jvsandem sa for siden:
Hei
Vet at det finnes en del tråder om blodsukker og blodsukkernivå her inne, og jeg har lest en del av disse uten helt å finnes svar på det jeg lurer på, nemlig hva som er normal stigning av blodsukkernivå, hvor raskt det stiger og hvor raskt det går ned igjen.
Grunnen til at jeg spør er at jeg har gått til anskaffelse av blodsukkermåler for å lære litt mer om virkningene av forskjellig mat på meg selv.
Jeg ligger stort sett mellom 5,0 og 5,4 når jeg måler før måltid, det være seg morgen, middag eller kveld. Har klart å lese meg frem til at det er relativt normalt.
Når jeg så spiser for eksempel frokost bestående av 2-3 skiver lavkarbobrød, 3-4 speilegg og en pakke bacon stiger gjerne nivået til 5,7-5,8 en 20-30 minutter etter mat, for så å stabilisere seg på normalen igjen en halvtime senere.
Men i dag fikk jeg lyst til å teste meg selv. Jeg skeiet med overlegg helt ut, spiste 100 gram Freia melkesjokolade og en Cuba. (Har vært min favoritt i alle år, men den var ikke like god lenger nå, var plutselig myyyye søtere.
Målingene før og etter denne belastningen for kroppen viser følgende verdier:
Før sjokoladene:
17:30 5,2
18:00 5,1
Så spiste jeg, og etter sjokoladene fikk jeg følgende:
18:15 5,9
18:25 6,3
18:35 6,9
18:45 7,2
18:55 7,9
19:05 7,6
19:15 6,9
19:30 6,6
19:50 5,7
20:15 5,5
Er det normalt at det synker såpass raskt igjen?
Nå er jeg forresten spent på om dette sendte meg rett ut av ketosen, sansyligheten for det er vel ganske stor? Teste før jeg legger meg i kveld. :)