Jobber som resepsjonist på hotell...vi får ikke lunch... det er kun en i resepsjonen i 8 timer og man kan ikke spise forann gjestene som dere skjønner...resultatet blir at man tar med seg snacks som man kan tygge raskt i ny og ne... a la frukt i biter, grønnsaker i biter, og diverse fast food løsninger som man kan spise fort...
nå har jeg startet på ketolysekuren og har problemer med kreativiteten når det gjelder å finne mat uten karber som jeg kan tygge i meg raskt.. kan liksom ikke sitte der og stappe i meg salat med majones og tunfisk i olje.. altså ting som trengs kniv og gaffel.. maten ligger på kontoret og jeg må i tider gå inn der ta et tygg og komme tilbake.... så hva skal jeg spise???? noen som har tips og råd??
resultat blir at jeg bare overlever på kaffe og er drit sulten når vakta er ferdi og går forbi en haug med 7-11 og narvesen på vei hjem og kjøper en pølse eller pizza eller yougurt... alt av hva jeg ikke kan gjøre nå...
Det er sant!
Men til spøsmålet ditt: kaffe latten som er her inne er mektig og god! Og nøtter! Redder meg også på jobb! Kylling eller en kotelett kan også gå ann..
Det er dessverre mange arbeidsplasser som opererer med slike lange vakter uten lunchpause.....bare tenk på alle de som jobber i små butikker der man er alene på jobb hele dagen.....
Jeg må også spise "i smug" og spiser hjemmelaget karbonade eller skinkepålegg rullet sammen med ost.....fort gjort å få i seg....
Nøtter er et godt forslag - men det kan fort bli litt mye karber....
Finnes masse enkle løsninger: Noen ostebiter og grønnsaker du skjærer opp i passe store biter om morgenen. Ha en pakke spekeskinke og en pakke ost liggende og rull sammen i ruller som du spiser når det passer. Bak lavkarbo frøknekkebrød å ta med, finnes masse oppskrifter her inne. Bak lavkarbo muffins og ta med, mange oppskrifter på det også.
Legger med denne muffinsoppskriften som jeg har funnet her inne (husker ikke hvor, beklager til deg som har laget den om du leser....) De er veldig gode. Datteren min har et lignende problem som du, og hun baker disse og tar med - selv om hun ikke lever lavkarbo - hun syns bare de er så gode:)
Blir 12 store eller 24 små muffins.
1 og en fjerdedel dl sukrin og noen ss splenda vispes porøst med 150 gram smør.
6 egg vispes i den porøse massen
Tilsett 200 gram philadelphiaost,
1,5 ts vaniljepulver eller dråper
3 ts bakepulver,
0.5 dl fiberhusk
2 dl mandelmel.
Stekes ca 25 min på 200 grader. Følg med på slutten. Hvis du liker de mykere, stek litt kortere, liker du hardere litt lenger
Hva med å lage ferdig et lite utvalg med fingermat som er enkel å få i seg, og som ikke krever servietter og håndvask.
Osteskiver rullet rundt spekeskinke, babybel ost, kaffe med fløte metter mer enn man skulle tro. Skinke og ost rullet sammen med litt majones?
Lag ferdig i en liten boks med kjøleelementer, så kan du nappe ut en bit i ny og ned hvis det er hektisk og du ikke får spist ordentlig i løpet av dagen.
I nødsfall kan du ha noen atkinsbarer? De er bedre enn å spise høykarbo, men ikke noe jeg ville gjort hver dag. Kan også deles i småbiter, slik at du kan ta en liten bit av gangen. Vet hvordan det er å spise, for så å få en kundehenvendelse ;)
WOW.. tusen takk for mange raske svar.... ser det er masse jeg ikke har tenkt på..... sånn er det når man er nybegynner... :rolleyes:
angående arbeidstilsynet ... tror nok det er annerledes fra bransje til bransje.... hotell og restaurantbransjen har sine egne regler.. tror jeg... er ganske ny på jobben og vil ikke gallopere inn med "mine rettigheter" flagg helt enda.... jobbet på et annet hotell og det var det samme der... de trekker oss ikke i lønn for lunch heller... men skal ta og sjekke nettet for å se... de er medlem av LO og NHO, så, kan ikke se for meg at dem prøver å "lure" oss ansatte... eller????
men takk for tips... skal gå til innkjøp av de babybel ostene og prøve en del muffinsoppskrifter... :D
I noen bransjer er det lov å ha unntak fra regelen dersom arbeidets natur krever at du er tilstede/på vakt hele vakten. Da skal man ha betalt lunsjpause.
Der jeg jobber styrer vi dagen selv, og kan spise når vi vil. Om det skulle skje noe derimot, må vi jo bare slenge fra oss gaffelen og springe.
Vet mange drikker kaffe med cocosa, og et sånt glass må jo være ypperlig å ha stående, oppbevares i romtemperatur og de fleste har vel en kaffekopp i nærheten. I tillegg, går det ofte lengre tid mellom måltider hvis du er i ketose.
Hotell- og restaurantbransjen har IKKE egne regler, men det er dessverre en bransje der det er mye rovdrift på de ansatte.
Til spørsmålet ditt:
Lag en eggesalat med noe godt oppi, f.eks vårløk og bacon. Fyll en boks og ta med på jobben sammen med et hode hjertesalat og ei skje (finnes kanskje på jobb også). Kjapt og enkelt å legge ei skje eggesalat i et salatblad og putte i munnen i farta.
