Jeg har ikke lest noen bøker ennå, men fått med meg det viktigste av kunnskapen og vært ganske streng med meg selv og mitt matinntak de siste fem (og eneste) ukene jeg har vært i ketose, men opplever likevel svært blandede resultater fra uke til uke. For to uker siden var jeg nesten nede i 71,0 kg(er for øvrig 176 cm høy mann), men plutselig hopper jeg opp 4 kg og blir veldig frustrert. Magen veksler mellom å være nærmest flat til å bli oppblåst
(vet det er pga. vannmengde) og det føles plagsomt at det er mangel på stabilitet for meg i denne dietten.
Dette er hva jeg tror kan være årsaken til manglende fremgang:
Kalorier. Kan jeg pøse på så mye jeg vil som enkelte venner sier? Eller bør jeg prøve å begrense det til en viss grad? Såvidt jeg forstår er det i utgangspunktet irrelevant, men også individuelt.
75%, 20%, 5%-forholdet. Hvor viktig er det? Tror jeg ofte får litt mer protein enn fett, faktisk. Er det vitalt å opprettholde dette forholdet eller er det viktigste å få i seg minst mulig karbo og nok fett til at det funker?
Trening. Pådro meg en skade som gjorde at jeg ikke har trent på over ei uke og har stagnert i forhold til de to-tre første uke hva vekt- og synlig fettnedgang angår. Hvor mye har mangel på aktivitet å si?
Styrketrening. Bør jo få i meg en banan(minst) etter en times styrkeøkt, men dette er jo i utgangspunktet uvelkomne karbohydrater. Bør jeg droppe karbopåfyll etter styrketrening til jeg har nådd målet mitt(under 70kg og stabilt flat mage for så å gå ut av ketose, men fortsatt på lavkarbo) eller kan dette tillates?
Uvariert mat. Det går veldig mye i salat(CC, tunfisk, kål + div. grønnsaker), omelett(m/ bl.a. bacon), yoplait, gulost og kjøtt/fisk/kylling m/grønnsaker til middag, samt kyllinglår som har blitt en slager av de sjeldne(sikkert spist minst 40-50 kyllinglår i denne perioden og det er ikke kødd). Dette er jo i utgangspunktet super lavkarbomat, men bør det kanskje varieres enda mer?
Når man først skeier ut. Det har hendt at jeg i fylla(vodka og sukkerfribrus på vors) har tatt meg en pils, spist pommes fritesen som de ikke klarte å fjerne fra kebabtallerkenen og tatt meg et par-tre brødskiver til frokost/lunsj når det ikke var annen form for næring i nærheten. Har "sprukket" på denne måten kanskje tre ganger i løpet av min periode og føler jeg virkelig eser ut på søndag/mandag. Hvor ille er egentlig det å skeie ut en sjelden gang?
Å spise til ugunstige tider. Jeg vet at på et lavkalorikosthold så må man helst spise i god tid før kl 21.00. Har kanskje ikke overholdt dette på lavkarbo og lurer på om dette er en av de største synderne? Har stort sett spist flere måltider til dagen med visse unntak...
By the way... Jeg vet jeg kommer til å lykkes og gir ikke opp før jeg har nådd målet mitt om jeg så skal fortsette til jeg blir 60 år(er 23 år nå). Men jeg er av typen som helst vil forsikre meg at jeg gjør noe rett før jeg skylder på mangel på tålmodighet... Sommeren er godt over halvveis og nå er det tide å oppnå skikkelige resultater! :D
Det ødelegger veldig å skeie ut med kabohydrater og øl.
Om du spiser mer proteiner enn anbefalt er det ikke så farlig, nei.
En banan er helt unødvendig etter trening. Du kan spise vanlig mat med grønnsaker, fett og kjøtt/fisk/egg/ost.
Det er ikke så farlig at du spiser lite variert, men kutt ut yoplait-yogurten. Det er et lettprodukt med karbohydrater som bør erstattes med tyrkisk yogurt eller noe annet.Karbohydrater skal komme fra grønnsaker.
Tidspunktet du spiser er ikke viktig.
Angående kalorier skal du ikke trenge å telle de om du spiser deg passe mett. Da har du fått nok.
Trening er ikke nødvendig for å oppleve vekttap.
Du er i ketose og veier 71 kg for en 176 cm mann. Ketose egner seg best for personer med 15 kg eller mer overvekt. EAT MORE CARBS.
