< Tilbake til oversikten

JBK i risteglass - hvordan unngå klumper?

#1

AntoniaM sa for siden:

Jeg har pr nå brukt JBK til jevning i sauser mm ved å sikte den rett i gryta ved hjelp av en mini tesil. det funker helt utmerket når jeg rører godt mens jeg sikter. Men av og til har jeg behov for å jevne f eks fløte som skal helles over ingredienser uten å måtte røre så mye og jeg har sett at andre her bruker risteglass.

Jeg har prøvd risteglass et par ganger nå, men får det bare ikke til! Det klumper seg mer eller mindre og mye av JBK'en ligger igjen i glasset. Er det noen triks for å få et bedre resultat? Jeg har forsøkt å riste ut rett i kjøleskapskald fløte. Funker det bedre i vann, temperert eller hur?

Er det andre altrnativer til jevning når jeg f eks vil ha fløtesaus i forma med gratinert blomkål - en av sommerens favoritter.


#2

Huldr sa for siden:

Prøv å bare røre ut jbkm'en i litt fløte, tilsett resten av fløten etterhvert? Det fungerer i alle fall bra med vann :ja:

Tror jeg ville droppet jevning totalt forresten, fløten tykner jo av seg selv også :)


#3

Carisma sa for siden:

Saus til gratinert blomkål jevner du med ost og evt en eggeplomme :ja:


#4

AntoniaM sa for siden:

Takk for tipset - da skal jeg prøve å røre ut i bare litt vann ev fløte først for så å blande med resten.

Ofte trenger jeg ikke å jevne fløten, nei. Men i gratinert blomkål gir nok både kålen og championen som jeg putter i forma fra seg en del veske, så det blir heller tyntflytende uten jevning.


#5

manebane sa for siden:

Når jeg lager rømmegrøt sikter jeg jbk over med tesil men likevel får jeg klumper. Da kjører jeg bare stavmikseren og vips er problemet løst. :)


#6

Huldr sa for siden:

Skjønner :ja: Lenge siden jeg har lagd noe sånt nå, da jeg ikke tåler meieriprodukter så godt, men jeg synes å huske at jeg bare hadde i ost. Men eggeplomme går jo også an, som Carisma skriver. Men det er jo også smak og behag hva slags konsistens man liker, og ikke minst er jeg lite glad i konsistensen det blir med johannesbrødkjernemel :o

Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.