< Tilbake til oversikten

Forskjell på BACON - Hvilken er best ?

#1

thomis sa for siden:

Går på ketolysekuren og dytter i meg hauger av blandt annet bacon. Problemet er at jeg blir så inni granskauen uggen noen ganger. har funnet ut at noe av problemet ligger i hvilken produsent som lager baconet. f.eks Bacon kjøpt i sverige er ufattelig salt og det er denne jeg blir uggen av. hvis jeg spiser like mye bacon av f.eks First Price går det bra.

Er det andre som har merket forskjell på Bacon?
Kanskje noen som har anbefalinger rundt hvilke som er bedre enn andre ???



#3

thomis sa for siden:

DET var kjapt svar, takk!


#4

thomis sa for siden:

hva er din favoritt?


#5

Anitave sa for siden:

Husker ikke navnet på det svenske baconet jeg spiser (ikke tulip)
Men jeg liker det salt, ellers er det ikke bacon for meg.
Firstprice synes jeg smaker gummi, gilde er greit, men for dyrt.
Så vi har spist dette svenske baconet i noen år nå og er veldig fornøyd. Forholdsvis tygge gode skiver til en god pris. Men smaken er som baken.


#6

Melaisa sa for siden:

Jeg liker godt Tulip, mens mannen min kjøper og tilbereder Norfjord kjøtt sin variant med svor. Den skjærer han vekk, altså. God det også, men mer pes siden noe må bort.


#7

Hamster59 sa for siden:

Hvis baconet er for salt, er det bare å legge det ei stund i vann og tørke det med papir før man steiker det. Noen typer bacon er ikke røkt, men bare tilsatt røyksyre, det syns jeg er juks. Kjøpte tulip bacon i skiver i Sverige, det har vi pakka i mindre porsjoner og fryst ned. Når vi kjøper bacon er, går det i Kystbacon, som er min favoritt fordi det er tykke skiver eller de blå pk til Gilde, husker ikke navnet.


#8

Kanutten sa for siden:

Jeg liker alt av bacon som er tørrsaltet feks Aron. Slipper da alt dette vannet mye av baconet er tilsatt.


#9

swimzy sa for siden:

jeg liker skogsbacon beste fra gilde, og også gilde stjernebacon i smak


#10

BlirFjong sa for siden:

Jeg liker faktisk veldig godt coop sitt bacon. Ser at de gjør det veldig bra i testen også, woho ;)

Da mener jeg den trepacken fra coop xtra eller hva det heter ;)


#11

BenteR sa for siden:

Jeg bruker first price bacon på grunn av pris. Jeg liker det best etter at det har fått ligge i vann i kjøleskapet noen timer.


#12

Kula sa for siden:

Hos oss spiser vi ganske mye bacon, så jeg kjøper kun tørrsaltet økologisk bacon fra Grøstad Gård. Ikke tilsatt nitrat/nitritt, og grisene har levd et godt liv.

frilandsgris.no/produkter?cc=20&i=27&p=0

Jeg tenker som så at det man spiser ofte og mye av, bør være renest mulig med minst mulig tilsetningsstoffer. Det man spiser bare noen få ganger i løpet av et år er det ikke så farlig med.



#14

gvm82 sa for siden:

Enig. Tørrsalta er best. Gjerne frå den lokale gardbutikken.. mmmmm...



#16

rava sa for siden:

Spiser kun tørrsalta Bacon fra Idsø. Det er klasse forskjell i forhold til de som er sprøytet fulll med saltvann.

En liten digresjon i forhold til det sprøyte inn salt vann. I fjor vinter så jeg ei Svineribbe som inneholdt 89 % kjøtt!!!:eek: Kan tro jeg lurte på hva de resterende 11 prosentete var.... Joda saltvann....


#17

krokodillen sa for siden:

Den spiser vi også, men vi må dra et stykke med bil for å få kjøpt det. Hvis vi handler på nærbutikken, må vi nøye oss med Norgården økologisk bacon eller skogsbacon fra Gilde.


#18

Alynna sa for siden:

Akkurat ribbe er det en fordel at har ligget i saltvann...


#19

Kanutten sa for siden:

Det er det nok, men det blir dyr kilopris for det saltvannet jeg kan tilføre ribba selv hjemme....


#20

danielve sa for siden:

Kanskje en ide å tørrsalte selv? Jeg har gjort det en del med diverse kjøtt og fiskestykker (og noen ganger rett i røkeovn), aldri prøvd med bacon, men skulle ikke være noe problem.


#21

Carisma sa for siden:

Hvorfor det?


#22

Melaisa sa for siden:

Den er ikke så grei å tygge på.


#23

Carisma sa for siden:

Hvis den er ordentlig stekt syns jeg ikke det er noe problem. Spurte mest fordi det er endel som er livredd svor på ting, men spiser baconsvor... det er jo akkurat det samme :D


#24

Lillemy71 sa for siden:

Hahaha det finner jeg også litt morsomt. Har ei venninne som elsker svoren på ribba men som ikke baconsvor hverken på bacon eller på sånn snacks a la bacongull. Hehehehe :D


#25

smgj sa for siden:

Skinn er godt :D Enten det kommer fra gris, and eller kylling. Og... det inneholder mye av de samme godsakene som hjemmekokt kraft. (Veldig sunt for trøblete mager. :) )


#26

Lillemy71 sa for siden:

Er enig i det men det må være sprøstekt ellers stopper det liksom :D


#27

Suann sa for siden:

Har akkurat stekt skogsbacon! Og FOR EN SKUFFELSE :(
Fete skiver og krøller seg bare i panna :mad:


#28

Conjurier sa for siden:

Hva med smaken? :P


#29

Suann sa for siden:

Tja :cool: ikke helt min smak nei!


#30

smgj sa for siden:

Åja. Bør knase - iallfall på kantene. :D



#32

Kula sa for siden:

Jeg henter dette baconet i butikken jeg...


#33

macadamia79 sa for siden:

Ingen forhandlere i Kristiansand :\ Men får ta med en halv gris neste gang jeg er på østlandet og fylle opp frysen :)


#34

Kula sa for siden:

Det er vel en Meny eller Ultra eller en annen "full size"-butikk i Kristiansand? De tar inn ting på forespørsel!


#35

macadamia79 sa for siden:

Det eneste vi har tilgjengelig i overflod er gudsord :)


#36

Kula sa for siden:

Ja, det vet jeg :-)

Men, på Sørlandssenteret mener jeg det skal være en Ultra-butikk. De har sannsynligvis bacon fra Grøstad Gård.


#37

Noenkiloformye sa for siden:

Hva med bacon i terninger da? Jeg er ikke så glad i de stripene. Den billig varianten fra coop inneholder sukker. Fra nå av skal jeg sjekke før jeg kjøper i alle fall. Hva er nitrit godt for?


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.