2.Det er sommer. Kroppen samler vann som om det ikke skulle være noen morgendag for oss alle.
Noen må spise mindre kalorier. Andre mer kalorier. Du må finne din balansegang. Men det er viktig å vite at selv om man spiser fett og at man i teorien kan spise opptil 7 ganger så mye kalorier uten å legge på seg, så har hver kropp hver sin grense for energiunderskudd. Og det er helt udiskutabelt - det må energiunderskudd til for å gå ned i vekt, man kan bare diskutere hvordan man oppnår energiunderskudd.
Protein hjelper deg også til å gå ned i vekt, men for mye protein kan hemme vektnedgang. Det viktigste er at du finner balansegangen mellom protein, fett og karber for din kropp, og den er 99,9% ikke på den 5, 20, 75 ratioen. Det viktigste er at du får i deg treige karber og den type fett som starter fettforbrenninga og tilstrekkelig nok protein.
Mangel på trening gjør til at det er lettere å se resultat på vekta, men som regel så går man opp litt i vannvekt og ned litt i muskelmasse. Husk at når man trener så stagnerer som regel vekttapet litt.
Leave the banana alone. Det er den søteste frukten vi har. Om du trener daglig så hiv innpå en proteinbar rett etter trening. Hvis ikke så er det ikke så viktig, da kan du like gjerne spise ett knekkebrød elns.
Yoplait er ikke ketosekost i det hele tatt. Og du spiser aaaaltfor lite fett til å være i ketose, hvilket betyr at kroppen bruker det lille fett den får + at den må bruke proteiner til energi, noe den helst ikke gjør. Det vil tære på muskelmasse og du vil føle deg dårlig på sikt.
Sukkerfri brus er en slager til vektstagnasjon eller vektøkning. Ketose gir ikke rom for utskeielser da effekten svekkes for hver gang man går i ketose. Dessuten har vi etablert at ketose ikke passer for deg.
In conclusion. Legg over på ett høyere karb-kosthold. Ha tålmodighet, for de få kgene dine kommer ikke til å gå vekk over natta.
Angående rask vektoppgang skyldes dette vannopphopning siden fett ikke lagres i store mengder over natta. Dette kan skje ved inntak av store mengder karbohydrater eller salt. Begge deler binder vann.Eneste kur mot dette er å drikke mer vann. Jeg synes du spiser riktig,jeg, med fete kyllinglår og salater. Håper du klarer å unngå banan og youplait. Spis heller bringebær og jordbær, melon, rabarbra og mer grønnsaker om du ønsker mer karbohydrater. På diett.no regnes det ut for deg hvor mye du får i deg av det forskjellige næringsstoffer.
Du har fått gode råd, men jeg vil si:
Få i deg omega3. Laks, ørret, tunfisk eller makrell. Stekt, trukket, røkt eller fra boks. I salat, som pålegg eller til middag. Misforhold mellom omega6 og omega3 kan bidra til å holde igjen fett.
Velg sunne oljer. Helst med en stor andel enumettet fett. Kaldpresset - for eksempel oliven eller raps til salat og - om du gidder - hjemmelaget majones. IKKE bruk oljer i stekepanna. Velg da smør, ghee, baconfett, andefett eller smult.
Det er nok ikke ketose som er skylden til din manglende vektnedgang. Det er nok sprekkene og alkoholen. Alkohol vil forsinke vektnedgang. Drikk et par glass tørr hvitvin en sjelden gang, eller "Lite" øl, som har mindre karbohydrater.
Forslaget om bær kom jeg med i tilfelle du ønsket en erstatning for banan, men det beste er å kun spise grønnsaker som karbohydratkilde. Grønnsaker som vokser over jorda (sjekk karbohydratinnholdet).
Å redusere salt har ikke noe å si. Drikk masse vann fordi vann trengs for selve fettforbrenningen. Og husk kost-tilskudd som hjelper til med vektnedgangen, de anbefalt av Torkil.
Hva er målet ditt? Som mann - og ganske så normalvektig - bør jo målet ditt være og redusere fettmassen, ikke vekta - siden menn har mye mer muskelmasse enn kvinner vil de også veie mer i forhold til høyden når de er normalvektige.
