< Tilbake til oversikten

Bryllup og kaker, trenger hjelp

#1

sasiv sa for siden:

Hei.
Jeg har vært ganske målbevisst og streng med meg selv siden 10.april, og har fått kjempefine resultater. Jeg har snart nådd målet mitt, bare to tre kilo unna. jeg spiser godt og er veldig fornøyd, men skal i bryllup til helgen og kunne tenke meg å spise et kakestykke.
Jeg antar at dette bare setter vektnedgangen på vent noen dager, men jeg sliter med en indre stemme som skriker "NEEEEEEI no ødelegger du alt.
Jeg har jo etterhvert tenkt å spise meg litt opp på karb. og finne min grense for å stabilisere vekten, har lagt på 15-20 til nå.
Det jeg trenger hjelp til her er dermed: Kan noen berolige meg med at et kakestykke i bryllupet går bra, og fortelle meg at jeg ikke må bli helt fanatisk, for jeg tror ikke på meg selv når jeg prøver å si det.:(


#2

langaard sa for siden:

Syns du skal kose deg med kake jeg! Det går helt fint:)


#3

Trj sa for siden:

Har vært i 50-årsdag i dag. Kun høykarbo. FØR jeg dro spiste jeg en sen, god lunsj bestående av egg, over en halv pk. bacon, en avocado og to cherrytomater. Drakk kun kaffe ! På tross av at jeg er under målvekt. LA VÆR KAKE! Det er ikke verdt det. Tidligere i uka var jeg på reise og spiste ute to ganger. Tror sausen var jevnet med maizena/hvetemel. Resulterte i oppblåst mage og luftsmerter. Ubehagelig. Jeg priser en fordøyelse som er utrolig velfungerende og stillegående.:D


#4

Dolly sa for siden:

Jeg hadde ikke gjort det... var i dåp og hadde med meg helles nøttemarengs.. spiste av den og ingenting annet


#5

nellie sa for siden:

Hvis du har lyst på kake: ta et stykke. Du skal leve et liiiiiiiiiiv hvor situasjoner som dette vil dukke opp. Skal du la det være hele livet? Hvis du har planer om det er det jo ikke noe valg, hvis ikke er det vel like greit å se at et lite kakestykke ikke får verden til å gå under, eller kroppen til å kollapse, først som sist:)


#6

langaard sa for siden:

Jepp, kake i spesielle anledninger betyr ingenting! Det er det du spiser resten av tiden som teller:ja:


#7

frøken sa for siden:

Du kan jo tilby deg å bake en kake til anledningen:)

Har smakt og prøvd meg frem til en kjempegod suksessterte/gul kake som smaker som høykarbokake, ingen kunstig søtningssmak:

Gul kake

4 eggekviter
150 g malte mandler
Søtning (35 g sukrin, 2 ss splenda, ½ ss natreen)
1,5 ts bakepulver

pisk eggehviter stivt, tilsett søtning og de malte mandlene. bland forsiktig, ha i 24 form.

Stek i 25 min 170 grader. Midt i ovnen

Gul krem:
7 eggeplommer
2,3 dl fløte
Frø av ei vaniljestang ev
Søtning, 40 g sukrin, 1,5 ss splenda, 25 dråpar flytande natreen
Meierismør, 150 g

Krem:
Bland eggeplommer, fløte, søtning og vaniljefrø i en kjele og kok det opp under svak varme. Husk å røre hele tiden slik at det ikke legger seg ved i bunnen. Rør til det tykner. Avkjøl kremen. Pisk opp det romtempererte smøret bland inn eggekremen. Kremen fordeles utover kaka og dekoreres ev med raspa sjokolade.

Men hvis ikke sier jeg som noen av de andre her, spis et kakestykke. Dette kostholdet skal man jo ha hele livet, og da må man kunne skeie ut en skjelden gang. Det er det daglige som teller.


