< Tilbake til oversikten

LCHF bringebær-is med eller uten ismaskin

#1

|Ingrrid sa for siden:

Se her for bilder :)

Is er så utrolig enkelt å lage, men vi prøver å holde oss til en gang i uka, selv om det er lavkarbo-vennlig iskrem. Denne gangen brukte jeg ismaskin, har du ikke det kan du følge denne fremgangsmåten, bare tilpass ingrediensene om du vil ha bringebærsmak.

Ingredienser:

6 dl kremfløte
6 eggeplommer
0,5 dl sukrinmelis
1 ts vaniljepulver/1 vaniljestang (kan evt erstattes med litt mer sukrin)
80 gr raspet mørk sjokolade (minst 70%)
1 dl bringebærsyltetøy (vi har hjemmelaget med sukrin) evt 2 dl bær og litt mer sukrin

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene godt og hell dem over i ismaskinen.

La den stå i ca 1 time og ha den over i passende former.

Velbekomme! Isen kan spises direkte eller fryses. Etter frysing anbefaler jeg å ta den ut et kvarter før servering.


#2

Eirorinon sa for siden:

Lurer på å prøve denne i kveld :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.