Jeg vil ikke påstå at jeg er noe treningsvrak eller at jeg har vært så veldig aktiv i sommer, likevel. I løpet av 14 dager der jeg har prøvd meg på noen armhevinger og situps har jeg gått fra 2 armhevinger på tærne, til 3-5-10 og 2x10. Ellers har det ikke vært tale om mer enn maks 2-3. Kan ikke påstå at jeg får det helt korrekt til eller noe, kommer bare et stykke ned. Men ikke tale om at denne forandringen fra i våres skyldes noe annet enn at lavkarbo hjelper kroppen med å styrke musklene!
Løfter mye tyngre på lavkarbo enn pre-lavkarbo her også, faktisk uten og trene særlig mye... (tester med PT før og en god stund etter jeg begynte på lavkarbo).
Det der opplever jeg også. det er akkurat som om jeg bygger muskler mens jeg sitter i sofaen. "Deigen" (uff...:o) har liksom forsvunnet selv om jeg ikke har gått ned mer enn 3 kilo og skal ned 25 til. Ringer, armbånd, klokker og bukser henger og slenger. Vet det er flere som opplever dette her inne, men er det noen som vet hvorfor dette skjer? Kroppen har da aldri oppført seg slik på lavkalori selv om jeg har gått ned flere kilo?? Kroppen kan jo ikke bygge muskler uten trening? Det gåkke det vel :forvirret:forvirret
Jeg tipper at det er mangelen på insulin som virker, jeg. Mindre insulin - færre signaler om å lagre fett. Hvorfor det blir til muskler i stedet for å "bli til vektreduksjon" kan jeg ikke svare på. Men kan jo gjette på endringer i hormonbalansen. Kanskje oppsving i veksthormon? Det skulle ikke forundre meg da mer veksthormon vil gi en "yngre" hud - og det er det jo mange som får på lavkarbo...
Takk skal du ha :). Tror jeg må google litt rundt og finne ut mer, for det der er jo kjempeinteressant! Er dette også en skadelig effekt av lavkarbo da eller? Føler meg som et nytt menneske etter over 20 år som megajojo, og tør ikke fortelle hvorfor til fastlegen min engang, for han ville jo ha forsøkt å true meg tilbake til lavkalori :mad:. Blir litt gr... kjenner jeg...
Vel - jeg tror ikke at lavkarbo basert på naturlige, uraffinerte, lite prosesserte råvarer (ikke alskens "ferdiglavkarbo") er skadelig. Det er slik mat kroppen vår utviklet seg for å overleve av. Urfolk - som ikke har de samme plagene som oss mhp diabetes, stoffskifte osv - spiser ganske bredt. Noen spiser overvekt av karbohydrater, noen overvekt av fett, noen med melk og noen uten. Den eneste fellesnevneren jeg har lest mellom disse er fraværet av sukker, lavt forbruk av mel, ingen "ferdigmat" og ikke "oljer".
Med hensyn til min idé om veksthormon:
Det er kun en idé.
Veksthormonet faller brått når man når voksen alder. En del amerikanere "jakter" på dette hormonet og mener det er en del av "ungdomskilden" :D Iallfall bidrar det til fettforbrenning og muskelbygging.
Så lenge det er kroppen selv som produserer og du ikke opplever det som plagsomt tror jeg ikke det er noen grunn til å problematisere det. ;)
Interessante tanker. For min del er det mest en observasjon, absolutt ingen bekymring i grunnen. Og et ekstra dytt på veien mot bedre form kan jeg absolutt trenge.
Det er mange som opplever at de (subjektivt) øker muskelmassen den første tiden på lavkarbo. Min gjetning er at man da har vært under/feilernært (jojo-slanking, intoleranser/allergier, sultekurer, etc) fra tidligere og at kroppen på en måte normaliserer seg. Jeg tror også det er mange som reagerer negativt på korn uten å vite det selv, og at det kan ha en betydning.
At det har noe med økt utskillelse av veksthormon å gjøre er lite trolig. :)
Jeg er ikke enig. Her er en teori som støtter påstanden om at lavkarbo kan føre til økt utskillelse av veksthormon jackkruse.com/sleep-ya-big-dummy/
Han trekker sammenhengen mellom leptinsensitivitet og utskilling av veksthormon i søvnfasen. Og vi vet at lavkarbo kan gjenopprette leptinsensitivitet. jackkruse.com/my-leptin-prescription/
Dette vil selvfølgelig ikke gjelde alle som går over til lavkarbo, men noen kan faktisk få økt muskelvolum av å gå over til lavkarbo - om forutsetningene leptinresistans, alder og livsstilsendring ligger til rette for det. Min egen erfaring stemmer veldig med hans punkt 5 i siste link. Jeg har nå samme vekt som jeg hadde etter et beinhardt halvår på GR - men kroppskomposisjonen min erBEDRE - og nå trener jeg ikke en dritt - da trente jeg både cardio og styrke ... 2-4 ganger cardio og 1-2 ganger styrke ukentlig.
