Jeg er fersk med Ketolyse og trenger noen råd fra dere mer erfarne.
Mannen min og jeg er begge på ketolyse. Våre to gutter på 3 og 5 år har godt av å redusere de kjappe karbohydratene, de spiser som oss, men får brød, frukt fullkornspasta osv i tillegg. Samtidig må jeg redusere fettet i deres kost. Hvordan løser dere dette i hverdagen? Det er først og fremst middagene som er utfordringen synes jeg. Synes det er dumt å lage egne retter for barn og voksne.
Håper noen kan dele sine erfaringer på dette området.
Er du sikker på at du må kutte fettet til barna? Spiser de f.eks fullkornspasta ved siden av så går jo fettprosenten ned i måltidet. Barn trenger fett. Det er flere tråder her på forumet om barn og kost, og mange forskjellige løsninger. Legger også ved et par svenske innlegg i forhold til barn og kost. Her og her.
Og lykke til med kostomleggingen :)
Det går kort og godt ut på at alle barn, tynne og tykke, skal ha masse naturlig fett i kosten sin - så jeg syns ikke du bør lage magrere mat til dem enn til deg og mannen. Pga at de er så aktive og vokser tåler de mer karbohydrat enn voksne, men bør allikevel få betydelig mindre enn hva som er vanlig i dag.
Så hvis du serverer dem det samme til middag som du og mannen spiser med litt fullkornspasta eller brun ris til, så ville det vel være helt perfekt etter hva jeg kan forstå;)
Hei, min får beskjed at hvis han ikke vil spise potet (fordi jeg ikke spiser den) da må han spise like mye grønsaker som meg :D :D :D og det vil han ikke...
Vi følger egentlig samme prinsipp - i tillegg til ris/poteter/pasta lager vi en erstatning for oss voksne på lavkarbo (blomkål-/brokkolimos, gratinert blomkål/brokkoli, sqash-pasta osv...) Så får ungane velge det eine eller det andre. Dei velger poteter/ris/pasta. Kjøtt-/fiskedelen lager vi slik at alle kan spise det.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.