Jeg gikk inn på ketolyse.no. Fikk oppfordning om å kjøpe tabletter derifra. Meeen...De er jo masse forskjellige tabletter jo:confused:
Hvordan skal jeg vite hvem jeg trenger?
Om man ikke spiser korn, nøtter eller frø får vi ikke i oss nok mineraler og sporstoffer. Unntaket er jern, kalsium, kalium og mangan av de jeg kan komme på nå. Mangan fordi det finnes 1 mg pr tekopp, så hvis man er en te-elsker er det ikke nødvendig med mangan-tilskudd. Det finnes litt mangan i nøtter.
Jern får du nok av hvis du inntar 300 g av følgende:brokkoli, grønnkål, egg, okse, tunfisk,lam (hasselnøtter og paranøtter).
Sink: om du ikke spiser oksekjøtt, nøtter eller frø bør du ta tilskudd. Ca 200g av følgende: okse, cashewnøtter, solsikkefrø og gresskarkjerner sikrer minimum daglig inntak.
Selen: Om du ikke liker sjømat og ikke spiser frø, kokosmasse og nøtter bør du ta tilskudd. Hvis ikke kan du spise 50 gram av makrell, kokos eller paranøtter. Eller 100 gram av torsk, laks, rødspette, reker eller hummer.
Kalsium: Oste-elskere har ingen mangler på kalsium, men trolig magnesium.Nok kalsium får du ved inntak av 100-150 g ost. Parmesan har høyest innhold. Brie og fetaost har litt lavere innhold.
Kan du ikke spise ost eller 300 g mandler eller 100 gram sesamfrø daglig, bør du ta tilskudd.
Magnesium:
Dette er det viktigste tilskuddet for de på ketolyse som spiser lite eller ingen nøtter og frø fordi magnesium finnes hovedsakelig i nettop frø og nøtter.
De som spiser nøtter og frø kan innta 150 g mandler, 100 gram sesamfrø/solsikkefrø/gresskarkjerner/paranøtter daglig.Eller 300 gram hasselnøtter, valnøtter eller peanøtter.
Som dere ser svært store mengder, som de fleste ikke klarer. Derfor er tilskudd av magnesium gavnlig for alle mennesker.
Kalium: Behovet dekkes ved inntak av mer enn 100 gram rosenkål, spinat, selleri, avokado, brokkoli eller kantarell daglig.
Krom bør man ta tilskudd av fordi det skal veldig store mengder mat til for å dekke hele behovet. Klarer du å innta 600 g fisk eller nøtter daglig er ikke tilskudd nødvendig.
Dette er ca-tall funnet i boka Ny næring av Eva Lydeking.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.