Har litt kniven på strupen etter et liv på bærtur.
Må ned 50 kg så fort som mulig.
Det jeg finner litt morsomt er at cardiologen har gitt meg beskjed
om å spise hvitt kjøtt, helst kylling eller svinekjøtt til alle måltider uten noe
tilbehør bortsett fra cottage cheese. Ikke krydder, ikke ketchup.
(I klartekst sier hun at jeg ikke får spise ris, brød, pasta, pizza, brus, noe med sukker ol)
For å ikke snakke om treningen. Hver dag.
Etter hva jeg skjønner ut fra forumet her er dette ikke spesielt heldig.
Eller tar jeg feil ?
Nå etter en uke så blir det hardt å gå opp trappene, men jeg tror nok det bare er karbosuget som melder seg.. :-)
Skulle gjerne ha bekreftet eller avkreftet noen myter her.. på forhånd takk!
Jeg er ingen spesialist på dette, men heller en novise selv, men dette reagerer jeg på!
Hvis du ikke skal forbrenne fra karbohydrater og samtidig skal spise magert kjøtt og proteiner så lurer jeg på hva du skal forbrenne av? Altså slik at kroppen din forstår at den skal forbrenne fett???! Dette ble rart for meg.
Jeg anbefaler deg å lese bloggen til Espen Rostrup. Og til Thomas Geisner. Begge jobber på Haukland i Bergen og er hjertekirurger (om jeg ikke husker feil). Espen Rostrup forfekter et kosthold svært lavt på karbohydrater, og Thomas Geisner er Paleo-tilhenger (steinalderkost). Begge to frikjenner i stor grad mettet fett med tanke på overvekt og hjertesykdom. Jeg ville ikke kuttet fett fra kosten, men vært svært restriktiv med kh. Vil også anbefale deg Sten Sture Skaldemans kokebok (jeg har ikke lest de andre), han har gått ned 60 kg på sin egenkomponerte lavkarbodiett, og hadde ekstremt høyt blodtrykk når han begynte. Lykke til :)
Ja.. så gikk det en uke. Gått ned 12.5 kg. (er nok mye tarminnhold etc) Ketostix'n er off the charts. (på godt norsk, på maks)
Veiledande framgångsmåte:
Tilskudd: Kalsium, Jern og multivitamin
50 gram (35 gram ferdig produkt) svinekjøtt eller kylling 6-8 ganger om dagen.
Kun vann som drikke.
Tyggis flere ganger om dagen.
Styrketrening og kondisjonstrening annenhver dag. (aka, styrketrening ene dagen, og kondisjonstrening den neste) (1 stk Amino-X fra Proteinfabrikken etter styrketrening)
Målet for denne uka er å traske minst 50 km. Hvis jeg ikke setter i stand sykkelen.
Skal legges til at jeg er nødt til å brenne litt muskler også.
Wow, gratulerer med flott pangstart på vekttapet :heia:
Men jeg synes jo dietten din er voldsomt ensidig - ikke NOE grønt??? Eller fett? Nå er ikke jeg så god på kostsammensetning, men jeg tenker kroppen din trenger litt andre næringsstoffer i tillegg til proteinet også.
Min matdag ser slik ut:
Lunsj (kl. 11): Protein i form av kjøtt, kylling, fisk eller egg, litt salat eller grønt og Creme fraiche - en ganske stor porsjon (jeg er ei lita dame)
Middag: (kl. 19): Protein i form av kjøtt, kylling eller fisk, grønnsaker (spinatstuing, asparges, blomkål, brokkoli), fet saus basert på fløte, rømme eller egg. Stor porsjon (kan godt finne på å spise 300 gram biff f.eks.)
Trenger jeg noe før første måltid drikker jeg kaffe med fløte - vet mange sverger til cocosa (kokosfett) i kaffen/teen. Trenger jeg noe mellom lunsj og middag spiser jeg litt nøtter. Dette er i grove trekk slik jeg spiser og har spist lenge. I mitt hode er det fettet som gjør at det føles tilfredsstillende å leve slik i matveien. Kroppen er tilfreds, jeg har gått ned i vekt og i tillegg opplever jeg forbedret helse på mange punkter :)
Personlig synes jeg dietten høres veldig ekstremt ut, men jeg er ikke kvalifisert for å uttale meg :p Om jeg var deg ville jeg postet et spørsmål på bloggen til Espen Rostrup (link i et tidligere innlegg), han er jo hjertelege :) Han har også skrevet minst én artikkel om fett og hjertesykdom (er ganske sikker på det er fler) - kan du ikke ta en kikk der og så gjøre deg opp en mening om et legebytte hadde vært gunstig? :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.