Jeg har problemer med å få i meg nok fett føler jeg. Bruker kun smør (og er veldig generøs med den og) når jeg steker, med mindre jeg steker pannekaker, for pannekaker lavkarbo style setter seg fast i pannen så da bruker jeg olivenolje. Men ellers strever jeg med fettet. Jeg liker nemlig ikke matvarer som majones, rømme, CC osv. Det smaker liksom litt sur melk, og jeg er ikke glad i melk.
Så da lurer jeg igrunn på om noen har oppskrifter på fettholdig mat. Eventuelt hvordan man kamuflerer smaken på mat med litt spesiell smak (litt sur smak). Stekte hodekål i smør og tilsatte fløte og krydder, og det smaker ok så lenge man krydrer nok. Men koker ikke kål til frokost og kvelds.
Har brukt søkefunksjonen her, og funnet at noen shotter olje for å få i seg nok fett. Men ser helst at jeg slipper den :o
Prøver å komme meg opp i ca 75% fett om dagen, men hvor mange gram vil det tilsi? Veier ca 117 kg.
Nei, fløte kan jeg bruke. Men spiser sjeldent omelett, er bare for variasjonen. Pleier å ha i fløte da. Til vanlig blir det stekt egg til frokost. Får sikkert i meg mer fett enn jeg tror pga all stekingen i smør, men vil heller være på den sikre siden med god margin. Enkelte dager, som i går med kun 75g fett totalt, så må det litt til for å fylle opp føler jeg.
Jeg syns nesten omelett med bacon og ost, er bedre enn bare stekte egg. Og da med masse fløte, så vet jeg at jeg får i meg masse fett.
Men jeg skjønner problemstillingen din, men det kan jo virke som du får i deg mere fett enn du tror, som du sier selv. Mitt tips er vel å bruke generelt mere fløte i all matlaging, så tipper jeg du får dekket fettbehovet uten at du egentlig er klar over det! ;)
Jeg bruker masse kokosolje og avokado som er hovedkildene til fett. Har på 1 ss kokosolje på det meste jeg spiser, variere om jeg bruker den med eller uten smak. Må ha litt kokosfri innimellom ;)
Bruker mye fett kjøtt som ribbe, bacon, kyllingvinger, entrecote o.l.
Ja, det burde du. Mos den med gaffel, sammen med litt smør og revet ost, ha i litt reker eller stekt bacon om du vil. Gratiner i ovnen i et kvarter eller så. Veldig godt!
Ellers, hva med malte nøtter? Det kan du ha i frokostpannekake. Og olje kan du ha oppi der. Hva med rømme, liker du det? En klatt seterrømme kan du ha ved siden av mangt til middagen, og lager du hvitløksdressing med det, er det ekstra godt til salat og oppå pizza feks. :)
Liker ikke nøtter, og ikke rømme heller. Er så uforskammet sær :( Vurderer å prøve meg på hvitløkssmør e.l. Går det an å gjøre noe med rømmen for å kamuflere smaken? Det er den sure/bitre smaken jeg ikke liker.
Funnet ut at jeg trenger minst 1.5 dl kremfløte for å få i meg en ok mengde fett i kveld. Jo mere jo bedre, men har ikke så mye fløte nå. Skal definitivt prøve ut oppskriften din. Den høreas veldig spennende ut :)
Edit: Til kveldsmaten drakk jeg 2 dl kremfløte. Er kvalm nå, men kom opp i 73% fett så jeg er kjempefornøyd. Ser likevel at jeg slipper den ^^
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.