#8

langaard sa for siden:

[quote=frøken;1162530]Du kan jo tilby deg å bake en kake til anledningen:)

Har smakt og prøvd meg frem til en kjempegod suksessterte/gul kake som smaker som høykarbokake, ingen kunstig søtningssmak:

Gul kake

4 eggekviter
150 g malte mandler
Søtning (35 g sukrin, 2 ss splenda, ½ ss natreen)
1,5 ts bakepulver

pisk eggehviter stivt, tilsett søtning og de malte mandlene. bland forsiktig, ha i 24 form.

Stek i 25 min 170 grader. Midt i ovnen

Gul krem:
7 eggeplommer
2,3 dl fløte
Frø av ei vaniljestang ev
Søtning, 40 g sukrin, 1,5 ss splenda, 25 dråpar flytande natreen
Meierismør, 150 g

Krem:
Bland eggeplommer, fløte, søtning og vaniljefrø i en kjele og kok det opp under svak varme. Husk å røre hele tiden slik at det ikke legger seg ved i bunnen. Rør til det tykner. Avkjøl kremen. Pisk opp det romtempererte smøret bland inn eggekremen. Kremen fordeles utover kaka og dekoreres ev med raspa sjokolade.

Men hvis ikke sier jeg som noen av de andre her, spis et kakestykke. Dette kostholdet skal man jo ha hele livet, og da må man kunne skeie ut en skjelden gang. Det er det daglige som teller.[/quot


#9

Trj sa for siden:

Som jeg skrev i et tidligere svar; jeg ville ikke spist kake. Du må sjøl kjenne på hvorvidt det er dette du VIL, da er det greit. Du må også vurdere hvor stor seieren er dersom du står i mot, den kan kjennes f*** så god ! Det er det valget vi lavkarbonister tar hele tida. Og som gir oss et godt liv i matveien:). Lykken er ikke et kakestykke !


#10

smgj sa for siden:

Det er nok forskjell på å unngå for vekten sin del og på å unngå for helsens del. For meg hvor kroppen gir meg plager når jeg gir den mel (selv om det tar inntil 14 dager med mel å nå dit) så er det ingen tvil om at jeg ikke skal ha det kakestykket. Ikke fordi at ett kakestykke gjør ubotelig skade, men fordi at ett kakestykke for min del fort kan få følge av fler, og en selvhyptnotisk tanke om at "litt til" er ikke så farlig og deretter en livsstil med mel.

Men det er altså min tanke om det basert på min kropp. Til gjengjeld spiser jeg litt ris eller potet hver dag ... fordi det ser ut til å gå greit, både med hensyn til plager og vekt.

Hvor jeg vil? Jo jeg vil at du skal kjenne deg selv. Blir det enklest for deg å leve uten - ja, så gjør du det. Ev. tar med en "godkjent" kake om det lar seg gjøre. Har du et mål om å mestre disse situasjonene med "ett stykke" - ja så bestemmer du deg for det, og gjennomfører det. Er det helsemessige årsaker til at du bør la være - ja, da synes jeg ikke at du bør "jukse".;)

Lykke til.


#11

Charlott sa for siden:

Prøv med et bittelite kakestykke du, man dør ikke og man får heller ikke uopprettlige senskader av det ;)

Lavkarbo er for de fleste av oss en livsstil, om man tåler litt sukker og mel, er det da virkelig ikke noe i veien for å ta litt av det ved spesielle anledninger.
Så får det heller være opp til hver enkelt hvor ofte anledningene er spesielle ;)


#12

Shamu sa for siden:

Tusen takk!! Den så knallgod ut!


#13

vimsen85 sa for siden:

Spis et stykke kake. Dersom du har holdt deg unna siden april (faktisk bursdagen min :D) kan det godt hende du oppdager at den ikke er like god som du trodde den skulle være. Og det er jo også en erfaring. Og kanskje du kan velge en kake som ikke er blandt de verste. Kanskje en ostekake med nøttebunn eller en annen kake som er godt med fett i. Spis godt og fett før kakespisingen, så påvirker det ikke blodsukkeret så mye. Kos deg med kaken. Og så ser du hvordan kroppen reagerer. Noen kan tåle en karboutskeielse en gang i blandt, andre ikke. Det er din kropp og bare du som kan vite det.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.