Har akkurat fått kontroll på karbohydratene (og fant ut at jeg også er en av de som må telle kalorier for å gå ned), og trives veldig med dette kostholdet.
Men planlegger nå å bli gravid igjen og kunne tenke meg å fortsette å leve karboredusert.
Noen som kan hjelpe meg litt med hvordan jeg bør leve når graviditeten er et faktum? Skjønner jo at jeg må legge på litt karbo og fjerne litt fett, men har ikke lyst til å hive meg over poteter og vanlig brød, har jo skjønt at kroppen min ikke tåler det så godt. :D
Hei! Jeg fikk latent svangerskapsdiabetes (=fare for) da jeg var gravid sist og gjorde da dette for å unngå diabetesen! Om du er overvektig ved graviditet er det også fare for svangerskapsdiabetes.
Det som skjer er at det enkelt sagt ikke er nok insulin til begge, ditt blodsukker stiger, sukkeret går i babyen som legger ekstra på seg (siden h*n også lager sin egen insulin). = stoor baby. :eek:
Kort sagt så spiste jeg nok langsomme karbohydrater til at blodsukkeret ikke steg (brukte måler) men at jeg samtidig ikke var i ketose. Brukte sticks. Det var vel omtrent 100 KH. Jeg begynte faktisk ikke å legge på meg i svsk (var bare 70 kg før) før jeg spiste lavkarbo :p. Endte opp med å kun gå opp 3 kg med barn inni, dvs jeg var tynnere etterpå enn før. Anbefales ikke...
Grunnen til at du ikke skal i ketose i svsk om du kan unngå det (de med hyperemesis har ikke så mye valget) er at de fettbundnemiljøgiftene i din kropp går over i barnet. Derfor skal du ikke gå ned i vekt om du kan unngå det og helst ikke mobilisere for mye fett fra din kropp.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.