Hvis du vil få kroppen din til å øke forbrenningen av kroppsfett er det noen viktige faktorer du bør ta med i betraktning:
Sett deg et mål - og det skal IKKE være vektmål. Bestem deg for hvor lang tid du skal bruke på prosjektet i første omgang. Viktigst: IKKE skei ut i denne perioden! IKke drikk alkohol eller spis karborik mat. Du vil aldri i verden nå målet ditt om du fortsetter og sabotere planen din. Lavkarbokostholdet er så overfølsom mot inntak av høykarbomat/drikke at du vil bruke lang tid hver gang på å komme tilbake til omtrent der du startet, forvirre kroppen hormonelt, samle masse unødig vann siden glukoselagrene dine fylles med sprit og brus osv.
Bruk målebånd, og evt en kroppssammensetningsmaskin man finner på treningssenter for å finne forholdet mellom fett- og muskelmasse. Drit i vekta - den vil kunne vise det samme om du er småtjukk eller veltrent, siden en mengde muskler veier mer enn samme mengde fett...
Kroppen vil i mange tilfeller ha problemer med å bygge muskler samtidig som den skal forbrenne kroppsfett, dette siden det er forskjellige hormoner involvert i oppbygging/nedbrytning og de har ofte problemer med å være tilstede samtidig. Siden du liker godt og trene - kan det hende at en reduksjon i antall treninger men kanskje viktigst en reduksjon av intensitet over noen få uker KAN gi utslag. Mange her inne får vektstagnasjon når de trener mye - noe som kan virke demotiverende - poenget er da og MÅLE seg slik at man ser man krymper allikevel.
Hvis du spiser mer protein enn fett og har redusert kh til det minimale får kroppen din problemer - den har ikke særlig energi og forbruke lengre (fett). Den tvinges til å bruke protein som energi, protein kan gi økt blodsukker og dermed økt insulinutskillelse - og med insulin kan ikke forbrenning av kroppsfett skje i praksis... Spis MINST like mange gram fett som protein i løpet av en dag.
Det er ikke sikkert du spiser for lite kh til kroppen din, du har nok spist for lite fett tror jeg :) Det er litt dumt og si at ketose ikke passer kroppen din når du ikke har fulgt ketosereglene helt og holdent... ;)
Ta med først at det kan ta 2-8 uker før ordentlig fettforbrenning er i gang. De første ukene bør du spise BARE ren og god lavkarbomat med masse fett for å lære kroppen og bruke fettet som energikilde. Store biffer, masse grønnssaker, fløtesaus osv. Spis MYE FISK! Fisk har vist seg og trigge fettforbrenning mer enn noen andre proteinkilder. Laks og ørret i alle varianter, men også torsk og andre magre fiskesorter, stekt/kokt feks med bacon og fløtesaus og masse grønnsaker.
Altså hold deg unna brus og alkohol og høykarbomat - forstår at de som trener har sansen for CC - men den har jo ingen fett i seg - bland i en skvett fløte om du skal spise CC, evt også sammen med en håndfull bær eller nøtter. Erstatt yoplait med tyrkisk yoghurt og bland i det jeg nevner over :)
På lavkarbo skal du spise når du er sulten og stoppe når du er mett. Er du sulten midt på natta - så spiser du. Ikke spis fordi klokka sier det. Spiser du nok mat og ikke minst nok fett vil du bli overrasket hvor lenge måltidene dine holder deg mette.
Jeg antar du har ketolyseboka - les den nøye flere ganger så du skjønner hvordan ting henger sammen og hvordan kroppen fungerer på et lavkarbokosthold :)
Når du har nådd målet ditt, kan du øke på litt i karbohydrater til et nivå som gjør at du HOLDER vekta og som du er komfortabel med.
Er planen mye drikking og "kos" framover bør du kanskje vurdere et annet kosthold enn lavkarbo over tid. Dvs, klarer du og holde deg til lavkarbovariantene av kos - har du spart deg mye trøbbel med vekta framover også - lite-øl, tørre hvitviner, tom vikingfjord har rusbrus UTEN sukker i nå... ren sprit kan du drikke, vodka, konjakk, whisky - bland evt bare med lettbrus. MEN dette kan du vente med til du er ferdig med prosjektet ditt, ellers er det ikke sikkert du får særlig resultat i sommer.
