< Tilbake til oversikten

Lavkarbo mot muskelsmerter?

#1

halkatlala sa for siden:

jeg har hatt vondt i kroppen helt siden jeg gikk i barnehagen. etter at jeg begynte på lavkarbo ble det borte. jeg har ikke hatt vondt noe sted i et helt år. (med untak av et par sprekker)
dattera mi har de samme vondtene som meg og har lyst til å begynne på lavkarbo hun også. nå har jeg bestilt barn i balanse av fedon lindberg.
men vil dette kostholdet ha noen effekt på henne? jeg må nemlig spise ketogent for at det skal virke for meg. men hun er vel for liten til å spise ketogent. hun er 11 år og veldig kita og tynn.


#2

smgj sa for siden:

Kutt ut først og fremst sukker og mel. Disse to varene er ofte betennelsesfremmende. Kanskje det er nok.

Hvis ikke det er nok forsøk en behandler som er god på matintoleranse. Det kan være en spesifikk matvare som irriterer.


#3

halkatlala sa for siden:

ja- det kan være noe der. i forbindelse med at hun er kortvokst (11 år gammel og 120 høy veier 21 kg) ble det tatt en del prøver. hun hadde positiv på søliaki blodprøven, men negativ på biopsien.


#4

smgj sa for siden:

Jeg har ikke fått tatt noen test, men er rimelig sikker på at jeg ikke ville slå ut på en biopsi. Plagene mine er rett og slett ikke sterke nok.

MEN - jeg har i forbindelse med utredning/fiksing av andre plager eliminert mel fra maten i et halvår for så å kjøre provokasjon. Etter 14 dager med melvarer (3 dager havre + 1-2 dager uten, så 3 dager bygg + 1-2 dager uten, deretter 3 dager rug + 1-2 dager uten og til sist 3 dager hvetemel) begynte det å dukke opp plager. Jeg ble tett i nese/bihuler/mellomøre, fikk ødemer (vann i kroppen - spesielt merkbart ved ankler og håndledd) og fikk tilbake hender som dovnet om natta og mer uren hud. Og jeg frøs... Alt dette forsvant igjen da jeg pånytt sluttet med mel. Det tok opp mot 14 dager før plagene forsvant igjen.

Søk på nettet og les om glutenintoleranse (ikke diagnostiserbar cøliaki, men plager som er relatert til mel). Så jeg er nok "nyfrelst" og forutintatt, men det kan jo hende det stemmer også her. Spesielt siden du har nytte av å kutte disse matvarene (det gjør man jo som regel på et ketogent kosthold) er sjansen stor for at det er noe arvelig.

Etter mel og sukker så er jo melk (og egg) mistenkte.


#5

halkatlala sa for siden:

ja- vi kutter nok mel og sukker først. melk bruker hun ikke så mye av uansett, men egg derimot blir vanskelig.
og det kan tenkes at det er en del arvelig intoleranse ute å går her, ja. sønnen min har påvist allergi mot hvete, rug, egg, melk, peanøtter og epler. og han hovner opp i munnen hvis han spiser reker :eek: han er 14 og tar desverre ikke hensyn til dette i det hele tatt med unntak av nøtter og reker som kan være farlig for han, da.
men det kan jo tenkes at det er noe av dette dattera mi reagerer på selv om hun ikke har det påvist på blodprøver. og hun har lyst til å bytte kosthold for å se om hun blir bedre :)


#6

smgj sa for siden:

Ingen vits i å ta alt på én gang. Som sagt. Jeg hadde begynt med sukker - fordi det er 100% tomme kalorier uansett, og mel.

Så hadde jeg sett det an 1-2 måneder. Enten har det blitt bedring, forverring eller ingen endring. Så kan du tenke ny strategi da.
Lykke til.


#7

Livsglede sa for siden:

Vil bare si som de andre her. Kutt sukker og mel i førsten. Også aspartam gir meg vondter i kroppen. Dette med mat og om en reagerer eller ei er en lang og tidkrevende oppgave å løse. Da er det greit å eliminere bort litt og litt som nevnt i flere mailer over her. Altså kutt ut sukker og mel, bruk glutenfitt av det du erstatter melet med, ville også sett litt på melken jeg om hun drikker lite. Det kan være lactose eller melkeproteinet hun reagere på, så her er det bare å teste. Det er også endel erneringsf. som tar blodprøver ( men de er ganske dyre) men du sllipper å prøve og feile så mye og lenge. Prøvene skal tas før en gjør evt. forandringer i kostholdet. Jeg har ei venninne som i nesten 2 år trodde det var lactosen hun reagerte på og byttet alt med soya + hun spiste glutenfritt. Hun ble ikke bedre, så viste det seg at det var melkeproteiner hun ikke tålte og da hjelper ikke soya produkter. Hun byttet til rismelk etc...Uansett hvordan du velger å teste ut hva din datter evt. reagerer på, så ønsker jeg deg lykke til. Store klem fra ei med FM og som også er bedre med lavkarbokosthold:)


#8

halkatlala sa for siden:

takker:) da går sukker og mel i dag :)


#9

Nemii sa for siden:

Positiv cøliaki blodprøve og negativ biopsi er ofte et tegn på latent cøliaki - i Norge er imidlertid diagnostikken fortsatt basert på positiv biopsi, men ser at dette kan være i ferd med å forandres fordi blodprøvene er så gode. Bedring etter innføring av glutenfri kost vil imidlertid være en sterk indikator for cøliaki.
Tror heller ingen har vondt av melfri kost, cøliaki eller ei, mange plager tror jeg er relatert til dette uten at en spesifikk allergi eller intoleranse kan påvises

Lykke til:)



Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.