Hei hei!
For noen uker siden la jeg om kostholdet mitt slik at jeg nå spiser litt mer karbohydrater. Jeg har ellers spist ketogen kost i ca 1 mnd før dette, og nå spiser jeg mellom 50-80 g karbohydrater.
Etter jeg begynte å spise mer karber har vekten økt jevnt og trutt, til min store frustrasjon!:mad:
Jeg trener 4-5 ganger i uken, og er svært aktiv i hverdagen. Jeg trodde først at jeg spiste for mye, for jeg føler at jeg spiser veldig ofte og mye.. men da jeg sjekket på diett.no så stod det at jeg ligger på rundt 1600-1800 kcal:confused: og jeg som trodde jeg spiste rundt 2500:rolleyes:
Så hvorfor i alle dager går jeg opp, og ikke ned i vekt??
Hittil idag har jeg spist følgende:
frokost: Litt havregrøt med CC, smør og kanel + kaffe med litt fløte
mellom: CC med yoghurt naturelle og blåbær
lunsj: Yoghurt naturelle med mandler
middag: Kyllingsalat med ost, rømme, løk, paprika, agurk, salat, fajitaskrydder
Hvis du har insulinresistens vil du ikke tåle vektmessig å spise karbohydrater. Spiser man fett og samtidig karbohydrater er det en kilde til vektoppgang. Hva å kutte ut alle karbohydrater, kunstige søtningsmiddel med mer, og så heller innføre ett produkt av gangen med karbohydrater senere, for å se virkningen. For mye proteiner er heller ikke bra, de omdannes da til karbohydrater. Noen tåler 0 karbohydrater, andre kanskje 35, man må finne sin grense,
Jeg har ikke insulinresistens, men sluttet på ketolyse da jeg slet med lite energi. Jeg hadde spist ca 20 g karber om dagen, og det gjorde meg fullstendig utmattet, til og med etter en mnd! Jeg hadde i tillegg masse benkramper, og klarte heller ikke trene.. Så jeg trives bedre med mer karber, og kroppen klarer endelig å trene igjen:) men man kan visst ikke få både i pose og sekk:rolleyes:
Tok du tran, vitaminer og ekstra magnesium mens du gikk på ketolyse?
Beinkrampene går uansett bort med magnesium og trøtthet forsvinner når du har funnet balansen med din nye diett. I mellomtiden så hjelper det veldig (iallefall for meg) med nok vitaminer og tran.
Det er ikke uvanlig å lide flere uker de første ukene på streng lavkarbo. Det blir bedre med tiden. Jeg synes du gav opp for tidlig på den måten at du fikk ikke opplevd hvordan du ville komme til å ha det etter flere uker på streng lavkarbo. Torkil anbefaler de som begynner å ikke anstrenge seg så mye treningsmessig den første tiden. Bare gå noen spaserturer etc. til kroppen har fått igang fettforbrenningen skikkelig. Siden du mistrives veldig med å være så slapp kunne du prøvd en nedtrapping til ketolyse el.l. istedenfor et brått skifte.
Jeg spiser også mer karbohydrater nå enn jeg gjorde tidligere. Økningen kommer imidlertid fra helt andre matvarer enn de du beskriver, hovedsakelig fra grønnsaker og bær. Jeg ville ha kuttet ut havregrøten og yoghurt naturell. Spiser tyrkisk yoghurt med solsikke - og gresskarkjerner + litt friske bær til frokost. Økningen i grønnsakinntak gjør at jeg reduserer noe på fettet, men må passe på å få i meg nok til å holde energien oppe.
Og vekta holder seg...
Jeg følte egentlig at ketogen kost var en veldig stor påkjenning for kroppen min, men det var selvfølgelig deilig å slippe all søtsug osv:)
Jeg tar omega 3, men føler det blir litt rart å være avhengig av å ta magnesium for benkramper når man skal få vitaminer og mineraler naturlig gjennom kosten:rolleyes: Det sier meg at kroppen ikke har godt av å spise så lite karbohydrater..
Det ble mye yoghurt den dagen, men det er ikke noe jeg pleier å spise så mye av ellers.. Jeg spiser masse grønsaker og bær for å få i meg karbohydrater:) men jeg syns det er greit å spise litt havregryn på morgenen for å slippe å komme i ketose!
Gjør det som funker for deg. Tar kanskje litt tid å finne ut av. Om du vil ha i deg magnesium gjennom maten spis nøtter f.eks. (jeg tyr likevel til tablettene for jeg syns de krampene er noe herk hehe).
Såvidt jeg har forstått er magnesiumtilskudd gjerne nødvendig i startfasen - til kroppen er i balanse (også i ketose). Noe av grunnen til underskuddet er vel ofte at man tørster og drikker mye, og glemmer å kompensere med salter og mineraler gjennom kosten, men også at man plutselig spiser helt annerledes og kroppen trenger tid på omstillingen. Såvidt jeg har forstått fullt mulig å spise ketogent og få i seg alle næringsstoffer, både på makronivå (protein, fett) og mikronivå (vitaminrike grønnsaker, nøtter).
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.