smgj sa for siden:
Til 4 sultne mennesker - retten er i utgangspunktet både melkefri og uten mel:
2 løk
2 paprika
grønne oliven u/stein
Andre grønnsaker etter ønske (sopp, blomkål, brokkoli, gulrot ... f.eks)
soltørket tomat (den tørre man finner i 100g forpakninger på rema eller fra glass)
1 boks kokosmelk
Kylling (vi brukte 4 brystfileter, men hadde foretrukket utbeinede lår med eller uten skinn)
Krydder: salt, pepper, paprika, løkpulver, hvitløk eller hvitløkspulver.
Først grovdeler man grønnsakene. Her bør det være "chunks", ikke pyntelige terninger. Legg disse nederst i en ildfast form. (Om den ikke er non-stick bør man kanskje ha i litt fett?)
Krydre grønnsakene lett med salt, pepper, litt timian(?) og løkpulver.
Sett disse i ovnen på 160 grader mens du fortsetter med resten.
Grovdel kyllingen i en bolle. Tilsett masse paprikapulver, salt, løkpulver, hvitløkspulver (eller hakket hvitløk) og pepper. Kyllingen skal bli oransje.
Ta grønnsakene ut av ovnen og fordel kyllingbitene på toppen av grønnsakene. Du bør ha så mye kylling at det bare er små åpninger mellom bitene.
Sett alt tilbake i ovnen. Sett klokka på 20 minutter. Om du har valgt kylling med skinn er det nå du må vente på at skinnet blir gyldent før neste trinn.
I mellomtiden har du tomatene og kokosmelka i en blender og "blitzer" det til en oransje krem med tomatsmak. Kjenn etter om du vil ha mer smak.
Når de 20 minuttene har gått tar du ut forma og fordeler tomatkremen på toppen. Det vil ikke dekke alt , men "ligge på humpene".
Sett tilbake i ovnen og stek nå på 180 grader i en halvtime. Det skal danne seg litt væske i bunnen. Sjekk at kyllingen er gjennomstekt og grønnsakene passe møre. Hvis ikke trengs det litt mer tid.
Vi freset på med grillelementet til slutt, men det tror jeg ikke har noen hensikt.
Server med ønsket tilbehør og en god salat. En greskinspirert salat kler denne retten.