Zincite sa for siden:
Fant denne på klikk.no, da jeg lurte på hvordan reddiker ville bli om de ble fløtegratinert og søkte litt etter det - men disse ser gode ut, så legger den her om andre også har lyst å prøve :)
Ingredienser
- 12 stk reddik
- olje
- salt
- 50 g smør
Fremgangsmåte
Forvarm ovnen til 180 grader.
Skjær bort meste parten av den grønne stilken, men la litt være igjen. Vask dem grunndig så det ikke er noe jord eller sand innimellom de grønne tuppene.
Snitt av tuppen (litt mindre enn hatten av et egg) med det grønne. Hakk det grovt og sett til side.
Del resten av reddikene i to. Legg på et ildfast fat med olje og dryss over litt salt.
Bak dem i 18 minutter.
Lag brunet smør: Ha smøret i en liten kjele på middels varme. Pass på det som en smed! Det skal ikke svi seg, bare bli brunt.
Servér reddikene med brunet smør og drysser over de rå, hakkede bitene.