< Tilbake til oversikten

Dyrt med lavkarbo?

#1

nightly sa for siden:

Jeg var i en helsekostbutikk i går for å kjøpe inn litt forskjellig erstatningsprodukter.. Men det ble med en pose sukrin altså...Og den var ikke akkurat billig den heller med sine 69 kr for 1 kg...
109 kr for 500g cocosmel, 70 kr for et bittelite glass JKH, 90 kr for mandelmel.. Hvordan i alle dager har dere råd til å bruke dette daglig? Kjøper dere det andre plasser eller?


#2

j88 sa for siden:

mandelmel. sukrin( erythritol) og kokosmel bestiller jeg på iherb.com, det blir en del billigere, men jbkm kjøper jeg i norge, er et lite glass, men det er veldig drøyt i bruk.


#3

Kitsu sa for siden:

Bruker det ikke daglig. Vel, sukrin og mandelmel bruker jeg ikke i det hele tatt, liker ikke smaken. Kokosmel er ekstremt drøyt, bruker f.eks. en spiseskei når jeg lager pannekaker. JBKM har jeg, men varierer om jeg bruker det, fiberhusk eller xanthan gum etter hva jeg lager. Glassene varer ganske lenge.


#4

Jabba sa for siden:

Jepp ! Dette kjøper du på iHerb (www.iHerb.com) myyyyye rimeligere enn her hjemme.....
Send meg en pm dersom du ønsker rabattkode..... :-)


#5

nightly sa for siden:

Hva slags merker bruker dere å kjøpe på iherb.com ? Er vel sikkert noen som er bedre enn andre?


#6

TrillTrall sa for siden:

Jeg tror jeg har brukt 1,5-2 poser sukrin på ett år. :) Likeså med mandelmel og kokosmel. Det lille glasset med JKM har jeg knapt brukt av det i hele tatt. Det går ikke så mye av disse tingene hos meg. Bruker du dette i så store mengder da?


#7

nightly sa for siden:

Nei, har ikke brukt noe enda.. Men jeg trodde man brukte tilsvarende mengder med cocosmel som med vanlig mel, og sukrin som sukker:)

Er jo greit å bruke når man skal lage lapper, tekaker, pannekaker og Oreokake;)


#8

smgj sa for siden:

Svaret er vel at man ikke bruker det daglig. Iallfall ikke jeg. "Mel", og "sukker" brukes nesten bare når man skal ha festmat - kake og dessert - og det er sjelden.

For min del utgjør ulike former for kjøtt og grønnsaker 95% av det jeg spiser siden jeg ikke gidder å erstatte brød med "brøderstatning" og kake med "kakeerstatning" (jeg synes mange av erstatningsvarene smaker phøy). Jeg spiser heller frukt eller sukkerfri sjokolade når jeg vil ha noe søtt.

Har en pose kokosmel som jeg lager kokospannekaker av - sånn ca en gang i måneden ... kjøpte kikertmel da pannekakefeberen raste første gang, men det smaker rart så det kommer nok til å bli gammelt i skapet. Mandelmel lager jeg av posemandler i kjøkkenmaskina dersom jeg trenger det. (Har ikke hatt bruk for den "tørre" varianten ennå.)

Og siden jeg spiser karboredusert uten mel, ikke ketolyse, benytter jeg maizena i saus de gangene jeg lager det. Antakelig ikke oftere enn 2-3 ganger i måneden.


#9

Rin sa for siden:

Ja - hvis man vil spise mye av denne typen bakst, så kan det bli dyrt, og det vil sikkert lønne seg å handle noen ting fra utlandet. Men jeg synes det blir feil å da fastslå at lavkarbo er dyrt, siden man kan ha et aldeles strålende lavkarbokosthold også uten disse varene. ;)

(Jeg understreker dette kun fordi det er et tema som kommer opp jevnlig - ikke for å kritisere noens valg! Bare at man må huske at det faktisk er valg involvert når det gjelder slike spesialvarer.)