Kan. Og vet du hvor mye veksthormon som må til for å utgjøre noen forskjell i det hele tatt? Kroppsbyggere bruker doser som ligger langt over det kroppen klarer å produsere selv, for å få en knapt merkbar effekt - og da hovedsaklig i form av skadetilheling osv, ikke styrke.
Hvis du sier det så. ;) Jeg har ikke sett disse forsøkene.
Vel - jeg oppfattet ikke det du skrev som om det skulle omfatte 95% av folkene her inne - og omtrent 100% av folk utenfor på "vanlig norsk kosthold" - som etter helsemyndighetenes mening "får i seg det vi trenger". Om det var det du mente så misforsto jeg deg - da kan du gjerne forklare sånn at vi slipper å snakke forbi hverandre.
Jeg har dessuten blodprøver som kan "bevise" at jeg ikke var "feilernært" på det tidspunktet jeg startet omlegging av kosten - iallfall ikke etter helsemyndighetenes definisjoner.
Jeg personlig får i meg alt for lite proteiner når jeg ikke går på lavkarbo, så tror det er noe av grunnen til at jeg bygger bedre muskler på lavkarbo, nok proteiner + styrketrening hjelper godt :)
Nå er det jo kun styrketrening, og for lite proteiner, så musklene er jo slitne stakkars. Men, er straks lavkarbo, så da blir det andre boller :D
Trente ganske godt før jeg gikk på lavkarbo og spiste godt,og mye proteiner.
Det stoppet veldig opp når jeg gikk over på lavkarbo,veldig lite økning i styke.
Det sier seg selv når du ikke tilfører karbohydrater.men gikk ned i vekt da vertfall:)
Hva er det som sier seg selv? Mange har motsatt erfaring - og øker i styrke på et lavkarbokosthold. Personlig trente jeg lett - også styrke pre-lavkarbo, men først da jeg hadde spist lavkarbo noen mnd kunne jeg virkelig legge på motstand i styrketreningen. Første timen med pt som var en styrketest ga hele 155 kg i benpress (Etter ca 10 ganger 10 repetisjoner på vei OPP til 155...). Dette anser jeg for betraktelig økning i styrke for ei småtjukk dame tidlig i 40-årene... :) Jeg hadde nok klart enda mer også - men begynte og bli sliten etter alle reptisjonene. Greit og få bekreftet at de kraftige lårene også innholder godt med muskler, ikke bare fett ;)
Min erfaring er at lavkarbo ikke gir meg eksplosivitet i verken kondisjon eller styrke, men den gir meg ekstrem utholdendenhet og ikke minst kan jeg nå løfte mye tyngre enn før. Det stopper liksom aldri opp, går aldri tomt lengre - noe det helt klart gjorde tidligere.
Dette på maks 20 g kh pr dag.
Opplever du at du ikke er like sterk som før, spiser du kanskje for lite mat - dvs protein og fett? Trener du tungt kan du jo ligge på hvertfall 2 g protein pr kilo kroppsfett siden kroppen vil forbruke proteinet i oppbygging av muskler etter trening. Du kan kanskje forsøke og trene litt annerledes enn du gjorde på høykarbo. Jeg trente moderat motstand og mange repetisjoner, nå (sist jeg trente ihvertfall) blir det mye tyngre motstand og færre reps, noe som gir raskere økning i styrke/muskelstørrelse.
For DE fleste så må en ha karbo overskudd for å kunne bygge muskel optimalt.
Har du lite trenings erfaring så vil du få gode økninger i begnnelsen uansett opp til ett vist punkt.
Sier ikke alle har det samme som meg,går jo på lavkarbo for å gå ned i vekt gjerne,spiller ikke så stor rolle da om man ikke øker noe særlig.
Men spiste godt på lavkarbo,mye fett og 2 proteinshaker treningsdager,var ikke mindre stykre på lavkarbo,men økte seinere
Bare min erfaring:)
Jeg lurer bare på om du kan dokumentere at man må ha karbo-overskudd for å bygge muskler... såvidt jeg husker er kh kun ren energi, ikke essensielt for kroppen på noen som helst måte, og ikke del av oppbyggingen av kroppen (les muskler og cellefornying?) Det er vel proteiner som er byggesteinene som må til for å bygge muskler?
De som opplever å øke i styrke når de legger om til lavkarbo er ikke spesielt sterke i utgangspunktet. De er svake, utrente, feiltrente, under/feilernærte, eller har noen andre bremser som blir borte som en bieffekt når de legger om kosten. Sorry, men man blir ikke sterkere av å begrense inntaket av karbohydrater, og å påstå det hardnakket og vise til studier når virkeligheten viser noe annet blir bare teit.
