< Tilbake til oversikten

Ketolyse med lactoseintollerans

#1

Femella sa for siden:

Mannen min har lactose intollerans. Jeg har bestemt meg for å gå på ketolyse og har kjøpt boka til Torkil. Og nå er jeg så vidt kommer i gang. Har ikke rukket å lese hele boka enda da....

Mannen min har også lyst (etter et vist påtrykk fra kone "kremt") til å gå på kuren, men må avstå fra de vanlige meieriproduktene. Det finnes etterhvert endel gode alternativer til produktene uten lactose, bla takket være TINE.

Det finnes lettrømme, kremfløte, yoghurt naturell bl.a. nå. Av margaringer er det soft og melange vi har å velge mellom, ellers går det i oljer. Er disse produktene gode nok i en ketosekur? Fettinnholdet er ikke så høyt som i de anbefalt produktene. Hvordan da komme opp i høy nok fettandel?

Jeg ville foretrekke å lage ferrest mulig varienter av middagen. En diett for meg og en diett for ham samt vanlig/lavkarbo mat til ungene, er litt i overkant synes jeg.

Er det noen som har erfaring/råd?


#2

Kitt sa for siden:

Mange tråder om lavkarbo og laktoseintoleranse her inne. Denne feks!
Scroller du helt neserst på første side i den tråden finner du flere tråder om temaet! :)


#3

Megvel sa for siden:

Jeg spiser ketogent helt uten melk. Funker det også! Din man kan vel spise ost, heldiggrisen.


#4

Femella sa for siden:

Ost går fint, heldigvis! Takk for godt tips om linken.
Da har han ingen unskyldning lengre! :-)


#5

Okie sa for siden:

Heldigvis tåler jeg smør. Noen oster går bra. Ble så glad så glad når fløte og ikke minst rømmen uten laktose kom i butikken:)

Har ikke møtt noen store utfordringer enda. Men det er kanskje på tide å forandre kostholdsruta nederst i sig'n til ketogent.... kremt...


#6

Femella sa for siden:

Vi er veldig takknemlige for den nye serien til Tine med laktosefrie produkter, men sliter med at butikkene her ikke tar inn varene. men det skal vist hjelpe å mase. ;-)


#7

kamp sa for siden:

Har han prøvd laktase enzymer? Ta et par tabletter før måltid og spis laktose uten reaksjon :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.