Ja jeg har nå fått beskjed fra legen min i godt voksen alder :p at jeg ikke tåler melk. Ikke så rart kanskje for jeg har alltid reagert på melk men ikke tatt det så alvorlig. Har forresten to barn med melkeallergi. Men det jeg lurer på er hva bruker dere som ikke tåler melk når dere skal kose dere. Eller skeie ut? Jeg har kjøpt inn en del eldorado ting. Gele er jo greit men vaniljesaus og sjoko pudding da? Er havre/ris melk virkelig en fullgod erstatter? Jeg bruker det til barna. Men de er jo ikke vant med noe annet mens jeg ligger å drømmer om at når jeg skal skeie ut igjen så skal jeg lage meg krem å puddinger og you name it.:confused:
Joda jeg kan unne meg melke produkt en gang i blant men jeg får så kraftige utslett/kuler at jeg syns ikke det er verdt den smerten det blir. Uansett så skal jeg iallefall prøve meg på ei kvæfjordkake en gang. Det er iallefall fast bestemt. :rolleyes:
Jeg lager meg sjokolade - uten melk , og med nøtter og kanskje til og med litt syndig, tørket frukt... :p ... Ingredienser får du kjøpt på nett. :) Jeg er også veldig glad i (fersk) frukt da. Og frukt og bær er sunne utskeielser også når man teller karbohydrater - sammenliknet med mye annet "rart".
Et rødvinsglass har også blitt en utskeielse jeg er glad i.
Om det er melkesukkeret du reagerer på finnes det tabletter som du kan bruke en sjelden gang (de er dyre) og da kan du spise melkeprodukter uten store problemer.
Finnes mange fine erstatninger for melk. Vaniljesaus kan lages med havre/ris/soya melk. Det finnes sjokoladepudding/vaniljepudding lagd av soya. Du får fløte lagd av både ris/havre/soya. Det finnes også soya ost og ost lagd av bøffelmelk. Rømmeerstatning basert på soya er også å få tak i. Vet ikke hvordan det er med khb innholdet ettesrom jeg spiser lite slikt.
Men har lagd is av frosne bringebær, 1 ss sukrinmelis og en boks med havrefløte. Veldig godt!
Her har alle barna melkeallergi så all mat blir lagd uten. Smaker liten forskjell.
Joda bruker alt det der til barna. Men jeg tåler ikke så godt soya så det holder jeg meg unna. Havre syns jeg er best til matlaging da rismelken oser det ris av.:rolleyes:
Av sånn snacks og desserter så går det feks an å lage pannacotta av kokosmelk. :) Mener også at det er noen melkefrie kakeoppskrifter i boka "bakeglede uten sukker", oog her på forumet tror jeg det ligger en oppskrift på sjokoladepudding basert på eggemelk. Mange alternativer når man begynner å lete, tror jeg!
Om det er proteinet er det stor sjanse for at du kan tåle melk "fra andre dyr"... (Ikke at jeg likte geitemelk i det hele tatt, men bøffelmozarella og sauefeta er snaskens og du får et rimelig bra utvalg i ulike spennende geitoster. )
Der er det MYE godt! Endel sunt også, feks. raw (men litt høyt i karber pga. dadler da, feks). Men sånn generelt sett så er det utrolig enkelt å erstatte melkeprodukter med vegetabilske produkter. Jeg har klart å veganisere nesten all favorittmaten min uten problemer og venner og familie merker nesten ikke forskjell, engang. Har du smakt Nilles "Love those berries mousse" her inne? Det er en av mine favorittdesserter, og her er den i melkefri variant. :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.