< Tilbake til oversikten

Hvor mye fett?

#1

Gaupe sa for siden:

Hvor mye fett er "for mye" på Fedon?

Er det ok å ligge på opptil 50 %?
Man skal da per definisjon ligge under 150 g kh om dagen, men jeg trenger nok kalorier, og må få de fra et sted... hehe


#2

Yrla sa for siden:

Nå blander du gram og prosent. Da blir det vanskelig å svare.


#3

nellie sa for siden:

Du burde virkelig ta deg tid til å lese en av disse tre bøkene du har fra Fedon, hvis du er nysgjerrig på ting rundt det. Virker som at du har plukket opp litt her og plukket opp litt der og skapt deg din heeeelt egen Fedonvirkelighet ut av en masse løse tråder. Jeg har spist Fedon i et par år og har aldri engang vært i nærheten av 150 kh pr dag...

Det du snakker om har egentlig ikke noe som helst å gjøre med den filisofien. Egenkomponert holder du på med og da må du selv avgjøre hva som er en grei fordeling for deg. Prøve og feile.


#4

Gaupe sa for siden:

Er en fordeling type 50% fett, 25 % kh og 25 % p helt utenom en "Fedon-verden"?
Når man må ha i seg 2000 kcal, men ligge under 150 g kh om dagen, blir det raskt mye mer fett.
Hvilken fordeling lå du på da? :)


#5

Carisma sa for siden:

Da jeg gikk på Fedonkurs i 2004 sa de at man skulle ha ca en spiseskje fett til hvert måltid. Altså kunne man ha 1ss majones, steke i 1ss smør e.l.
Vet han har blitt litt mer libaral på fettet de siste årene, men vil ikke tro det er enormt mye mer.


#6

nellie sa for siden:

Hvis du skal holde deg på 2000 kalorier, så regner jeg med at hovedmålet ditt ikke er å gå ned i vekt? Kan jo gå ned i vekt med det også, altså, men er liksom ikke der de fleste som skal ned i vekt legger seg.:)

Ikke heng deg opp i akkurat Fedonfilosofien, for hvis du absolutt skal ha i deg 150 gram kh, så følger du ikke den uansett. Men det er ikke akkurat det som er viktig, sant? Du finner noe som passer for deg.

Jeg spiste alt mellom 20 og 100 karbs om dagen og mye mer fett enn Lindberg "gir lov til", siden jeg trena ganske mye og måtte fylle opp med noe. Men fulgte ellers Lindbergprinsippene med balansering av måltider, lov med to porsjoner frukt om dagen osv.

Personlig hadde jeg mye heller kuttet kraftig ned på karbohydratene og fylt opp med proteiner og fett, for det er det som passer meg best. Du må finne ut hva som passer deg best.


#7

Gaupe sa for siden:

Takk!
Nei, målet er så absolutt ikke å gå ned i vekt. Jeg er svært slank, men jeg strever etter er stabilt blodsukker og et kosthold jeg kan ha livet ut som gir meg energi og kvalitet i hverdagen. :)
Akkurat nå er jeg trøtt, føler en enorm sult bare noen få timer etter et måltid og har hodepine. Det er flere som sier dette er normalt med endring i kostholdet. (Ja, jeg har levd på mager kost tidligere, og i 20 år har jeg hørt at fett er farlig).
Kanskje er det slik at et lavkarbo-kosthold ikke passer meg? Eller tror dere jeg skal fortsette å forsøke å holde inntaket under 150 g kh, spise proteinene mine og fettet, og at det hele vil bli bedre om ikke lenge?
Vet ikke om jeg holder ut denne energi-løsheten lenger. Jeg vil jo ha overskudd og stabilt blodsukker, men nå virker det som jeg har null overskudd og et stabilt blodsukker "på bånn".


#8

Yrla sa for siden:

Om du føler deg energiløs fordi du i det siste har spist lite karbohydrater er det en vanlig reaksjon som går over etter noen uker. Kroppen må omstilles fra å hovedsakelig bruke karbohydrater som energikilde til å bruke fett.Det tar litt tid bare.


#9

Gaupe sa for siden:

Takk for svar!
Kjenner det som smått begynner å bli litt bedre nå, så jeg tar tiden til hjelp og håper du har rett. :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.