Etter å ha sneket seg rundt her inne og prøvd en hel haug nydelige oppskrifter tenkte jeg det var på tide å gi litt tilbake. Har kommet fram til en knekkebrødoppskrift jeg er veldig fornøyd med som jeg spiser til frokost stort sett hver dag. Knekkebrødene er veldig holdbare og smaker like godt en uke etter at de var ferske, og favoritten er med et godt lag Royal Blue-ost og salat på! Da holder en liten rute meg mett i timesvis!
Jeg tager dette;
ca 50-60 g kruskakli
ca tre t-skjeer Fiberhusk
ca 1 dl sesamfrø
ca 1 dl solsikkefrø
ca 1/2 dl gresskarkjerner
ca 1/2 dl hasselnøtter
ca 1/2 dl mandler
1/4-1/2 dl valnøtter
1/2 t-skje salt
4 egg
Litt vann til å spe deigen passe medgjørlig.
Om knekkebrødene skal være finmalte, 2 t-skjeer bakepulver
...og om du liker knekkebrødene litt seige tilsetter du 1 ss kokosolje. Gir en herlig smak!
Jeg bytter litt på å male opp alt til mel (da blir knekkebrødene mer butikk-knekkebrødaktige) og la frøene og nøttene være hele eller grovhakkede fra gang til gang. Godt med litt variasjon. Men om man maler alt til mel er det lurt å tilsette bakepulver for at de skal heve litt. Da blir de ikke så kompakte, men luftige og sprø! Jeg bytter også litt på ingrediensene for å variere smaken.
Blander alt det tørre godt først, og visper eggene luftige dersom knekkebrødene skal være finmalte. Tilsetter så egg og litt vann til det tørre. Sprer deigen straks utover bakepapir på stekebrett. Bruker stekespade eller slikkepott som jeg dypper i kaldt vann for å få deigen jevnt utover.
Steker på mellom 160-180 grader (beste er varmluftsovn, da blir de lettere sprø og man kan bruke lavere varme og kortere tid) i 30-45 minutter. Tar dem ut halvveis i steketiden og skjærer opp ruter med pizzahjul. Løfter gjerne rutene litt opp på hverandre før jeg steker de ferdig slik at de lettere blir gode og sprø.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.