< Tilbake til oversikten

Mat som er både lavkarbo og lavkalori; fins det?

#1

Mate sa for siden:

Hei!

Jeg spiser nå svært lite karbohydrater, og har vært i ketose ("dyp-lilla") i over fire uker. Nå lurer jeg på om det finnes noe mat som er både lavkarbo og lavkalori; for selv om jeg følger lavkarbo-prinsippet (EasyLife), så har jeg ikke riktig den framgangen vektmessig som jeg håper på. Jeg lurer derfor på om jeg gjennom lavkarbo-kostholdet rett og slett får i meg for mye kalorier til å dra nytte av det. Frokosten min i dag var f.eks. 2 dl. kremfløte, 4 ts Splenda og 150 gram bringebær. Jeg la det inn på vektklubb.no, og det er jo så mye som 774 kalorier bare i frokosten (og jeg som er så glad i akkurat den frokosten...:( )

Jeg har vært innom EasyLife tidligere (går ikke på kurs nå), og hadde da mye bedre resultat med samme utgangspunkt. Jeg veit jeg ikke har drikki nok siste uka, men ellers så har kostholdet vært bra; og jeg veit jeg er god innafor grensa for hva kroppen min tåler for å fortsette å forbrenne fett.

Altså; fins det noe mat som er både lavkarbo og lavkalori? :)


#2

nellie sa for siden:

Bytt ut litt av fettet med proteiner:) Proteiner har 4 kcal pr gram, mens fett har 9.


#3

trulss sa for siden:

Hei,
Hvis du ikke spiser karbohydrater (streng lavkarbo), trenger du aldri telle kalorier. Om du overspiser skjer det bare at det går lenger tid til du blir sulten.

Fløte, Splenda og bringebær er en direkte årsak til manglende vektnedgang. Stevia (en naturlig plante) er et bedre søtningsmiddel. Kunstige søtningsmiddel går under sukkeralkoholder, og bidrar negativt i forhold til vektnormalisering.

> til å dra nytte av det. Frokosten min i dag var f.eks. 2 dl. kremfløte, 4 ts
> Splenda og 150 gram bringebær.


#4

Mate sa for siden:

Takk for svar. :)

Da får jeg kutte ned på den frokosten, prøver det først (synd, men sånn er det bare). Ellers har jeg nok større problemer med å få i meg mye fett; spiser stort sett proteiner (i form av kyllingfilet/svinekjøtt) og grønnsaker. Så jeg prøver å smette inn litt seterrømme og meierismør i matlaginga.


#5

Tidl. medlem sa for siden:

For meg er din frokost dessert.

For å få lavkarbo mer lavkalori kan du øke mengden grønnsaker, kjøtt og fisk og minske mengden fett. Hvor mye og om det er hensiktsmessig er vanskelig å si uten å vite mer om kostholdet ditt.

Jeg telte kalorier før lavkarbo og en stund mens jeg spiste lavkarbo. Fant ut at hvert måltid hadde mange flere kalorier, men at det ble færre måltider.


#6

Yrla sa for siden:

Du kan velge mager ost som ikke inneholder karbohydrater, som f.eks "så lett" fra synnøve finden, spise mager fisk og magert kjøtt som kylling og vilt.


#7

Rikkem0r sa for siden:

Mange tips her, vil bare legge til; Drikk mer vann! :D Dyp lilla på stix er ikke noe mål, utslag er utslag og "mye" utslag=dehydrering/for lite vann..=)


#8

sylwester sa for siden:

Dyp lilla kan indikere at du muligens ikke drikker nok vann i tillegg til at du er i ketose. Uten vann så klarer ikke kroppen din å gjøre jobben sin. Vitaminer tran og magnesium er og bra, ihvertfall i begynnelsen. Tar du 1ss tran så har du jo fått i seg litt fett og :)

Ketose og lite fett fører til mangelsykdommer f.eks. Kaninsyken.
Det er generelt vanskelig å lære seg å spise fett, men noe kan du jo gjøre da. Nakkekoteletter har marinert fett, mens vanlig koteletter gjerne har en fettrand og hvis man ikke er vant til å spise rent fett så vil nakkekotelettene være et bedre alternativ. Jeg har somregel og på noen ss med olje (jeg liker olivenoljesmaken) på salater og grønnsaker generelt.

Til lunch i dag spiste jeg salat, 150g kjøtt (råvekt, ca. 112g stekt) , litt ost og 4ss extra virgin olivenolje. Olivenoljen står for 80-90% av kaloriene og salaten for 100% av de 8g karbohydratene jeg fikk i meg. Kjøttet or osten sørger for at jeg får i meg de rundt 25-30g proteiner som jeg trenger.I tillegg til dette drikker jeg mye vann. ca. 2 glass under måltidet og ca. 1l iløpet av dagen på kontoret.

Ost er faktisk ikke så fett som man vil ha det til. Det er like mye proteiner. Velger du derimot Gräddost så hjelper det.

Bringebærdesserten din er nogenlunde lik det jeg spiser. Jeg har seterrømme med vaniljestang og litt stevia/flytende natreen i kjøleskapet og spiser ca 75g bringebær med 45g vaniljerømme. Porsjonen er passe da jeg har spist middag og det er ikke hver dag jeg orker den. I induksjonsfasen ville jeg tatt mye mindre bær og heller mer rømme.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.