< Tilbake til oversikten

Hjelp til brokkoli!

#1

Amica sa for siden:

Hjeelp, jeg har vært å kjøpt meg brokkoli. Fersk denne gangen, men MÅ jeg koke den? Synes det er så kjedelig..Vil ha noe å knaske på, blir så mye styr med koking :p Men kan den ikke spises rå så gjør jeg selfølgelig det..(koker`n asså :D ). Kan jo selfølgelig prøve..Men kanskje noen andre som også lurer? Eller noen andre som også veit?

:klem:


#2

boble sa for siden:

Det beste jeg vet å gjøre med brokkoli er å koke den litt(så vidt mør) og så helle av vannet,og helle i fløte.
La det stå og puter en stund,til brokkolien har gått i "oppløsning" og det har blitt til en grøt. = Brokkolistuing! Salt og pepper på og server til all slages stekt kjøtt. Namme-namm


#3

Amica sa for siden:

Jeg har ikke fløte da, men det hørtes godt ut :ja: Vet du om jeg kan spise den rå?


#4

luringen sa for siden:

blomkål er bedre rått enn broccolli synes jeg, men du kan jo bare prøve om du liker det...

broccolli med smelta ost på er godt.


#5

magdalena sa for siden:

Du kan frese den raskt på varm panne,da blir den litt crispie:) og krydre den.


#6

Amica sa for siden:

Hei, takk for alle tips. Spiste den til Lost, så jeg fikk ikke lest. Jeg kokte den så vidt, var vel mere rå enn kokt, men vertfall litt lysere grønn. Men alt var jo ikke like godt da, den tykke stilken på den ferske var ikke så god..:)

Men takk for tips, har over halve igjen til imorgen :D


#7

Iset sa for siden:

Jjeg koker ALDRI brokkolien. Mister jo alle vitaminene + det er så kjedelig. Jeg smørdamper den alltid. Har en god klump meierismør i gryta, lar det smelte og har i brokkolien (jeg bruker som regel frossen). La det surre under lokk til de er ferdige, rist litt på gryta innimellom. Mmmmmm.


#8

Nille sa for siden:

Enten damper jeg den, - ellers legger jeg den oppi kaldt vann, lar den koke opp og tar den av plata, - og lar den renne av. Da blir den akkurat passe sprø og varm.


#9

Tidligere bruker sa for siden:

Har også et brokkolispørsmål:
Når jeg skal steke biter på pannen, skal den være kokt først??


#10

Nille sa for siden:

nei !!!!:D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.