Jeg spiser mye salat, og putter alt mulig i den.. Men har i det siste forstått at mye av det jeg putter i salaten er FYY.. Ikke skal man spise paprika, løk inneholder mye karber, samme gjør hvitløk. Mais er fy, og tomater er partystopper.... Hva har dere da i salaten?? Salat med isbergsalat og agurk er ikke så mye å rope hurra for. .
Jeg kunne sikkert ha sitti å bladd opp næringsinnholdet på alle varer jeg kunne tenke meg å putte i, men jeg spør heller dere kloke hoder her inne :cool:
Kan jeg spise oliven? sukkererter? redikker? fetaost? marinert hvitløk??
Hva putter DERE i salaten som er lavkarbo vennlig??
Når vi spiser salat så er salaten middagen også, ikke en tilleggsrett. Så jeg har i salat, squash, LITT ananas og fetaost. Det hender vi bruker pinjekjerner også. I salaten så har jeg litt kylling som er stekt med salt og pepper. Om det ikke er mektig nok så har jeg på litt rømmedressing fra peppes.
Dette er mer mektig enn det kanskje høres ut og 1 sånn skål er mer enn nok som en middag for meg.
Mais stemmer, det bør du ikke spise. Men paprika? Og løk? Hvor har du det fra? Den røde paprikaen, som har mest kh, inneholder fortsatt bare 4,8 gram. Løk har en type karbohydrat (fruktan) som ikke påvirker blodsukkeret. Det kan du trygt spise! Hvitløk også. Oliven, ja! Null kh, sukkerarter, redikker og fetaost, hvitløk -spis i vei! :)
Jeg vil anbefale deg å se på lista over tillatte grønnsaker for den filosofien du følger (jeg vet ikke helt hva du mener med litt karboredusert Lindberg, egentlig). Lista er som regel laaaaaaaaaaaaaang!
Jeg har ofte laget denne salaten, noe jeg komponerte sammen på måfå før en tur i marka, og den er sabla god:
Kjøttbiter av nesten en hel grilla kylling
200 gram ekte feta (av geit/sau) skjært i terninger
2 vårløk
En halv medium stor rødløk
En halv stor rød paprika
Et halvt romansalathode
Ca en grov neve grønne oliven (så ikke før jeg hadde kjøpt de at de var fylt med paprika, men det spiller nok ikke så stor rolle, jeg skjærte de dessuten i to)
Dressing:
Ca en halv dl god olivenolje
3-4 ss eplecideredikk
Ca en halv ts salt
Fem seks runder med pepperkverna
Ca en ts timian
Ca en ts basilikum
Rist dressingen i en boks med lokk, og hell over salaten, bland godt.
Jeg har bare lest her inne at for å øke antall karber, så var løk, hvitløk og rød paprika fint.. men det er bare å gomle i vei altså?? :D:D Eeeelsker marinert hvitløk på glass.. (er det rart jeg er singel?? hehehe :p)
På vanlig Lindberg kan du jo i tillegg ha både bønner/linser i salaten og hakkede nøtter :sikle: Det er det jeg savner aller mest på det ketogene kostholdet mitt :o Jeg bruker også mye avokado og egg i salatene mine.
Angående løk: Hvorfor blir jeg sulten igjen med en gang jeg er ferdig med middags måltidet da? Går og gnager etter noe å spise i flere timer etterpå. Men kutter jeg ut løken så trenger jeg ikke kveldsmat engang:confused:
'
Hmm ... Det var rart. Det har jeg aldri opplevd!
Jeg måtte lete opp den infoen igjen, og fant ut litt mer av det. Det er fruktan i løk, som ikke er effektive karbohydrater, da de spaltes i tykktarmen, og ikke påvirker blodsukkeret, men det er i tillegg effektive karbohydrater. Omtrent 5 gram pr 100.
Takk for svar.. Da skal jeg fortsette å krydre salaten min med masse godt. .og ikke minst marinert hvitløk... mums...:sikle:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.