I dag tenkte jeg å ha stekt bacon med brokkoli/blomkålstappe til... men når jeg først var i gang, fant jeg ut at jeg skulle lage grateng.
Ingredienser:
Bacon
Fløte
Salt
Pepper
Blomkål
Brokkolo
Ost
Først satt jeg ovnen på 200 grader og kokte et blomkålhode og en halv brokkoli i vann og salt. Mens det kokte stekte jeg oppklippet bacon i stekeovnen. Når det var ferdig å koke helte jeg av vannet og moste brokkolien/blomkålen sammen med en dæsj kremfløte, salt og pepper. Jeg tok en håndfull revet norvegia oppi stappen og lot det smelte til en ostesaus. Tilslutt helte jeg brokkoli/blomkål-blandingen over baconet, rørte rundt, toppet med litt norvegia og stekte det midt i ovnen i ca 30 min på 200 grader.
Dette smakte veldig godt!!!
Neste gang skal jeg ha litt mindre fløte, for det ble litt flytende.. jeg skal også ha i mer bacon, og eventuelt pølser.. Hadde bare 100g bacon tilgjengelig.. :)
dette hørtes kjempegodt ut! Blir nok mye sånt fremover!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.