Charlotte87 sa for siden:
Hei,
jeg skal lage en bursdagskake til helgen, men føler jeg går meg litt vill i
oppskriftene som er her. Den må være uten nøtter og mandler, og helst
uten proteinpulver ol.
Noen som har noen forslag? :)
Charlotte87 sa for siden:
Hei,
jeg skal lage en bursdagskake til helgen, men føler jeg går meg litt vill i
oppskriftene som er her. Den må være uten nøtter og mandler, og helst
uten proteinpulver ol.
Noen som har noen forslag? :)
mål:littavetmenneske sa for siden:
Du kan prøve denne forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=31804 :)
Lykke til!
Livsglede sa for siden:
[LEFT]Denne er god og mandlene på toppen kan du kutte ut om det er allergi, Kaken blir god fordet.
Etter inspirasjon fra Nannah så laget jeg verdens beste eller Kvæfjordkake. Forandret litt på oppskriften, men ikke mye. Den falt i smak hos alle. Ingen merket at det ikke var orginalen men kun en "kopi".
Bunn 1
100 gr mykt smør
50 gr sukrin
2 gr stevia = 2 stk porsjonpakker
1 dl kokosmel
1 ts bakepulver
1/1-1 dl fløte
4 eggeplommer
Pisk smør og det søte lyst og luftig, ha så i en og en eggeplomme, pisk godt mellom hver gang. Rør så inn det tørre og "juster" deigen med fløten.
Ha den så utover en papirkledd langpanne.
Bunn 2 ( toppen)
4 eggehviter
3 ss sukrin
1 g stevia
35 gr mandlespon eller hakka mandler
Stivpisk eggehvitene, ha litt og litt søtt ettersom hvitene begynner å stivne. Ha dette så over bunn 1 og dryss over mandelspon eller hakka mandler.
Stek midt i ovnen 180 grader ca 30-40 min ( p.s. ikke åpne døren før det er gått 30 min) når kaken er ferdig stekt, skru av ovnen og lukk opp døren, la kaken stå og sette seg litt før du tar den ut ca 5 min.
Jeg valgte å fylle med vaniljekrem.
1 pk vaniljesaus fra eldorado - den uten sukker
3 dl fløte
1/2 ts vaniljepulver
Kok opp sauspulver, fløte og vaniljepulver, avkjøl. Pisk så fløte og sukrin stivt, bland dette med vaniljekremen.
[CENTER][/CENTER]
Del kaka i 2 og legg kremen på den ene delen og legg så den andre kaken oppå, settes kaldt til servering.
Eldorado sin vaniljesaus uten sukker inneholder 7,6 g karber pr 100 gr ferdig vare om den lages på melk. Jeg har valgt å ikke legge så mye vekt på dette, da jeg lager den på fløte og så blir det jo veldig llite utav det med kun et kakestykke. Men de som er veldig, veldig strikse kan jo lage vaniljekremen helt fra bunnen av. Ikke vanskelig det heller, men igår var jeg litt i farta og skulle ta med kaka som en overraskelse på et impulsbesøk.[/LEFT]
Frøken H sa for siden:
Hei,du finner kanskje noen tips her???:)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.