< Tilbake til oversikten

Ryvita

#1

Stabukken sa for siden:

Nå har jeg akkurat spist to Ryvita med egg. Dette er et ekspriment, de to sise ganger jeg spiste knekkebrød ble jeg veldig dårlig i magen. Skal nå se om det er knekkebrødene som har skylden eller om det kan være tyggisen jeg tok. Merker ingenting før i morgen i allefall. Noen andre som har reagert på knekkebrød? Jeg har ikke vondt, men det er veldig upraktisk.


#2

lille_trille sa for siden:

Ja, reagerer på nesten alle typer jeg har prøvd. Ett går bra, men to er for mye :( Sliter med andre typer brøderstatninger også hvis det blir for mye. Du får prøve å finne balansegangen mellom det som går bra og det som gjør deg dårlig.


#3

smgj sa for siden:

Det er veldig mange som sliter med (uoppdaget) intoleranse mot gluten. Dette vil ofte bli mer framtredende på lavkarbo siden man kutter ut brød i så stor grad at mage-tarm blir sterkere og dermed kan komme med sterkere reaksjoner enn i perioder hvor man spiser brødvarer kontinuerlig.

Om du har mistanke til at dette kan gjelde deg så kan du forsøke å kutte ut alt glutenholdig mel + havre i 1-2 uker før du prøver med en god porsjon melvarer til frokost og observerer virkningen.

Hilsen nyoppdaget melintolerant.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.