< Tilbake til oversikten

Ostesufflé

#1

linnita sa for siden:

6 egg
3 dl fløte
50 g smør
300 g ost i små terninger
3 ts jbk
Salt og pepper etter smak
Bacon

Smelt smøret på svak varme, bland inn fløte og jbk. Rør jevnlig til det tykner. Bland så inn eggeplommene og osteterningene, salt og pepper. Trekk pannen av platen. Visp eggehvitene stive og bland forsiktig inn i ostesausen.
Ha røren i en smurt ildfast form (jeg bruker lasagneformen min da det blir en del sufflè.) Stek på 175 grader i ca 40 minutter.

Sprøstek bacon i biter, mengde etter smak. Legg baconbitene forsiktig over ostesufflèen de siste ti minuttene av steketiden.

Serveres straks, gjerne med en salat til. Mmmmm


#2

Melaisa sa for siden:

Testet, og den var veldig god!


#3

linnita sa for siden:

Så bra at du likte den :) Jeg og min datter er veldig glad i den :)


#4

Buck sa for siden:

Nam, denne skal testes:) Mannen min elsker ostesufflé:)


#5

Julepølsa sa for siden:

Ostesuffle er fantastisk, særlig hvis du bruker Jarlsberg og har i noen biter med picnic-skinke. men den er kanskje fy nå..?


#6

Melaisa sa for siden:

Det finnes skinke som duger, de dyreste er selvsagt best...


#7

linnita sa for siden:

Jeg bruker Jarlsberg, synes den gir så god smak. Og har masse baon på toppen, så tror jeg ikke du savner skinka :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.