Når det er sagt, så er det veldig bra at man føler å øke i styrke når man legger om, for det gir jo motivasjon til å fortsette treningen! Det er også viktig å sette seg ett mål om gangen. Skal man ned i fettvekt, eller skal man bli sterkere? Hva er viktigst? Er det et problem å bli litt svakere om målet er 20kg vektnedgang? Svaret burde være klart.
Jeg er enig med deg. Spesielt når det kommer til styrketrening/ bygging. Men, så er det jo noen unntak, selvfølgelig. Bjørn Ferry gikk ned i fettprosent og økte muskelmassen da han la om kostholdet. Han endret samtidig ikke treningsopplegget. Kanskje det er anderledes og mer gjeldende for de som trener mer styrkerettet, for skiskyting er jo ikke akkurat styrkeløft. Eller kanskje karboinntaket til Ferry var nettopp en slik "bremse" som du nevner. Og så spiser han jo ca 125g karbo pr dag...
Selv er jeg "svakere" og har mindre piff i styrkeøktene hvis jeg spiser strikt veldig lavkarbo sammenlignet med et noe mer moderat inntak (tilpasset aktivitetsnivået.) Jeg vil tro at det er individuelle forskjeller innen dette området også.
Målte han en økning i muskelmassen, eller var det noe han følte på? Når man mister underhudsfett så ser man jo gjerne mer muskuløs ut uten å egentlig være det. Men det er ikke helt umulig at det var en faktisk økning heller, spesielt om han økte proteininntaket sitt ifm omleggingen.
Det var en måling som bekreftet ned fra 13% til 10% fett, og samtidig opp 1kg muskler. En eller annen fast måling som de gjør gjennom det svenske landslaget.
Dette var altså i sammenheng med å gå fra ca 60% karbo til ca 15%, samtidig som treningsopplegget var det samme. Proteininntaket har nok muligens også økt noe, men det var ikke noe om det i intervjuet jeg leste.
Noe jeg tenker på er at animalsk mat og mer fett i kosten øker nivåene av vitamin d og magnesium som begge har vist seg å ha sammenheng med styrke i muskulaturen. Flere av fettsyrene bidrar ift produksjon av testosteron og om man spiser svært fettfattig kan det tenkes at det og kan bidra negativt.
Du henviste da visst også til en studie her lenger oppe... Uten å legge ved så mye som en link eller annen støtte for uttalelsene.
Så lenge det er tilfelle så betrakter jeg det du sier nøyaktig like mye verd som "bevis" som mitt eget N=1-eksperiment. Og nøyaktig like mye spekulasjon.
(Hvorfor må det være "alle andre" forklaringer en en endret hormonsammensetning/-produksjon i kroppen som følge av et endret kosthold? Det er ikke akkurat nytt at hva vi spiser påvirker hormonbalansen.)
Kjære deg. Man blir ikke sterkere av å begrense inntaket av karbohydrater. Punktum. Det fins ikke en styrkeløfter, vektløfter, strongman eller annen kraftsportutøver i verden som karber seg ned før et stevne. Jeg mister opp mot 20% av 1rm på de store løftene i ketose ift med et moderat kh-inntak. Da er det vel revnende likegyldig om man får en ubetydelig økning i veksthormonutskillelsen og lavere insulin som teoretisk skulle kunne gjøre en sterkere, eller hva? Virkelighet > teori.
Jeg opplever det motsatte...
Nå med 3-4 uker på lavkarbo har jeg vondt i musklene når jeg skal gå hjem fra bussen.
Jeg har aldri vært trent, men SÅ dårlig form har jeg aldri vært i at det gjør vondt i musklene av å gå hjem (15 minutter oppover).
Det går nedover fram til kroppen har vent seg til å forbrenne fett. De første sykkelturene jeg tok på lavkarbo var et mareritt, selv om jeg hadde syklet samme turen uten problem like før. Så det går over for de fleste, men noe ulike erfaringer er det.
Ok, godt å høre at det ikke er helt unormalt da. Nesten så jeg begynner å bli redd jeg ikke kommer til å klare å gå om det fortsetter sånn her!
Så jeg håper det snur snart for meg.
musklene bruker glukose som energi. glukose som i første omgang dannes av karbohydrater, fordi at det er lettest for kroppen. Det har den jo gjort siden du ble født omtrent. Når den ikke får inn karbohydrater igjennom kosten er den nødt til å gå endel omveier for å danne denne energien. Spesielt i starten er dette en tung prosess for kroppen og derfor opplever man denne dårlige energien til musklene:) Hvor lang tid overgangen tar kan variere fra dager til måneder..
Takk skal du ha :D
Krysser fingrene for at kroppen snart finner ut av det :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.