< Tilbake til oversikten

Dålig nårsk av Wenche Frølich

#1

donjuanwannabe sa for siden:

Hei
Dette er ett innlegg fra nettmøtet med Wenche fra dagbladet:

www.dagbladet.no/dinside/2003/06/10/370844.html

Måtte ta det med fordi hun kan jo ikke skrive! Jeg synes ihvertfall det var artig. Les og le!

Les også resten av innleggene hun hadde. Artig lesning det også.

SITAT:
"Loff? Kneipp? Ellers?

Unskyld min ikke so bra norsk, men jeg haaper du forstaar hva jeg mener: Hvilken slags broed anbefaler du aa spise i Norge (det finns jo ikke so mye) - er kneipp okay? Ellers boendebroed? Takk! Innsendt av: Kimmie

Båder kneip pg bondebrød er bar. Men det finnes mange typer kneipp. Hvorfor ikke spise så mange som mulig av de grovere brødtypene som du får tak i . Variasjon er bra skjønner du.

Wenche Frølich"
SITAT SLUTT


Hennes meninger om proteiner:

Proteiner

Er et ensidig kosthold med masse proteiner fornuftig for en med nedsatt nyrefunksjon og liten forbrenning pga sykdom i tarmer?
Innsendt av: Lajla
Absolutt det mest ufornuftife man kan gjøre
Wenche Frølich


Ellers så skriver hun følgende om Atkins:

Sitat:
"Nye impulser?

Det er et vitenskapelig bevist faktum at matvarer med mye karbohydrater (brød, ris, pasta og poteter) omdannes til sukker når det kommer i kroppen. Dette sukkeret gir en ugunstig blodsukkerstigning. Noen reagerer særdeles negativt på slike blodsukkerstigninger, og man kan i verste fall pådra seg diabetes.

Før hadde jeg og min familie et tradisjonelt, norsk kosthold, rikt på karbohydrater, inkludert ovenfor nevnte matvarer (ikke mye sukker). Etter dårlige erfaringer med dette (særlig vektmessig), byttet jeg for en stund siden kosthold. Nå spiser jeg svært lite karbohydrater, og har økt inntaket av fett og proteiner. Jeg har aldri følt meg i bedre form enn det jeg gjør nå. I tillegg til mer overskudd i hverdagen, har vekten gått ned betydelig. Jeg henviser også til spennende forskningsresultater som ble presentert i norske medier en kort tid tilbake, der det viser seg at en diett basert på Dr. Atkins' prinsipper, er svært gunstige når det gjelder hjerte og karsykdommer. Jeg presiserer at jeg ikke bedriver mer trening enn jeg gjorde før.

Hva er din kommentar til dette?
Innsendt av: Henrik
Når det gjelder Atkins prinsipper er de direkte skadelige mht hjerte- og karsykdommer.
Mye fett er faktisk ikke bra. De resultater som kom frem er altfor kort og for få til å trekke noe som helst om. Du bør heller lese om Oslo undersøkelsen som startet for 25 år siden og hvor man senket fette. Der så man en fantastsk gunstig effekt med hensyn til hjerte og kar sykdommer.
Det sies at Atkons selv fikk hjerte og karsykdommer etterhvert

Wenche Frølich

Da sier vi takk til henne. Har ikke hørt makan til "professor-snakk"!


#2

MHM sa for siden:

HA-HA! Har lest det før, men det var morsomt med et gjensyn! Eller skal vi grine? Hun har heldigvis ikke noe makt i ernæringsdebatten, men er grådig irriterende lell.


#3

Iset sa for siden:

hvis du ser på innlegget "wenche frølich er en idiot" på generell debatt, så har jeg lagt ut akkurat den samme linken i januar:)

hun er en dust uten hjerne. beklager usakligheten, men hun er det! hun er også en av grunnene til at jeg ikke realiserer drømmen min om å bli ernæringsfysiolog. hun er nemlig professor på HIS, og jeg orker ikke å SE på henne engang. :mad:

"DET SIES at Atkins selv fikk hjerteproblemer etterhvert??? DET SIES??? at hun er professor er meg en evig gåte, siden hun kan dra frem et så "vitenskapelig" argument :rolleyes:


#4

MHM sa for siden:

Iset: Kan du ikke bli ernæringsterapeut da? Eller ta ernæring ved NAN (Norsk Akademi for Naturmedisin). Det synes jeg høres spennende ut!


#5

Iset sa for siden:

hvor blir jeg det?? bor i Stavanger, så det må være i nærheten. syns ikke det frister å reise bort med en jente på 5 mndr i hus....

jobber jo med helsekost (har helsekost fagskolen i Oslo, + så mange kurs innen ernæring/kosttilskudd/urter osv at jeg har mistet tellingen hehe.
så det hadde absolutt vært noe for meg.

men vi har dårlig økonomi, så jeg kan ikke bruke en haug med penger heller:( pleier å være dyrt med sånne kurs....

har du en oversikt? eller vet hvor jeg kan finne info? :)

Iset har sååå lyst å realisere drømmen sin!!! :(


#6

Iset sa for siden:

søktepå Google og fant... men det er så dyyrt...:( får vel ikke studielån heller for dette, og det bør vi ikke ta opp nå heller pga økonomien.

at dårlig råd skal hindre folk i å ta utdannelse. syns det er hårreisende!!!!!!!!!!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.