Lissan sa for siden:
Hei alle sammen.
Jeg er ganske ny på lavkarbo diett og kom over dette ved en tilfeldighet. Har en mage som ikke er så glad i mel, gjær og stivelse. Av den grunn er jeg vant med matlaging der jeg tar det jeg har i skapene og lager ett eller annet istedet for brød, poteter osv i perioder når magen var virkelig vrang.
Tilslutt fant jeg ut at jeg måtte gjøre noe skikkelig med dette og søkte på nettet og fant DERE!:p Fantastisk!! her er det mye å lære!!
Har lest mye på alle sider og forsøkt meg på brødoppskrifter etc. Jeg har også kjøpt boka av Hexeberg "Frisk med lavkarbo" og laget en del mat fra den.
Men så er jeg av den typen da som aldri klarer å holde meg til oppskrifter. Må alltid eksperimentere etter hva jeg i skapet.
Men da er spørsmålet mitt...... er det viktig å måle opp mat for å finne eksakt ut hvor mange karbo som er i maten eller er det ok å lage mat på impuls etter hva man har og hva man har lyst på?
Jeg er faktisk flink til å improvisere på kjøkkenet:rolleyes: (skryt...skryt)
Jeg bruker det som sies skal brukes av ingredienser i lavkarbo diett; rent kjøtt, grønnskaker som vokser over bakken osv.. Har alltid elsket fløte i saus og til bruk i matretter (Gratinert blomkål i ost og fløtesaus med bacon er det beste jeg vet) aldri likt smør men kommet over Kviteseidsmør og det er faktisk et første smøret jeg har likt.:)
Ellers har jeg begynt å skrive inn hva jeg spiser på diett.no men det er ganske "slitsomt" da improvisasjons kokkelering ikke er noen oppskrift..
På diett.no sier at jeg i gjennomsnitt ligger på:
Energi: 1550
Fett: 97
Karbohydrat: 22
Protein: 65
Er dette ok?
Har iallefall en mage nå som er utrolig bra! Ikke oppblåst og ikke vond.. Det hadde også vært fint å kunne gått ned noen kilo også.. :o
Fint å kunne høre fra andre "Improviserende lavkarboamatørkokker" derute...... om man har lov til det i lavkarbo verden da.....:confused: