< Tilbake til oversikten

Gulrotkake

#1

@home sa for siden:

3 egg
3 dl finmalte mandler (eller mandelmel)
1 dl rømme
2 ts kanel
1 ts vaniljepulver
1 1/2 ts bakepulver
1/2 ts natron
1/2 dl olje
2 ss fiberhusk
Søtningsmiddel etter behov
2 1/2 dl revne gulrøtter

Bland sammen, helles i bakepapirkledt form 24 cm
Stekes 175 gr i 30 min. Avkjøles

Ostekrem:
200 g philadelfiaost naturell
100 g smør
1 ts vaniljepulver
Søtning etter behov
Smør og philadelfiaost romtempereres, og piskes sammen med vaniljepulver og eventuelt søtning.

Smør ostekremen over den avkjølte kaken, og pynt med tørkede eller friske blomsterblader.

Kaken ble etter min smak god, veldig lik vanlig gulrotkake. Jeg er ikke glad i sukrinsmaken, og brukte bittelitt flytende natrena. Delte kaken i 10 biter, satt den i fryseren et par timer. Pakket så stykkene hver for seg, så nå ligger det åtte fine biter i fryseren.


#2

Jabba sa for siden:

Nam! Gulrotkake er snadder!!!!


#3

HenrikBooe sa for siden:

Denne MÅ jeg prøve!

Takk for oppskriften :)


#4

Lindemor sa for siden:

Ahhhh! Supert! En av mine absolutte favoritter! :D

Tusen takk for oppskrift!


#5

Idarull sa for siden:

Dette ligner veldig på en jeg prøvde på et Amerikansk forum! Den var kjempegod. Mmm!


#6

Julie sa for siden:

Å herregud! DENNE må prøves! :sikle:


#7

Bazzy sa for siden:

Hei, jeg er litt ny på dette med bakeverk :)
Lurer derfor på hvor mye "søtningsmiddel etter behov" betyr... Jeg kan
jo smake meg til det når det gjelder glasuren (nam), men vet ikke helt
når det gjelder selve kaka. Kan du gi meg et ca mål du bruker og hvilket
slag du bruker? Er nemlig helt grønn og "etter behov" kan bety alt fra en
skje til to dl for meg. Hjelp!!! :D


#8

@home sa for siden:

Smak på røra mens du blander i søtstoff. Men prøv med to ss og smak om det er passe for deg.


#9

Momse sa for siden:

Ah, jeg skal bake kake for å ha med på tur med venninner i morgen.
Denne dukket opp helt "fra det blå" i helt rett tid :D
[color=#000080][/color]
Skal bake den når ungene er i seng!!
[color=#000080][/color]
-takk for tips :)


#10

fiaah sa for siden:

Hei..høres ut som ei go kake,må prøve den..vaniljepulver,hvor får en kjøpt det,for det er ikke vaniljesokker du mener?


#11

Lindemor sa for siden:

Vanljepulver får du på helsekosten.


#12

fiaah sa for siden:

Takk,takk du :blomster: skal prøve den en dag jeg får ånden over meg...:ja:


#13

Momse sa for siden:

Da står gulrotkaken i ovnen - i form av muffins ;)
Lettere når vi skal på tur :)
Usikker på steiketiden, men får bare se de litt an...


#14

LM1 sa for siden:

Det tok omtrent tre minutter fra jeg leste oppskrifta til jeg konkluderte med at jeg hadde alt som skal i. Nå står den i ovnen, og det lukter iallefall himmelsk :D


#15

Momse sa for siden:

Deeeilige muffins, jeg fikk 12 stk :D
(Jeg brukte kremost med ananas og mandarinsmak)
[color=#000080][/color]


#16

Julie sa for siden:

Jeg laget denne i går, dog med noen avvik fra oppskrifta. Kommenterer nedenfor:

3 egg - fire
3 dl finmalte mandler (eller mandelmel) - 2 dl mandelmel og 1 dl malte hasselnøtter
1 dl rømme - rundt halvannen dl
2 ts kanel - rundt en halv ts mer
1 ts vaniljepulver - brukte vaniljedråper siden jeg ikke hadde pulver
1 1/2 ts bakepulver - ingen avvik
1/2 ts natron - hadde oppi litt mer, rundt en halv ts
1/2 dl olje - hadde sikkert oppi 3/4 dl til!
2 ss fiberhusk - synes det ble mye, så jeg hadde oppi en anelse mer enn én ss
Søtningsmiddel etter behov - brukte ren Stevia
2 1/2 dl revne gulrøtter - ingen avvik

Ekstra: hadde oppi rundt 1 dl vann, da røren var veldig "tørr".

Jeg stekte den også i rundt fem minutter til, dog på 160-170 grader i stedet for 180 de siste fem minuttene.

Jeg smakte på kaken nesten med én gang den kom ut av ovnen, men jeg ble litt skuffet siden den for det meste smakte gummi, og luktet fiberhusk. :p

I dag skulle jeg ha meg frokost, og siden jeg ikke var i humør til å lage noe, tenkte jeg at jeg skulle ta meg et stykke til.

Og herremin... det smaker jo nesten AKKURAT som gulrotkake! Jeg mener, når man lager erstatninger så forventer man jo at smaken avviker litt, men for min del så var den helt fantastisk til erstatning å være!

Ryktepoeng sendes til TS - TUSEN TAKK! :heia:


#17

Christine sa for siden:

OHlalaa! Denne skal eg lage! :D
Nokon som har rekna ut kor mange karbs som er i kaka?
Viss ikkje gjer eg det sjølv ;)


#18

Julie sa for siden:

Nei, har ikke giddet... så fint om du gjør det. :p


#19

Christine sa for siden:

Energi 2989 kCal Protein 71.2 g (155 % ADI) Karbohydrat 29.7 g (23 % ADI) Fett 284 g Natrium 958 mg (64 % ADI)I følge diett.no
Eg brukte kun 1 ts kanel; og så brukte eg 50g hakka valnøtter i tillegg.
La ikkje inn oljen- men den er vel null karbs.. og ikkje søtningstoff.

Veldig spendt på kaka- den står i ovnen no! :D


#20

Tidl. medlem sa for siden:

nå står kaken i ovnen, leste igjennom innleggene nå og "angrer" meg på at jeg ikke laget den i muffinsformer. De så nydelige ut!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.