< Tilbake til oversikten

Hvilken er best?

#1

cathrine sa for siden:

Sitter her med 2 sjokolader...
Den ene er "Stella,Premium au lait" som innholder søtstoffer E 966 og E 1200,kakaosmør,helmelkpulver,kakaomasse,mandler,emulgator E 322,søtstoff E 950 of E 951,aroma vanilin. Energi er 445 kcal,protein 5 gram,karboh. 57(!!!) gram og fett 33 gram.
Den andre er Cavalier hazelnuts milk; søtningsstoff maltitol,helmelkpulver,kakaosmør,kakaomasse,hasselnøtter,inulin(6,5% BENEO=næringsfiber),emulgator(lecitin),aroma,minst 37% kakao.Kontrollerer kaloriene.Energi er 487 kcal,protein 7.8 gram,karboh 41.2 gram(of which polyols 31.4 g, of which sugars 9 gram,of which lactose 6.8 gram),fett 37 gram(of which saturated 20.1 gran),sodium75 mg og fibres 8.1 gram
Hvilken er best?

Eller er det andre sjokolader som er et bedre alternativ? HVIS man absolutt skal ha, mener jeg...:)


#2

psilocybe sa for siden:

Den mørke Cavalier-sjokoladen har bare 2.5g /100g.


#3

MHM sa for siden:

Jeg mener Stella er klart best. Selv om de deklarerer med 57 gram karbohydrat, så er ikke det sant i det hele tatt. For søtningsstoffene E 966 og 1200 er laktitol og polydextrose, som knapt gir blodsukkerstigning i det hele tatt. E 950 og 951 er aspartam og acesulfam K som ikke gir blodsukkerstigning. Jeg kjenner en diabetiker som har testet ut Stella, og blodsukkeret hennes beveger seg ikke. Synes det er rart at de ikke forklarer hva de 57 gramene med karbohydrater består av på pakningen - de mister nok noen karbohydrat-tellere som kunder. For å sammenligne søtningsstoffet med Cavalier: Laktitol har en glykemisk indeks på minus 2 (!), mens maltitol har glykemisk indeks på 25. Så er det jo indviduelt om man vil ha aspartam eller ei.


#4

psilocybe sa for siden:

Joda, har jafset i meg en Stella-sjokolade om dagen forrige uke, uten at jeg tok noen særlig skade av det. Men som alternativ er vel den mørke Cavalier-sjokoladen den beste.. jeg nekter å tro at Stella-sjokoladene kan være så gode, og ha mindre enn 2-3g karbo / 100g.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.