Min anbefaling er at du setter deg ned og virkelig leser og lærer om lavkarbo. Spis generell lavkarbo med nok fett etter lavkarbo på 3 minutter, drikk lavkarbovarianter av sprit og øl (alt med måte) - og så setter du i gang med en strengere versjon når sommeren er over og hverdagen er tilbake. Det er nemlig vanskelig og holde seg unna alt sånt når sola skinner, jentene frister, stranda, guttaboys vil ha deg med på party - LIVET ligger rett foran deg ;)
Les også bloggene til to karer som lever på lavkarbokosthold - OG som er leger ved Haukeland sykehus. Der kan man lære MYE om hvordan kroppen fungerer på lavkarbo :) I tillegg legger jeg ved bloggen til lavkarbo/treningsguru Pål Jåbekk som også har skrevet mange innlegg her inne. Søker du han opp på medlemslista kan du finne svært mye god kunnskap om lavkarbo og trening :)
Igjen takk for gode og utfyllende svar! Dere er snille og empatiske :)
Når det gjelder alkohol, så er det ikke noe jeg kommer til å kutte ut. Jeg går ut minst en gang i uken, så enkelt er det. Det har med livsstilen min å gjøre, ikke alkoholisme, bare så det er sagt :P Så hvis lavkarbo og regelmessig fyll overhodet ikke passer sammen får dere si ifra, så hopper jeg over til lavkalori og løper flere tusen meter hver dag heller. Men jeg kan selvfølgelig holde meg utelukkende til alkohol som inneholder lite eller ingen karbohydrater, selvfølgelig! :) Men hva er det som gjør at f.eks. vodka er så farlig da? Det inneholder jo ikke karbo. Er det på grunn av at kroppen ikke forbrenner fett, men heller alkohol dagen derpå..?
Hvis heller ikke bær er fordelaktig så stryker jeg det også. Jeg gjør enkelt og greit det som skal til(i hvert fall til en viss grad). Å kutte ut bær/banan er ikke noe problem ;)
Vann drikker jeg masser av fra før(og så går det mye i kaffe på jobb... For mye kaffe=ufordelaktig, eller?) og kosttilskudd tas til etterretning.
Målet mitt:
Jeg vil se bra ut. Jeg vil ha en veltrent, muskuløs og slank kropp. Jeg har bygget en god del muskler siden i høst og kommer til å fortsette med det, selv om fremgangen har vært under forventet, antakelig på grunn av lavkalori-kosthold kombinert med styrketrening som kanskje har vært hverandres fiender. Det er bare den forbanna magen som irriterer meg. Blåser seg opp og ser rett og slett overflødig ut. Tettsittende klær passer ikke helt ennå. Jeg er jo overhodet ikke feit, men jeg vil ha den flat, dermed basta.
Om jeg går opp eller ned i vekt spiller for så vidt ingen rolle for meg så lenge fettet forsvinner. Jeg tenkte at vekten var en grei indikator som kunne måle fremgangen, og ettersom jeg har trent lite styrke de siste to-fem ukene(i hovedsak pga. skade) trodde jeg det var en god måte å måle resultater.
Jeg setter meg et mål om å være der jeg skal være senest 12. august. Da begynner fadderperioden og da tillater jeg meg selv å ikke være nazi på kostholdet, selv om jeg selvfølgelig skal ha lavkarbo i bakhodet. I denne perioden skal jeg spise svært lite karbohydrater og mye mer fett enn det jeg har gjort ellers den siste måneden. Men jeg kommer til å drikke (lavkarbo)alkohol, det er det ingen tvil om...
Jeg får vel finne et målebånd som jeg bruker som indikator :) Hvor skal jeg måle utenom magen? Og skal jeg måle når jeg blåser magen full av luft eller når jeg er avslappet?
Trodde CC var genial lavkarbomat. Jeg har pleid å blande den med en boks tunfisk i olje, og nå nylig har jeg også blandet det i salater og peist på med en olje jeg ikke husker navnet på, men som kanskje er midt i blinken.
Har ikke ketolyseboka. Prøver meg med å bruke forum-info frem til 12. august først så får det briste eller bære. Jeg skjønner at det faktisk kan være "umulig" å oppnå resultatene jeg vil dersom ikke har all kunnskapen som står i de viktige bøkene om lavkarbo osv., men jeg har eksamenslesning jeg må prioritere, så lavkarbo-bøker får jeg ta en annen gang hvis jeg ikke får resultater nå i sommer. Det samme gjelder bloggene til de to legene som er nevnt.
Er det ellers noen innspill på det jeg nå har skrevet..?
