Jeg kan ikke finne noe om dette ved søk på forumet, så jeg legger inn en oppskrift her. Dette er en tilsetning til salat, som del av dressing eller som dressing alene. Det gir en nydelig smak til salaten. Ikke bruk noe annet med salt i dersom du bruker annen dressing i tillegg.
Ta en sitron og vask den godt. Skjær fire-fem snitt fra siden inn mot midten av sitronen, men ikke gjennom. Bruk et halvt norgesglass eller tilsvarende og varm det først med varmt vann som du heller ut før du legger sitronen i glasset. Hell på masse salt så det står et par cm opp i glasset. Fyll deretter glasset med kokende vann. La det stå 3-4 dager.
Sitronen brukes slik:
Det er sitronskallet som brukes. Del sitronen helt gjennom i de tidligere snittene. Legg skallsida mot ei fjøl og "fileter" båten slik at bare det gule fra skallet er igjen. Kast kjøttet. Skjær skallet i små terninger. Legg i et lite glass og ha i litt av saltlaken fra glasset den hele sitronen lå i. La glasset med oppskåret sitronskall stå i kjøleskapet og bruk til salater.
Saltsylta sitroner (marrokanske sitroner) er også godt som tilbehør!
Da må de syltes i 4 uker, da spises hele sitronen:)
Holder seg i flere mnd i kjøleskapet:)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.