I tillegg er det lettere å spise rester (synes jeg) når man ikke har halvfabrikata, så jeg vil påstå at jeg kaster mye mindre mat nå enn det jeg gjorde før.
Når man også "kan" spise middagrester til frokost og/eller lunch, så tar man gjerne vare på det som er igjen fra middagen.
Enig med Gracella - det er uhyre sjeldent det kastes matrester etter mine lavkarboretter! Det er jo så godt, selv som oppvarmet dagen etter, at det da blir frokost eller lunsj. :)
Jeg synes ikke det er noe dyrere å spise lavkarbo, men det er vel litt hva man gjør det til også. Om man synes man MÅ ha mange spesialprodukter fra helsekosten så fyker jo kronene fort, men det trenger man jo egentlig ikke - ikke vi som spiser "bare" karboredusert og ikke er i ketose i alle fall.
Vi bruker omtrent like mye - MEN kaster mindre og får "mer" for pengene. Dvs - vi spiser mye egg, kjøtt, fisk og grønnsaker, men siden vi ikke kjøper halvfabrikata lenger så blir det mer mat av det.
Bruker litt mer spesielle produkter som kokosmel og råvarer for å mekke sjokolade selv, men dette er nå kosemat/"snop" så det blir lite i totalen.
Jeg har ikke finregnet, men bruker ihvertfall ikke noe mer. Etter jeg ble mer opptatt av ren mat har jeg funnet meg en liten fruktoggrøntsjappe med enestående grønnsaker (går heller noen meter ekstra) som er mye billigere og bedre enn grønnsaker i de vanlige butikkene, så her har jeg nok spart. Blitt mer opptatt av at råvarene (kjøtt og fisk) skal være av god kvalitet, så dette koster meg nok litt mer enn før, men ikke i nærheten av hva jeg brukte på snop og takeaway :eek:.
Jeg handler en del "fuglefrø" for å kunne bake knekkebrød og spiser vitaminpiller som vanlig, men skal du kjøpe inn cocosa, udos, div melerstatninger og allverdens fra nettbutikker og helsekost kan det sikkert dra på litt......
Jeg føler det er mye billiger. Og jeg trenger ikke like masse mat som før. Ikke spiser jeg snop. hender seg at jeg kjøper en pose BaconSnacks til helgen og innimellom noen nøtter :) Har også nesten sluttet med brus (PepsiMax) da jeg ikke føler søtsuget lengre :)
Men va det koster sånn akkurat i KR. aner jeg ikke, men jeg merker det er mye mye billigere :)
Ja hva koster det...... kommer jo helt ann på hva mat du spiser og hvor du handler. Du kan handle inn på Rema og ta de spesial greiene de ikke har der i den btk. de har det og holde deg til kun det når du går inn døra. Cocosa, fiberhusk etc,etc.... fra helsekosten kan kjøpes fra Iherb.com til en mye billligere penge. Jeg er stooorkunde på iherb. Bacon får du billig i fra frysedisken på Rema, (tullip) samme med fryst kjøttdeig, kjøp fryst laks med skinn på den ene siden men benfri, nesten halvpris av den uten skinn. Egg kan kjøpes billigere på gård om du har tillgang på dette. Kjøper du lactose fri kremfløte så har den faktisk mye lenger holdbarhet enn den vanlige fløten. Ingen smakforskjell. Prøv å spis ned fryseboksen av og til, utrolig hva en har liggende i den boksen. Gå på "jakt" i egne skap og prøv å holde deg til handling en gang pr uke. Tenk nytt når det gjelder matlaging og hva som passer sammen. Her i huset bruker vi nå ca 6000,-kr pr mnd. på mat og andre ting jeg handler på matbutikken. Vi er for tiden kun 2 voksne, men tror det sånt ca det vi bruker. Brukte ikke mer om vi var 3 eller 4 som bodde her. Vet ikke hvorfor, kanskje vi har mer besøk nå som får masse god lavkarbo mat:D Så sum,sum sumarum så er ikke lavkarbokosthold dyrere enn høykarbo og halvfabrikat mat.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.