< Tilbake til oversikten

Hva med hjemmelaget vin? Tips og råd

#1

Lava sa for siden:

Noen som har erfaring med hjemmelaget vin?

Har smakt hjemmelaget vin noen ganger, og enten er den altfor søt, eller for sur..
En gang for mange år siden fikk jeg løvetann vin :sikle: Den var (såvidt jeg husker) litt rosa i fargen og god. men, da tenkte jeg jo ikke på sukker og slikt, og ikke var jeg særlig bevandret i vinens verden heller :p Denne var laget på "gamlemåten" dvs friske løvetannblomster ble plukket, satt "på dunk" i x antall uker og bang! så hadde de vin :lol:

Min venninne's mann drev å satte vin, og han sa man kunne tilsette mindre sukker osv, men... jeg tenker det er mye arbeid med slikt. Noen som har prøvd? Og hvordan gjør dere dette?


#2

Grovsnus sa for siden:

Å lage vin selv er ike mye arbeid. Litt er det og tid tar det. På butikker som Europris ol kan du kjøpe noe som heter Økselvekt. da måler du sukkernholdet på "satsen" og ferdigproduktet. Så kan du rekne ut hvor mye restsukker det er i vinen. Søk litt rund på nettet etter oppskrifter. Sikkert et forum for vinleggere også.
Lykke til.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.