Ja, om du skal drikke alkohol bør du som du selv skriver drikke den typen med lite karbo, som tørr vin, vodka eller "lite" øl. Når du drikker forbrenner kroppen alkohol før fettet,ja. Det forsinker vektnedgangen, men du må ikke over på lavkalori om du absolutt vil drikke, nei. CC er ok. Du har jo olje ved siden av så da blir det jo fett nok tilsammen det måltidet.
Det kan ta opptil 4 uker før kroppen kommer i "fettforbrenningsmodus". Ved inntak av alkohol forbrenner kroppen dette først, før den evt forbrenner fett. Med andre ord kan du ved å innta alkohol hver uke risikere at kroppen aldri kommer i gang med fettforbrenning.
Jeg kaster meg inn i tråden og støtter matrådene du har fått.
Når det gjelder alkohol; Jeg tror jeg er en gjenganger på råd/erfaringer om dette temaet :D. Jeg har drukket min hvitvin (og noen ganger rød) hver eneste uke siden jeg startet i januar. Jeg har vært nokså nøye på å drikke viner med lavt innhold av restsukker (opplysninger om innhold fins på Vinmonopolets hjemmesider). Kanskje har det sinket vektnedgangen litt, men så har jeg jammen hatt det greit hele tida. Kroppen forbrenner alkoholen først, men man begynner ikke "på nytt" (med å komme i ketose) for hver gang. Så fort alkoholen er ute av kroppen settes fettforbrenningen i gang igjen, forutsatt at man har holdt seg innenfor karbo-grensen(e). Det er jo også ei forutsetning at alkoholinntaket ikke svekker dømmekraften slik at man spiser noe man ikke har godt av ! :cool:
Jeg ville holdt meg til vin og rent brennevin og vært forsiktig med Lite-øl. Selv om lite er karboredusert inneholder det såvidt jeg vet maltose, en av verstingene på sukkerfronten GI-messig.
Ja, en kropp innstilles på fettforbrenning når man spiser ketolyse/skaldemann. Når du sprekker er ikke kroppen rede for å takle karbohydrater som plutselig kommer i mengder. Mange vil derfor føle seg dårlige ved sprekker. Man bør spise lavkarbo fordi man ønsker det som en livsstilsendring. Du må gå ut i vannet og svømme over til den andre siden. Ikke hoppe inn på land om og om igjen eller stå i vannkanten og være usikker.
Her ble det noe misforståelse, ren vodka kan du drikke, bare bland med lettbrus... :)
Mitt poeng var også - er MÅLET ditt og gå ned i vekt kan det å gå ut og drikke en gang i uka legge kjepper i veien for å nå målet. Dermed må du velge selv. Nå sier du jo at du fint kan velge lavkarbovarianter av alkohol, så da burde jo saken være grei
Bær er fint! Igjen må noen (kanskje jeg?) ha uttrykt meg uklart ;) Spis bær med god samvittighet - kutt bananen.
Dette vil du kanskje ikke høre men høykarbomat OG alkohol kan gi oppblåst mage... just so you know ;)
Mål slik at du måler på samme måte hver gang uten og måtte tenke gjennom om du holdt pusten eller ikke sist ;) Hvis det er magen som er problemet, mål bare magen. Ellers kan du jo måle armer og bein og se om du får større muskler også ;)
CC ER genial lavkarbomat - men ikke alene - da blir den for mager. Hvis du blander den med tunfisk i olje så er det jo ikke noe problem! Flink! :D
Ok, men da får jeg egentlig bare fortsette i de baner jeg har gjort da, egentlig. Bare passe på å få i meg litt ekstra fett og ikke få i meg noe ufordelaktig på fylla.
For jeg har jo merket at lavkarboen har virket, men at på søndagen/mandagen så har det alltid vært tilbake til scratch, nesten. Fredagene kan jeg se synlige bevis på at jeg er på rett vei. Men jeg synes ikke at jeg har skeiet ut så jævlig. Jeg tviler på at jeg har fått i meg så mye karbo de gangene jeg har skeiet ut at det burde gitt så jævlig utslag. Ut av ketose, ja, men fortsatt lavkarbo, mener jeg. For tre uker siden skeiet jeg ikke ut den ene helgen en gang utenom at jeg hadde light brus til vodkaen, men merket fortsatt at jeg hadde fått en radikal tilbakegang, både synlig og på vekta... Det virker som om med en gang matvanene og regelmessig inntak av næring går litt utenom det vanlige så får jeg negative resultater. Men, whatever, jeg får bare fortsette og ikke skeie ut for en hver pris, så vil det nok gå bra til slutt! :)
Jeg lurte ofte på om jeg tidligere skulle ha fredag som veiedag :D, man er "flinkere" på hverdagene... Men det er nå bare å lure seg sjøl. Med de vurderingene du gjør deg her, er du godt på vei ! Lykke til ! Kos deg med vin, det tar bare litt lengre tid, men akk så mye mer hyggelig.
