< Tilbake til oversikten

Finnbiff

#1

Cyan sa for siden:

Til ca 3 personer trenger du:

  • 400-500 gram reinsdyrskav (eller annet viltkjøtt)
  • 1 liten til medium purre, skjært i halve ringer
  • 2-3 store ferske sjaminjonger kuttet i biter eller to bokser (avrent) - Kantareller er også gode
  • 3 fedd hvitløk - Presset eller finhakket
  • 1-2 ss rørte tyttebær (kan sløyfes, men jeg syns de gjør mye av smaken)
  • 1 boks Creme Fraiche
  • Viltkrydder (Santa Maria)
  • Urtesalt (Jeg bruker den grønne fra Herbamare) - eller salt om du ikke har urtesalt

Stek skav i godt med smør i en stor stekepanne. Tilsett purre, sopp og hvitløk og stek dette i noen minutter. Hell over en boks Creme Fraiche og krydder etter smak. La småputre i ca 10 minutter og tilsett tyttebæra mot slutten. Jeg syns Finnbiff smaker best med kokte rosenkål eller rosenkålmos.


#2

Kanutten sa for siden:

:sikle: OG to skiver geitost!!!!


#3

Cyan sa for siden:

Det er sikkert også godt for de som har sånt i hus (Jeg er ikke noe ostemenneske) :)


#4

Gracella sa for siden:

Kan man bruke Snøfrisk i stedet for geitost, tro??


#5

Kanutten sa for siden:

Vet ikke.. Jeg tror det er den brentsmaken på brun geitost som lager susen. :sikle:


#6

Kanutten sa for siden:

Men denne greia skal jeg lage! Lenge siden jeg har spist finnebiff!! Takk for oppskrift! :sikle:


#7

Furine sa for siden:

Mmm! Takk for oppskrift, Cyan! :sikle:


#8

Cyan sa for siden:

Det tror jeg kan bli veldig godt. Det vil jo også tykne sausen litt som kan være en fordel når man ikke spiser "oppsugningsgrønnsaker" som f.eks. poteter til. Her spiser mannen poteter og da er det greit at sausen er sausete :)

#9

Carisma sa for siden:

Jepp, eller chevre :ja:

Rosenkål er godt til, men sellerirotmos er også ypperlig :sikle:


#10

Anne_vanne sa for siden:

Håper du mener "finnbiff". Det er regnet som kannibalisme å spise finner.


#11

Yonah sa for siden:

Dytter opp denne. Blir skavgryte med elg til middag i dag. Med blomkålris til.


#12

Licota sa for siden:

hAHA :D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.