Jeg spiser beerbangers - tynne spekepølser med deilig krydder - når jeg trenger mat i farta. De har flere forskjellige typer på Meny (hos oss er de i et kurvstativ ved ølet). Mange deilige typer, mye fett (og salt, så husk å drikke). Mmmm :)
Hva med å lage vafler eller pannekaker, fylle dem med ost og skinke etc... pakke dem kvelden før og legge dem i kjøleskapet. Gjør klar en liten boks med litt nøtter som påfyll om dagen blir lang. Du kan også lage deg en kaffelatte av eggmelk og ha litt søtning i og sette kaldt, rist den opp og nyt den kald, da minner det om iskaffe. Så planlegging er det som skal til. Om det er lov å gå en hel dag uten pause er en annen sak som du bør ta opp med arbeidsgiver.
[color=#000000][/color]
Vafler
1 boks rømme ( 3 dl)
6 egg
2 ts bakepulver
3-5 ts johannesbjkm ca 10 gr
0,5 ts kardemomme
50 gr smelta smør
Bland alt, la stå ca 15-20 minutter og stek så vafler. Ca 14 plater av denne
[color=#000000][/color]
Pannekaker 3 stk
3 egg
3 ss fløte - ca 40 gr
0,5 ts fiberhusk
20-30 gr smelta smør
Bland alt, og stek pannekaker i litt smør. 3-4 stk gode varme og kalde.
[color=#000000][/color]
[color=#000000][/color]
[color=#000000][/color]
Først og fremst, spis et stort måltid rett før du går på jobb, med masse fett. Når jeg spiser en diger frokost kan jeg klare meg greit en hel arbeidsdag med bare litt nøtter og mørk sjokolade.
100g paranøtter koster ca. 25 kroner og har kun 3g karbs
20g 86% sjokkis er også ca. 3g karbs
det var mange gode løsninger her... takk alle sammen...
Jeg har jobbet på mange hoteller og slik har det alltid vært.... spis når du kan og hvis ikke du kan.. synd:p ..... men vi blir ikke trekkt for lunch... de sier jo at vi skal spise og lage oss mat fra kjøkkenet... men det er ikke alltid det blir tid til det, og jeg vil ikke løpe frem og tilbake mellom kontoret og resepsjonen mens jeg tygger på egg og majones... tenk åssen du hadde reagert om du kom inn i et hotell og resepsjonisten lukta gammelost og salami og hadde paranøtter mellom tennene.... pluss ketose ånde... hmmmmm:confused: :confused: I LOVE LIFE :D
Anyway.. tror jeg skal gjøre slik Shooterr sier, spise stor måltid før jobb og leve på mektig kaffe of fløte og paranøtter....
EMMM???? MØRK SJOKLADE???? how dark? i startfase? er det lov?
Jobber som resepsjonist selv, med lange vakter uten lunch, og bare en på jobb.
Vi har ett bakrom vi trekker oss bak til, med utsyn til resepsjonen så vi bare hopper ut om det kommer noen gjester :)
Vi har betalt spisepause, og er ganske sikker på at det er lov, da jobben er meget opptatt av at alt skal gå korrekt for seg.
Jeg tar med vanlig middagsmat stort sett, som jeg varmer i mikroen. Vet jeg derimot at det blir travle vakter så spiser jeg et stort fettrikt måltid før jobb, og er som regel ikke sulten før etter jeg er ferdig.
Ellers spiser jeg fiberrik/lavkarbobrød med masse smør og pålegg, spekeskinke, ost, nøtter eller bare fløte i kaffen. Holder lenge på det.
Passer på å alltid ha en pose nøtter på jobb slik at jeg uansett har noe å få imeg om jeg må ha noe. Har også avogtil atkinsbarer liggende, men det er jo ikke anbefalt for ofte.
det er vanskelig.... jeg personlig føler at jeg ikke kan ta med middag eller retter hvor jeg må varme det. 1. da lukter det sterkt mat i resepsjonsområde. 2. risikerer at det kommer folk akkurat i det jeg har tatt en matbit og må tygge dette i rekordfart for å få det ned så jeg ikke tar i mot gjester med mat i munnen. 3. innen jeg er ferdi å varme maten har det allerede kommet en i resepsjonen eller tlf ringer eller noe skjer så jeg må varme maten en gang til etterpå..og da er vi i en ond "varme maten" sirkel.. lol...
paranøtter - kaffelatte med fløte - blomkål/brokkoli i biter - ølpølser - babybel - er min lunch heretter :)
To ferdigkokte egg med smør i en liten boks spises opp fort med en skje. Nøtter og ost er også raskt å spise. Høres fryktelig ut å måtte nærmest snike seg til å spise, som om det var en synd.
Jammen, om du spiser varmmat eller kaldmat så må du jo nødvendigvis tygge likevel ;) kyllingsalat er en annen ting jeg spiser, og ellers så bruker jeg ikke ha med matretter som stinker heller :)
Nå har jeg laget disse to ganger og den er min nye favoritt oppskrift! Takk fra ei som var litt matlei <3
Jeg laget dem litt anderledes i dag, i går hadde jeg blåbær i røren, men i dag hadde jeg baconbiter og sukrin også oppi. Jeg laget røren x3 slik at jeg hadde nok til frokost, lunsj og til tur i morra. De ble perfekte! Gleder meg til lunsj <3
Eller, at man kan bli selenforgiftet er riktig, men ikke at grensen går ved et par nøtter om dagen!
Et par nøtter om dagen, vil teoretisk dekke dagsbehovet for selen... ;)
Det går nok veldig bra, blir bare mer karber så det styrer du helt selv ;) Ser for meg jordbær og er fantastisk :sikle:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.