Hei hei :)
Jeg trenger litt råd og hjelp her;)
Jeg har bestemt meg for å starte på lavkarbo til helgen, men det er en del ting jeg lurer på...
Det sies vel at sjokolade av 80% er noe man kan spise, vil det si bare i helgen, eller kan jeg spise litt av det når jeg føler for det?
Jordbær med fløte og sukrin eller lavkarbo vaffler, er det noe jeg kan spise til frokost for eksempel eller er dette også bare kose mat?
Hvis jeg spiser et par brødskiver med brunost i helgen, ødelegger det alt?
Hva er max grensa med sukker pr. 100g. på forskjellige matvarer?
Ser også at det er mange som bestiller matvarer/ingredienser på nett, hvilke nettsider bruker dere?
Har det tatt lang tid før dere merker nedgang i vekt?
Jeg har rundt 20kg som må bort, (152cm høy, 72kg) og tålmodigheten min er ikke noe å skryte av, jeg skjønner at 20kg. ikke forsvinner på et par uker, men etter 2-4 uker så vil jeg gjerne at jeg skal merke noe på kroppen eller vekta.
Er det mange av dere som ikke trener noe ved sidnav?
Selv er jeg ikke noe treningsnarkoman for å si det sånn, kan jogge 2-4 ganger et par uker, også går det en mnd uten noe trening, forså et par uker med jogging igjen.
Håper på mange svar :) Alt av info og motivasjon tar jeg i mot med takk:)
Jeg gruer meg litt, men dette skal jeg klare :)
Hei,
Det er vanskelig å svare på de fleste spørsmålene her når du ikke oppgir hvor mange kh du skal ligge på hver dag…
Vil anbefale deg å ta en tur inno, Til alle nybegynnere på lavkarbo…
Der finner du blant mye annet en definisjon på LCHF. I tillegg så finner link der til den geniale lille brosjyren ’LCHF på 3 minutter’, mange printer den ut og henger den på kjøleskapet.
Syns det er vanskelig og å finne ut hvor mange kh jeg skal ligge på pr dag.
Har du kanskje noen synspunkter, meninger, erfaringer? Jeg blir nok ikke liggende på det aller lavestenivået.
Hei, jeg er også nybegynner, og jeg anbefaler deg sterkt å skaffe deg litt mer kunnskap ved å lese litt. Det finnes mye info på nettet, men jeg anbefaler å lese en bok eller to, men i allefall LCHF brosjyren som ble nevnt tidligere.
Skal du lykkes, tror jeg det er viktig å ha en plan som du klarer å holde deg til i lange perioder, så bruk tid på å få kunnskap.
- Det sies vel at sjokolade av 80% er noe man kan spise, vil det si bare i helgen, eller kan jeg spise litt av det når jeg føler for det? Prøv å spise minst mulig og legg gjerne spisingen til helgen eller en annen dag da du "tillater" deg dette. Ellers er slik mørk sjokolade mye bedre enn lys... - Jordbær med fløte og sukrin eller lavkarbo vaffler, er det noe jeg kan spise til frokost for eksempel eller er dette også bare kose mat? Jordbær inneholder en del karbo, jeg ville ikke spist en kurv daglig for å si det slik...fløte inneholder også litt karbo så det kan fort bli litt mye - Hvis jeg spiser et par brødskiver med brunost i helgen, ødelegger det alt? Ikke alt nei, men det ville jeg ikke gjort - poenget er jo å kutte ut brød. Må du ha noe "brødmat" - ta deg heller et par Fiberrik knekkebrød med gulost - brunost er bare sukker! - Hva er max grensa med sukker pr. 100g. på forskjellige matvarer? Minst mulig... - Ser også at det er mange som bestiller matvarer/ingredienser på nett, hvilke nettsider bruker dere? Jeg bestiller fra www.iHerb.com Er kjempefornøyd med den butikken - stort utvalg og lave priser, utrolig bra kundeservice og rimelig porto. Send meg en pm dersom du vil ha rabattkode!
Har det tatt lang tid før dere merker nedgang i vekt? Jeg merket vektnedgang allerede første uka, men jeg gikk på ketolyse da... Jeg har rundt 20kg som må bort, (152cm høy, 72kg) og tålmodigheten min er ikke noe å skryte av, jeg skjønner at 20kg. ikke forsvinner på et par uker, men etter 2-4 uker så vil jeg gjerne at jeg skal merke noe på kroppen eller vekta.
Er det mange av dere som ikke trener noe ved sidnav? Trener ikke noe... Selv er jeg ikke noe treningsnarkoman for å si det sånn, kan jogge 2-4 ganger et par uker, også går det en mnd uten noe trening, forså et par uker med jogging igjen.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.