Om du spiser like før du skal drikke kan det hende næringen i maten lagres som fett fordi alkohol gir 7 kcal pr gram. Om du venter med å drikke noen timer etter et næringsrikt måltid og bare spiser litt magert kjøtt eller fisk når du blir sulten ,eller ingenting den kvelden, tror jeg du skal få minst mulig vektstans eller oppgang av alkohol.Men å drikke seg full gir mange kcal!!
Kcal er ikke noe å fundere over i starten av lavkarbo. Får du god fettforbrenning kan du ligge høyt. I tillegg fører fettinntak til at kalorimengden ofte ikke blir så høy som man kanskje skulle anta. Jeg tror det er lurt å fokusere på karbohydratene innledningsvis også etterhvert, dersom vekta ikke rikker seg, se nærmere på kaloriene.
Ooops.. Har "sprukket" så mange ganger tidligere, og hadde en sprekk nå, fordi jeg trodde crabsticks var av fisk da jeg var på besøk, og spiste en haug siden jeg ikke tålte noe annet.. Er ute av ketose igjen. Betyr det at slankemessig så kan jeg droppe hele lavkorbo opplegget hvis det skjer et par ganger til?
Det er greit at jeg blir dårlig av det, det er greit at det tar en uke før jeg kommer i ketose igjen, men hvis jeg skal gå rundt å være livredd for å få i meg noe feil mat igjen, så blir den deilige livsstilen (med en bom i ny og ne, med noen måneders mellomrom) til stress dette og. Dette er første gang jeg ikke har følt meg inspirert på lavkarbo.no og virkelig tviler. Kanskje det allerede er for sent, så jeg må prøve noe annet.
Fikk vite om lavkarbo igjennom naboen min, hun sa at det ikke var farlig å sprekke, man bare gikk ikke ned på tre dager, så jeg skeia ut rett som det var, men raste ned i vekt. Denne gangen går det noe saktere, og da er jeg redd for at jeg har ødelagt for meg selv, og kanskje etter denne gangen, så er det ikke noe vits egentlig...??
Shit, nå er jeg stressa :(
Puh... "20g er ikke et magisk tall. Det er ikke slik kroppen virker. Vi er alle forskjellige og vi er selv forskjellige fra øyeblikk til øyeblikk. Om du vil ned i vekt gjennom å spise mindre karbohydrater eller minske den glykemiske belastningen du utsettes for, så bare prøv deg frem til du ser at du blir mindre. Men vær tålmodig."
Hvis man skal prøve seg frem, så går man jo inn og ut av keetose noen ganger, og det er greit?
I så fall kan jeg roe meg :D Takk!!
Du trenger ikke å gi opp,nei. Kan du ikke lese om maten før du spiser'n da? Det er tilgang til en liste over matvarenes næringsinnhold på hovedsiden her. Hva som er en sprekk er også relativt. Det er forskjell på å spise en hel kake og en brødskive.
Leser på maten nøye og har lært mye etterhvert, har også blitt flink til å spise før jeg drar bort, og alltid ha noen nøtter i vesken, men noen dager går alt galt, 3 åringen får kavar i håret og 2 åringen synes det er gøy å gjemme alt, samboeren har glemt hvor han har gjort av gaven, og jeg har skrevet "gratulerer med 8 års dagen" til barnas kusine, som blir 9, og da er det bare å lete etter noe å fikse det med. Også rakk jeg ikke å spise likevel... Det blir fort litt sånn.. Hvis jeg da bommer på hva jeg faktisk spiser, eller ikke husker riktige karbohydrater, så er det lett at ketosesticksen er negativ. Skjer hvis jeg tipper over 30 karber vet jeg. Men nå har jeg også lest at noen tar en "høykarbodag" annen hver uke e.l, og mange som dropper lavkarbo på ferie osv, så da slapper jeg av igjen :D Og akkurat nå er jeg på 15 karber om dagen (i to uker, skal inn i en kjole), slik som før, og det er like effektivt som første gang!!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.