2-3 store ferske sjaminjonger kuttet i biter eller to bokser (avrent) - Kantareller er også gode
3 fedd hvitløk - Presset eller finhakket
1-2 ss rørte tyttebær (kan sløyfes, men jeg syns de gjør mye av smaken)
1 boks Creme Fraiche
Viltkrydder (Santa Maria)
Urtesalt (Jeg bruker den grønne fra Herbamare) - eller salt om du ikke har urtesalt
Stek skav i godt med smør i en stor stekepanne. Tilsett purre, sopp og hvitløk og stek dette i noen minutter. Hell over en boks Creme Fraiche og krydder etter smak. La småputre i ca 10 minutter og tilsett tyttebæra mot slutten. Jeg syns Finnbiff smaker best med kokte rosenkål eller rosenkålmos.
Det tror jeg kan bli veldig godt. Det vil jo også tykne sausen litt som kan være en fordel når man ikke spiser "oppsugningsgrønnsaker" som f.eks. poteter til. Her spiser mannen poteter og da er det greit at sausen er sausete :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.