Simpfan sa for siden:
Lavkarbo Ekte Italiensk Gelato Vaniljeis
Dette tok sin tid, men her er oppskrift av isen som jeg lovet:
Ingredienser:
1 liter kremfløte
5 eggeplommer
2,5 dl canderel
1 ts ekte vaniljepulver (Fåes på helsekost)
Sånn Gjør Du:
Hell fløten i en gryte og varm den opp, men den skal ikke koke.
Ha i vaniljepulveret i fløten og bland det forsiktig.
Visp eggeplommer og Canderel til en luftig eggedosis.
Ha i 2 ss av den varme fløten og rør godt.
Hell eggedosisen i en tynn stråle ned i fløten mens du rører. (Viktig å ikek ha i for mye, da kan den skille seg og klumpe seg)
Sett til avkjøling.
Nå kan du helle blandingen i en iskremmaskin i ca 45 minutter, så er den ferdig til servering. Lar du den stå kortere, får du en softis konsistens.
Bruker du ikek iskrem maskin, må du røre i isten hver halvtime til den får riktig konsistens, ellers vil den få krystaller og bli hard.
Etter at isen er spist etter ønsket mesnge, kan den oppbevares i fryser.