< Tilbake til oversikten

Fiskegrateng

#1

Dane sa for siden:

Denne oppskriften står bakpå "store havregryn" pakken. Nå har jeg ikke prøvd det, men man kan kanskje bytte ut havregryna med soyaflak??? Skal prøves ut neste gang, men her er orginaloppskriften. Enkel og god! Dette er en veldig liten oppskrift. Jeg ganger med 4 med fisken (1 kg fisk) og tripler resten...

1 ss smør
2 ss hvetemel (her kan vel det erstattes med Johannesbrødkjernemel? Jeg har aldri prøvd det produktet i det hele tatt) Men man kan med fordel bruke mindre mel enn i denne oppskriften...
1 1/2 dl melk (Jeg brukte fløte og vann - med mer fløte kan man jo bruke mindre hvetemel))
1 ss majones
1/2 ts sitronsaft

salt, pepper, muskat (jeg tok med en liten dæsj karri også)
250 gr hvit fisk (kan gjerne ha med brokkoli, blomkål og andre sunne ting)
1 dl havregryn (hvis noen prøver med soyaflak, fortell hvordan det var!!)
25 gr bacon i biter
2-3 ss revet ost

Slik gjør man:

Lag hvit saus (smelt smør og bland i hvetemel - ha i melk/fløte). Rør i majonesen, sitronsaften og krydder.
Del fisken (+evt blomkål....) i biter og legg i bunnne av en smurt ildfast form. Hell sausen over.

Bland havregryn, bacon i biter og revet ost i en skål. Når dette er blandet godt sammen ( for hånd altså - ikke mikser) strøs det over fisken og hvitsausen.

Stekes i 190 grader i ca 20 min. (Har du blomkål, gulerøtter og andre harde ting som ikke er kokt på forhånd må den stå lenger inne.)

Lykke til!

Dette er vår middag i fremtiden ihvertfall en gang i uka!:)

PS! Jeg er ikke god på å regne ut karbiser, så hvis noen er interessert i det må nok det gjøres selv ;)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.