Jeg har nettopp startet på LCHF og lurer primært på hvor mye mat jeg skal/kan spise pr dag. Har jo fått høre at man ikke skal telle kalorier på et slik kosthold, noe jeg er veldig glad jeg slipper, men hvordan vet man da hva som er for mye/lite? "Spis til du er mett", har jeg lest, men det er ikke alltid mett er mett..
Jeg er normalvektig, er 163 cm høy og veier rundt 61 kg. Jeg er over gjennomsnittet muskuløs da jeg har trent mye tung styrke i flere år. Hovedgrunnen til at jeg vil prøve LCHF er dermed ikke for å gå ned i vekt, men etter en konkurransedeff her i vår føler jeg at sultfølelsen og søtsuget tok helt overhånd og at dette er noe LCHF kan hjelpe på (noe det så absolutt gjør så langt). I tillegg har magen min blitt mye bedre, ikke lenger oppblåst, som også er et stort pluss! Det vil ikke si at jeg ønsker å legge på meg mer fett, har heller litt til overs jeg vil kvitte meg med.. Ikke mye, men litt.
Nå kan jeg bare snakke ut i fra mine egne erfaringer, men jeg opplevde en periode med økt sultfølelse og søtsug etter jeg la om til lavkarbo/ketogent kosthold. Syntes jeg spiste enorme mengder mat, og var fysen hele tiden. Det gikk over, og nå spiser jeg to store måltider pr. dag. Og er nede i matchvekt :D For min del brukte kroppen lang tid på omstillingen til fettforbrenning fra "vanlig" kost - men dette er jo veldig individuelt. Jeg veier ikke maten min, så jeg vet ikke hverken antall kalorier eller fordeling av energiprosent i maten. En spisedag hos meg kan se slik ut:
Lunsj (spiser ikke frokost): 1 karbonade med løk/CF (creme fraiche), 2 kokte egg med meierismør
Er det veldig lenge til middag drikker jeg fløtekaffe eller tar en neve nøtter i bilen på vei hjem
Middag: 200 g entrecote, kryddersmør, asparges
Eller en annen dag:
Lunsj: Salat med mye protein (skinke/kylling), paprika, fetaost, oliven. Eggerøre med meierismør
MM: Nøtter eller fløtekaffe
Middag: Nakkekotelett med saus (bearnaise, fløtesaus eller lignende), brokkoli.
Tallerkenen er ganske full til begge måltider, men måltidene varer jo leeeeenge :) Eneste gangene jeg har søtsug er om jeg har slurvet med fettet eller skal ha mens. Uka før mens lager jeg meg ofte noe lavkarbogodt; lavkarbomuffins, lavkarbovafler, eldorado sjokoladepudding (med halvparten fløte og melk) el.l.
Nå kan jeg lite om styrketrening eller deffing, men jeg vil tro at kroppen din som har vært gjennom en slik sultperiode vil takke deg for et kosthold med mer energi :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.