Har så lyst å prøve Nannahs kvæfjord kake. Hvordan smaker den, er den lik den vanlige? Er den vanskelig å få til?:confused:
Var på helsekost i dag å skulle kjøpe meg kokos mel men dem var utsolgt hos leverandøren så det fikk jeg ikke tak i. Kanskje jeg kan få tak i på nettet i stedet.:rolleyes:
Ja gjør egentlig det. Derfor jeg lurte på om det kanskje var ei hake ved det hehe. At den ramler sammen og blir som ei pannekake eller noe i den dur:p.
Det skal sies at det var en dyktig "kokk" som lagde den da. Jeg er ingen baker selv, så det skal bli spennende. Jeg har forresten lagt den inn på diett.no under navnet Nannahs verdens beste. Ble litt knotete, men har fått med næringsinnholdet iallefall :)
Lykke til.
Nannahs kvæfjordkake er kjempegod! Men vær oppmerksom på at marengsen ikke blir stiv i ovnen, men først når den er avkjølt! Jeg brukte en blanding av vaniljekrem og pisket fløte som fyll, kjempegodt:) Fant fram oppskriften på vaniljekrem.
Ha vanilje, 2 3/4dl fløte og sukrin i en kjele, varm til kokepunktet. Ha 1/2dl fløte og jbkm i en bolle og bland godt, visp inn eggeplommene. Hell 2/3 av den varme væsken i eggeblandingen mens du rører godt. Hell deretter blandingen tilbake i kjelen. Kok opp og la småkoke i 1 min. mens du rører godt med en visp. Ta ut vaniljestangen, hell over i en bolle og avkjøl raskt.
Denne oppskriften synes jeg er veldig grei! Pga. jbkm blir den tykk og fin, og jeg slipper å passe på at blandingen ikke koker, slik som i tradisjonelle oppskrifter.
Lagde denne i dag til et barneselskap, det gikk ikke så bra.....:( Marengsen ble flat, seig som skosåle og smakte ingenting, bunnen ble tørr og hadde en bismak av kokosmel...
Syns Nannah burde arrangere kurs i kakelaging så amatører som meg kan lære litt :o
Tok allikevel kaken med i selskapet, så jeg hadde noe og bite i. Flere som var nysgjerrig på denne ¨slankekaka¨ som de kalte det. Måtte nesten le når jeg så ansiktsuttrykket til de som prøvde seg.
Beklager så mye kjære lavkarbovenner men det ble ingen god reklame for vår livstil i detta selskapet.....
[LEFT]Jeg har laget denne flere ganger med stor hell og alle skryter av den. Anbefaler deg å prøve igjen:-) Bedre lykke til neste gang:D
Etter inspirasjon fra Nannah så laget jeg igår verdens beste eller Kvæfjordkake. Forandret litt på oppskriften, men ikke mye. Den falt i smak hos alle. Ingen merket at det ikke var orginalen men kun en "kopi".
Bunn 1
100 gr mykt smør
50 gr sukrin
2 gr stevia = 2 stk porsjonpakker
1 dl kokosmel
1 ts bakepulver
1/1-1 dl fløte
4 eggeplommer
Pisk smør og det søte lyst og luftig, ha så i en og en eggeplomme, pisk godt mellom hver gang. Rør så inn det tørre og "juster" deigen med fløten.
Ha den så utover en papirkledd langpanne.
Bunn 2 ( toppen)
4 eggehviter
3 ss sukrin
1 g stevia
35 gr mandlespon eller hakka mandler
Stivpisk eggehvitene, ha litt og litt søtt ettersom hvitene begynner å stivne. Ha dette så over bunn 1 og dryss over mandelspon eller hakka mandler.
Stek midt i ovnen 180 grader ca 30-40 min ( p.s. ikke åpne døren før det er gått 30 min) når kaken er ferdig stekt, skru av ovnen og lukk opp døren, la kaken stå og sette seg litt før du tar den ut ca 5 min.
Jeg valgte å fylle med vaniljekrem.
1 pk vaniljesaus fra eldorado - den uten sukker
3 dl fløte
1/2 ts vaniljepulver
3 dl fløte
1 ss sukrin
Kok opp sauspulver, fløte og vaniljepulver, avkjøl. Pisk så fløte og sukrin stivt, bland dette med vaniljekremen.
[CENTER][/CENTER]
Del kaka i 2 og legg kremen på den ene delen og legg så den andre kaken oppå, settes kaldt til servering.
Eldorado sin vaniljesaus uten sukker inneholder 7,6 g karber pr 100 gr ferdig vare om den lages på melk. Jeg har valgt å ikke legge så mye vekt på dette, da jeg lager den på fløte og så blir det jo veldig llite utav det med kun et kakestykke. Men de som er veldig, veldig strikse kan jo lage vaniljekremen helt fra bunnen av. Ikke vanskelig det heller, men igår var jeg litt i farta og skulle ta med kaka som en overraskelse på et impulsbesøk.[/LEFT]
Bare hyggelig:D Elsker å bake eller lage mat. Baker mye selv om jeg lever lavkarbo:D Faktisk nesten hver uke. Enten til eget bruk eller ta med på besøk.
Hmmmm...kanskje jeg skal prøve meg på denne oppskriften :rolleyes:
Er det noen som vet hvor mye Stevia en bruker i forhold til sukrin? Kjøpte Stevia for et par uker siden og jeg får det ikke til. Enten smaker det harskt eller så mangler det søtsmak....
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.