Laga en skikkelig herlig rett til middag i dag inspirert av en gammel slager i heimen. Ble knakelibrakelig god, og med små justeringer slett ikke verst i forhold til karbsene. Jeg brukte altså dette til to pers;
Tre mellomstore kyllingfileter
1/2 boks creme fraiche
1/2 boks kokosmelk, feteste typen (3 karber pr 100 g)
En god slant kremfløte (ca 1 dl?)
Ca to ss Toro Tandoori Masala krydderblanding. (finnes i vanlig dagligvare, eks Rema 1000. Uten sukker)
En stor purre
Ett fedd hvitløk
En-to ts Sukrin.
En buljongterning
Et par klatter smør til steiking
En blomkål til "ris"
Til å drysse over ved servering;
Hakket rød paprika
Strimlet purreløk
Ristede nøtter, med eller uten salt. Cashew er godt, men peanøtter et mer lavkarboalternativ.
Begynte med å lage marinaden. Blandet CF, fløte og kokosmelk, og smakte til med krydderet. Ca to ss syntes jeg ble bra.
Så strimlet jeg kylling, stekte den sammen med en halv strimlet purre og hvitløk, og tilsatte buljongterningen. (knuste den over kjøttet) Så helte jeg over marinaden og lot det putre litt. Jeg liker veldig godt denne sausen når den har et lite hint av søtt i seg, så jeg smakte til med sukrin og lot det hele putre og kose seg på lav varme mens jeg lagde "risen".
Raspet blomkål på grovt rivjern, la en klatt smør nederst i en ildfast form og drysset over blomkål-"risen". Hev det inn i microen, og lot det godgjøre seg i ca 5 minutter. I mens kuttet jeg opp paprika og resten av purren og la det i skåler slik at vi bare kunne drysse det over maten når den kom på tallerken. Det hele tok meg ca 20 minutter! :D
Jeg har desverre ikke regnet ut total karboinnhold pr servering siden jeg følger mitt eget lavkarboopplegg der jeg ikke er så innmari streng med karbene, men regner med det er rimelig greit å regne ut for dere som er litt inne på det?
Denne retten var virkelig kjapp å lage og veldig velsmakende. Takk for at du deler oppskriften!
Likte spesielt godt "blomkålrisen" - det fungerte bra å lage den i mikroen, noe jeg var litt skeptisk til. :-) Fant ikke Toros Tandoori Masala krydderblanding på Rimi, så jeg endte opp med en annen produsents hvor det ikke fantes info om karbohydrater/sukkerinnhold. Alltid gøy å mikse eget krydder, så neste gang forsøker jeg å lage mitt eget. Tips mottas med takk!
Så bra den falt i smak!! Har forresten laget mitt eget indiske krydder tidligere med stor suksess, bare prøvde meg fram med å blande de samme kryddertypene som er listet på baksiden av ferdige krydderblandinger man kan kjøpe i butikken. (Eks. tikka masala eller liknende.) Mye det samme som ofte går igjen med koriander, chili, paprikapulver, currypulver (fra innvandrerbutikk vel og merke) ingefær, hvitløk og liknende. Det er ganske så gøy når man får til den gode, indiske smaken "helt fra bunnen av".
Prøvde meg forresten på en variant av denne retten med torskefilet i form i dag. Ble SNADDER! Laget samme marinaden, med litt mindre fløte, samt finhakket hvitløk oppi. La filetene (4 stk) i en ildfast form, og drysset over paprika og løk i biter. Krydret med salt og pepper før jeg helte over marinaden, og lot hele stasen steke i ovnen i ca 20 minutter. (kan sikkert stå i 30, for det var mye "crunsj" i paprikaen og løken. Men godt var nå det også!) Serverte med den samme "risen". Var kjempefornøyd, og det var virkelig en lettvint middag!:D
Jeg var ute på butikken i går, og kunne ikke finne denne noe sted. Men jeg lurer på hva jeg egentlig ser etter. Er det på glass eller på pose eller noe annet? :smile:
Fant et Tandoori Masala krydder fra Hindu. Tror du går for det samme?
man kan jo også kutte ut noen av ingrediensene dersom man skal være kjempestreng. saus og kjøtt inneholder ikke veldig mye karbo per porsjon, så kan man jo legge til de grønnsakene som tillates i ønsket mengde på den dietten man går på.
Ja, det lurer jeg også på. Jeg prøvde å legge det inn på diett nå, og endte opp med ca 10 kh på hele oppskriften. (Uten blomkålrisen)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.