Hvordan er dette med innholdsfortegnelse på matvarer: det står jo ofte oppført både karbohydrater og fiber, men fiber er jo karbohydrater. Er det sånn at de to sammen er det totale karboinnholdet i matvaren? Eller kan man trekke fra fiberen fra karbohydratene?
Noen som skjønte hva jeg mente?
Har hørt rykter om at dette er forskjellig på norske vs utenlandske matvarer og...
:confused:
I Norge blir karbohydrater oppgitt for seg, og ufordøyelige fiber for seg. Du skal med andre ord IKKE trekke fra noe. Hvis det står noe om "hvorav sukker" så er det heller ikke noe å bry seg om. 1g karbohydrat er 1g karbohydrat enten det er sukker, stivelse osv.
I noen land, f.eks USA skal totalt antall karbohydrater oppgis, også ufordøyelig fiber. Ufordøyelig fiber trekkes fra, og du får net carbs som er (ca) det samme som andel karbohydrat som oppgis på varer som selges i Norge.
Jeg sier nesten, fordi polyoler (sukkeralkoholer) også kan være trukket fra på utenlandske varer, mens de er medregna i Norge.
Du bør regne med alle polyoler unntatt sukrin, forresten.
Takk for svsr folkens! Ikke bare bare å bli klok på dette :-)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.