< Tilbake til oversikten

Artikkel om kokosolje


#2

kjerstiva sa for siden:

Men 3 spiseskjeer om dagen, blir kanskje i drøyeste laget for meg da :D


#3

Photobscura sa for siden:

Interessant!
Jeg visste ikke at kokosolje kan påvirke stoffskiftet (selv om det jo åpenbart er logisk når jeg først leser det!) ... De siste par ukene har jeg følt det som om strumaen min har vokst, eller trykker ekstra ... Har vært litt bekymret. Men dette merket jeg også i starten da jeg tok jodtilskudd (jeg har hatt betydelig mangel som visstnok skal være en av grunnene til strumaen), så da krysser jeg fingrene for at det er enda en sånn det blir verre før det blir bedre-forverring ... :o

Men en ting jeg ikke har fått helt klart for meg er om også pure kokosolje inneholder laurinsyre. Den har jo en annen produksjonsprosess enn extra virgin.


#4

Zincite sa for siden:

Ser på soma sin side at cocosa pure i alle fall inneholder laurinsyre :)


#5

Photobscura sa for siden:

Ah, takk. Selv om jeg stusser litt over denne setningen:

De selger en ganske billig pure-kokosolje på flere asiatiske butikker, har jeg sett. Det er regler for å kunne kalle det for 100% pure, så jeg tror nok det er the real deal. Tenkte på å kjøpe for å kunne bruke litt i mat og sånn i tillegg til det tilskuddet jeg tar rent.


#6

stokkanda sa for siden:

Fikk useriøst inntrykk av denne artikkelen. Ble skikkelig provosert!!
Limt inn fra artikkel.
"Diabetikere skal helst unngå fett siden det er tungt å fordøye og krever mer insulin fra bukspyttkjertelen"
Dette er en rein løgn. Kun sukker krever insulin! Og for å unngå missforståelser, alt som påvirker blodsukkeret trenger insuling. Fett påvirker ikke blodsukker. Derfor er fett, en diabetikers venn.


#7

smgj sa for siden:

Jeg oppfatter også denne artikkelen som en "infomersial", mer enn et nøytralt dokument og jeg er usikker på sannhetsgehalten i en del av påstandene. At kokosolje skal støtte skjoldbruskkjertelen er nytt for meg og jeg skulle gjerne sett underlagsdokumentasjonen for det... Altså - det er rimelig velkjent at en lavkarbodiett kan hjelpe dersom man har problemer med stoffskiftet, men det såvidt meg bekjent mer i den retning at man fjerner belastninger fra et karbohydratdrevet kosthold (som visstnok krever mer stoffskiftehormoner) enn at man virkelig påvirker produksjonen i skjoldbruskkjertelen.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.