< Tilbake til oversikten

Trenger forslag til retter. Kan barn spise dette?

#1

Hønemor87 sa for siden:

Jeg har bestemt meg for at lavkarbomå prøves ut. Kostholdet vi er vandt til er langt i fra lavkarbo, så dette blir nok en prøvelse.
Sammboeren min er vel den av oss som har mest og ta av, å som lenge har snakket om at han vil gå ned noen kilo, så hvorfor ikke prøve dette?

Vi har spist vår første lavkarbo middag i dag, å han var ikke super begeistra.
Grønnsaker er ikke vært vår store favoritt, men jeg er villig til å gi det et forsøk.

Så håper noen kan gi meg noen tips til retter for "nybegynner", eller hvordan rettene lett kan piffes litt opp.
Å hvordan er det for barn å spise lavkarbo?

=)


#2

Rioja sa for siden:

Min manns favorittmiddager (ingen grønnsakselsker han heller) er disse;

Bacon Cheesburger-casserole
www.mineoppskrifter.no/bacon-cheeseburger-casserole-%e2%80%93-lavkarbo/
(Denne liker barna mine også veldig godt. Jeg bruker ofte bare vanlig norvegia-ost.)

Kremostburgere
minlavkarbomat.blogspot.com/2011/02/kremostburgere.html

Guttas favoritt
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=36484&highlight=guttas

Som tilbehør har vi veldig ofte denne
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=40122&highlight=fl%F8tegratinert
Bedre enn fløtegratinerte poteter synes vi begge! :)


#3

smgj sa for siden:

Jeg anbefaler ubeskjedent nok denne:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=46366

Grønnsakene er ikke veldig framtredende.

Og - utnytt det faktum at på lavkarbo kan maten bade i god saus. Det inkluderer grønnsakene. "Druknede grønnsaker" (= kokt/bakt i saus) liker ofte barn også. :)


#4

Noenkiloformye sa for siden:

Gratinerte grønnsaker er godt. Jeg er heller ikke så begeistret for kokte grønnsaker. Tamt liksom. Lager mye kålstuing for tiden, det er skikkelig nam! 5.2 kh/100g. For meg går det helt fint, men må jo passe på litt. Finner jeg spisskål lager jeg heller av det, spisskål har 0.9 kh/100g.

Kålstuing lager jeg ved å frese oppkuttet kål i smør i en kasserolle. For bare meg lager jeg 100-150g rå kål. Ikke for sterk varme, de skal ikke brunes. Så har jeg i kremfløte. Til 100-150g kål bruker jeg 1dl fløte. Det gjør man som man vil om. Lar det putre til fløten har redusert til ønsket tykkelse. Det kommer an på hvor mye fløte. Pass på at det ikke blir for varmt slik at det ikke brenner seg (men det kommer jo og an på type kasserolle). Etter at fløten har entret kasserollen har jeg i pepper. Jeg er ikke glad i den melkesmaken, så jeg har kunn i pepper, forholdsvis mye av det og. Fløte smaker litt salt. Man krydrer etter smak.

Fant denne oppskriften på bloggen til LenaBeatrice.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.