#10

Cherry sa for siden:

Har kjøpt 2 poser med sukrin på 2,5 år.
Glutemel har jeg kjøpt en gang, og jeg har fortsatt halvparten igjen.
JBKJM-glasset har jeg hatt i evigheter og har fortsatt masse igjen.
Fiberhusk har jeg fortsatt litt igjen av den første posen jeg kjøpte i fjor.

Jeg bruker ikke dette daglig og jeg tror heller ikke det er ment at man skal bruke det daglig. Det man evt. baker av det skal man jo heller ikke spise masse av.

I begynnelsen er det nok litt dyrt siden man eksperimenterer med baking for å lage erstatningsprodukter som smaker helt pyton. Det stabiliseres etterhvert når man innser at man slett ikke trenger bakevarer i hverdagen.


#11

Megvel sa for siden:

Nemlig. Det er ikke dyrt om man kun spiser ren mat!

#12

Aisen sa for siden:

Med unntak av et par spiseskjeer fiberhusk som jeg bruker i knekkebrød og stevia bestilt fra Iherb (som jeg har tatt 8 dråper av tilsammen tror jeg), så bruker jeg ingen av disse erstatningsproduktene. Har fått en fiks ide om at dersom jeg bare skal fortsette å spise kaker og digg og sukkerfritt stæsh på lavkarbo kommer ikke verken hodet mitt eller kroppen min til å forstå at her handler det om kostomlegging! Konsentrerer meg om rene matvarer, og bruker kanskje litt mer penger på skikkelig råvarer, men alt i alt bruker jeg mye mindre enn før hvor jeg kunne kjøpe smågodt for 100-lappen uten å blunke engang.


#13

nightly sa for siden:

Men jeg har jo ikke fastslått det.. Jeg spurte et spørsmål jeg, kom ikke med en påstand;)

Klart at bakevarer og kaker ikke skal være kvardagskost.. Tror dere misforstod meg litt, jeg formulerte meg kanskje litt feil..
Altså; jeg trodde at man måtte bruke tilsvarende mengder med erstatningsvarer, som man bruker mel, sukker osv. Og om man måtte det, ville jo f.eks en kake bli VELDIG dyr.. Skjønner?


#14

Megvel sa for siden:

Jada, erstatningsmat kjøpt i norge er svinedyrt. Da tar jeg meg heller en entrecote biff :)


#15

nellie sa for siden:

Lavkarbokaker er dyre å lage kontra høykarbokaker, ja.


#16

j88 sa for siden:

Lavkarbo kaker blir vel ofte dyrere enn vanlige kaker, men om man bestiller produktene på iherb.com, så sparer man en god del på det.


#17

TrillTrall sa for siden:

Men hvis man baker en kake annenhver mnd så blir det jo ikke så dyrt allikevel? :) Man baker vanligvis ikke 6 svære brød i slengen på lavkaro i og med at man spiser veldig lite brød f.eks.

En vanlig dagsmeny kan være:

Frokost: 1 skive lavkarbobrød eller 1 lavkarboknekkebrød med smør og masse pålegg + noe grønt, evt. 2-3 kokte egg med smør eller stekte egg med bacon eller en omelett eller... :sikle:

Lunsj: middagsrester fra i går eller en stor salat

Middag: kylling / kjøtt / fisk med masse grønt attåt i en eller annen form

Kvelds: det er ikke alltid man orker kvelds, men et lite knekkebrød eller litt cottage cheese med noen bær f.eks.

Som du ser - lite brødmat!


#18

nellie sa for siden:

Det finnes jo de som spiser ketogent som spiser brøderstattere til nesten hvert eneste måltid også, da:)


#19

Naxos70 sa for siden:

Jeg var også på helsekosten i går, og det er dyrt, ja. Men som de andre her inne så tenker jeg at dette kjøper jeg inn nå og har over lengre tid. Mengden skal vel ikke byttes ut på likt, JBKM brukes det jo bare et par ts i gangen og det er vel ikke så ofte du spiser noe du trenger det i? Jeg kommer til å prøve både pannekaker og vafler i helga, men det er antagelig unntaket.

