødvendig.
Ellers går jeg foran med et godt eksempel. Sender med henne hjemmelaget yoghurt med bær og maten hun får med i tursekken på mandagene er alltid lavkarbo. På bursdagen hennes sender jeg med lavkarbokake, samme har jeg gjort på et foreldremøte.
Alt i alt velger jeg å fokusere på at vi spiser sunt her hjemme, går foran med et godt eksempel og forklarer henne hva slik og slik mat gjør med kroppen vår. Jeg håper at vi kan lære henne et fornuftig kosthold slik at hun tar det med seg videre når hun (og gutten vår også) blir større.
Hei..
Jeg har fulgt lavkarbo hjemme hos meg, men er ikke super strikt på det hos andre. Men det går fint an å få ett godt samarbeid med SFO ;)
Jeg baker rundstykker som de har i frysen i tillegg til muffins og sjokoladekake. Så har han eget syltetøy stående der til skivene ;)
Jeg skrev ett langt brev til de og forklarte situasjonen og ba om hjelp ;)
Han får som belønning for at han er flink, ta med seg saft på fredager, men ellers så går dette fint. Min får frukt, selv om det ikke er helt lavkarbo, men reagerer ikke negativt på det ;)
Jeg går på Atkins mens barna går på Lindberg, siden han er mye mer fleksible og liberal.....særlig med tanke på frukt, som barna elsker. De spiser mye epler.
Jeg lager lavkarbobrød og lavkarborundstykker til barna som de spiser hjemme og på skolen. Men det er nok mye vanskeligere i barnehage og på sfo....du får glede deg til de begynner på skolen, da har du en helt annen kontroll på maten de spiser...
Hjemme lager jeg bare lavkarbo middager, som alle liker. :)
Synes det blir litt strengt å ikke la ungene få ha litt sukker på grøten. Hva med å sende med litt rårørsukker, det er mer smak i det så det trengs ikke så mye. Eller sukrin. Det trenger jo ikke å bli helt søtgrøt, heller.. Men er jo egentlig enig med deg i at sukker ikke er nødvendig. Blir oppgitt av all maten laga for barn (f.eks. yoghurt mm) som det stappes altfor mye sukker oppi.
Er mye å sette seg inn i for en toro-husmor:p Lyktes ikke helt for lavkarbo for meg.... ble kvalm av alle eggene og har ikke så mye tid til å bake. Men satser på å spise noe mellom lavkarbo og GI mat, skal gi det litt tid da det er litt å sette seg inn... ettermiddagene er rimelig hektiske nå i startfasen før man får innkjørt rutinene etter ferien....:cool:
Noen har sagt at gi mat er lavkarbo light? Hva menes med det? Ser ikke at gi maten skal bestå av så mye fett? Samt man kan spise frukt og brød(spelt), fiber pasta og naturris.... Har prøvd ut en del lavkarbo middager som har falt i smak til hele fammen og de blir det. Og har inntrykk av at man ikke skal spise og drikke så mye melkeprodukter i GI mat?
Finnes det noen gode gi-blogger?
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.