Et spørsmål i samme slengen; Mandelmel, er det det samme som mala mandler? Eller kjøpes dette også egentlig?


#20

Rin sa for siden:

Ja, jeg leste det nok litt skeivt, beklager! Men da kan jeg jo prøve å svare på spørsmålet ditt istedet - man bruker som regel anselig mye mindre mengder av kokosmel og mandelmel enn man ville brukt av hvetemel. Kokosmel må man i alle fall være forsiktig med doseringen av, der er det fort gjort å ta for mye så hele røra blir knusktørr. :) Sukrin er litt mindre søtt enn vanlig sukker, men til gjengjeld er det ofte sånn for lavkarbere at smaksløkene liksom får komme til sans og samling igjen når de ikke lenger blir slått i svime av sukker og frukt og sånt hele tida, og dermed vil man ofte foretrekke rimelig små mengder søtning. :cool: Det kan jo være en trøst!


#21

Zincite sa for siden:

Mandelmel er vanligvis fettredusert, men det selges også fullfett - dvs malte mandler :)


#22

Kitsu sa for siden:

Og for å presisere min tidligere post - det er det fettreduserte mandelmelet jeg ikke liker. Rene malte mandler er helt okay, men det er ikke ofte jeg bruker det. Og skal sies, tror jeg har bakt ett brød og laget pannekaker et titallsganger i løpet av mer enn et år med ketogen kost. Det blir og sjeldnere og sjeldnere. Går stort sett i ren mat her, grønnsaker og kjøtt/fugl/fisk. Man blir lei av erstatninger som aldri helt lever opp til de smakene og konsistensene man husker fra høykh-kostholdet.

JBKM er dog greit å ha for å jevne sauser og supper, men er ikke mye som skal til i gangen.


#23

BenteR sa for siden:

Jeg kjøper ikke kokosmel eller mandelmel.
Har funnet ut at jeg liker aller best å male opp selv.
Jeg tar 1/3 kokosmasse og 1/3 valnøtter og 1/3 mandler og kjører det i foodprossoren til konsistensen er rett. Oppbevarer melet mitt i vakumtett boks i kjøleskapet.
JBKM bruker jeg noe av, men selv i en stor familie som jeg lever i, går det ikke mer enn 2-3 glass i året vil jeg anta.
Det samme med sukrin og sukrinmelis; bruker såpass lite av det at jeg antar en pose av hver er rikelig i året (jeg baker kake 2-4 ganger i måneden).
Steviaen kommer til å vare i flere år....
Fiberhusk går det nærmere to pakker av vil jeg tro.
Skal jeg ha noe knask, går det ofte i rista gresskarkjerner eller stekt ost, så jeg bruker iallefall mye mindre på knask og kosemat.


#24

Peaches sa for siden:

Bruker du dette hjemmelaget "melet" i for eksempel pannekaker og lignende? Hvor lenge holder det seg i kjøleskapet?


#25

Lindemor sa for siden:

Jeg har lyst til å bestille herfra, men trenger med te-skje hvordan jeg faktisk gjør det. Dette er jeg dårlig på.... :o.

Kan du, eller andre hjelpe?


#26

Lindemor sa for siden:

Jeg har gått til innkjøp det jeg trenger for å bake på lavkarbovis, men sier som de andre at dette hører med til unntak og at det ikke her hverdagskost.


#27

BenteR sa for siden:

Jeg bruker det i kaker, pannekaker, muffins, etc. Eksperimenterer hele tiden med nye varianter, for gjengen min er glad i å spise og jeg er glad i å lage mat. I grunnen har vi det perfekt sammen:D.
Jeg har en sulten familie, så vanligvis er krukka mi tom etter to uker.
Vet ikke hvor lenge lenger det holder seg, men det er iallefall helt fint så lenge hos oss.
Jeg maler "melet" så fint som mulig, for i pannekaker er det noe dritt om det er for grovt. Har sagt noen mindre pene ord når pannekakene mine ble til noen svidde småbiter som ikke engang bikkjene ville ha:rolleyes:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.